Megtért hívő vagyok de sajnos függővé váltam az önkielégítéstől. Most azokat kérdezem akik már voltak hasonló helyzetben de találtak kiutat?
# Molyember
"Nem kötözködni akarok, de nem gondoljátok, hogy a szexuális energiák elfojtása súlyosabb életvezetési problémákhoz vezet, mint az önkielégítés miatti bűntudat?"
A szexuális önmegtartóztatás (vagy legalábbis az arra való törekvés) nem azonos a szexualitás elfojtásával. A lényege a "szexuális energiák" "spirituális energiává" való transzformálása. Tudom, ezek nem tudományos kifejezések, de talán érthető.
Ez a technika, a tartós vagy időszakos szexuális önmegtartóztatás valamilyen formája a világ összes vallásában és egyéb spirituális hagyományában központi tanítás. Nem véletlenül.
Úgyhogy a kérdésedre a komoly válasz: nem, nem gondoljuk. Könyvtárnyi irodalma és többezer éves kidolgozott technikái vannak annak, hogyan lehet ezt a dolgot egészséges kontroll alatt tartani.
Mást ne mondjak, lehet valaki bármennyire kanos húszéves fiatal, ha naponta 16 órát dolgozik a hét hat napján, akkor hirtelen meg fognak szűnni az ilyen kísértései, és nem hogy magához nem fog nyúlni, de még a barátnője elől is menekülni fog :)
Ugyanez van, ha valaki naponta 8-10 órát dolgozik, 10-12 órát meditál, és csak 4 órát alszik, mint a buddhista szerzetesek. Rájuk sem jellemző, hogy olyan gyakran esnének szexuális kísértésbe.
Kérdező, tekintesd az önkielégítést természetesnek, és akkor nem fog zavarni. Ha bűntudattal párosul, akkor lelkileg terheled magad, ami nem éri meg. A párkapcsolat a maga idejében meg fog érkezni.
Az önkielégítést ellenzők nem veszik figyelembe , hogy a prosztatát fiatal kortól használni kell ahhoz, hogy idősebb kori megnagyobbodása, daganata, rákosodása elkerülhető legyen. A tiltással kárt okoznak embertársaiknak, ami által bűnt követnek el!
"Mást ne mondjak, lehet valaki bármennyire kanos húszéves fiatal, ha naponta 16 órát dolgozik a hét hat napján, akkor hirtelen meg fognak szűnni az ilyen kísértései, és nem hogy magához nem fog nyúlni, de még a barátnője elől is menekülni fog :)"
-->Dolgoztál te egyáltalán életedben, vagy csak valamelyik keresztény fórumról vetted ezt az ostoba példát, keresztény emberektől?
1. Az emberek többsége normális esetben nem dolgozik 16 órát, a tisztességes munkaidő az 8 óra. Oké, mondjuk eladók esetében míg elszámolnak meg összepakolnak, az lehet +1, de este 8 után pl a szórakoztató központokban minden üzlet zárva van.
2. Valóban vannak olyan keményebb munkahelyek, ahol a 16 óra nem elképzelhetetlen, de az hülyeség, hogy ez olyan hatással lenne, egy normális ember szexuális életére, mint mondod. Egy vallásos embernek természetesen jó kifogás, hogy elhitesse magával, hogy fáradt a szexhez, de alapból ez nem így van. Mást se mondjak, nekem tavaly olyan melóm volt, hogy reggel 6-kor már kelnem kellett, és nyomtam egészen estig. Kb Fél 11 volt, mire hazaértem. Ha jól számolom, így kijön kb a 16 óra. (A családban nem én vagyok az egyedül, aki éjszakáig nyomta...) Fáradt voltam, de ez nem jelentette azt, hogy el kellett utasítanom a szexet mindenképp, ha arra lehetőség van. Épp az, hogy igény van rá, mert az a fáradt meló után feldob. Vagy nem hallottál még a párok közt arról a teljesen normális dologról, hogy amikor a pasas hazamegy a munkából, a barátnője finom vacsorával és szexi fehérneműben várja, hogy aztán majd kényeztesse? Évekkel ezelőtt volt egy olyan ismerősöm, akinek olyan melója volt, hogy 24 óráznia kellett, sőt nem ment ritkaságszámba azt sem, hogy 48 órázott. Sokat aludt, meg evett, de a szexuális életét ugyanúgy élte. Ezt onnan is tudom, hogy nagy nőcsábász volt a hapsi, tőle kaptam az első csajozós tippeket. Sose volt nő nélkül. Nyilván aki olyan nővel van együtt, aki nem néz ki jól, ott el tudom képzelni, hogy egy fáradt meló után nem akar kufircolni, de akinek egy 10 pontos bombázó a csaja, az épp az, hogy várja a műszak végét, mert arra gondol, hogy milyen kalandokban lesz majd része az éjszaka folyamán. Addig se kell a fizetésemelésen meg egyéb dolgokon törni a fejét. Szóval nincs igazad, egy normális fiatalember éli a munka mellett is a szexuális életét, max kevesebb időt tölt el a szex világában, mint egy olyan, aki nem dolgozik, vagy csak keveset.
3. Buddhista szerzetesek... na persze. Ha mélyen vallásos, akkor el tudja nyomni magában a szexuális kívánságokat, ahogy a keresztények teszik (nem hiszek semmiféle "energia" maszlagban,). De igazából nem csodálkoznék, ha titokban ők is időközben "vétkeznének". Nyilván senki sem vallja ezt be, a lelkészek, a papok, az apácák sem. Elég időt töltöttem a vallásban (kereszténységben), hogy jól tudjam, azoknak is ugyanúgy megvannak a maguk kívánságaik. Legfeljebb egyesek ugyanúgy küzdenek a szexuális kívánságaik ellen, mint a Kérdező.
Nyilván nem arról van szó, hogy ha egy vallásos ember nem akar szexelni házasság előtt, akkor ne tegye. Most nincs kedvem ízekre szedni a Bibliát, és kritika alá vonni, hogy azt hogyan is kell értelmezni. Tegyék, ha akarják, engem nem érdekel.
De ilyen butaságokat a munka és a szex kapcsolatáról nem kéne terjeszteni, mert ez hazugság.
"Az önkielégítést ellenzők nem veszik figyelembe , hogy a prosztatát fiatal kortól használni kell ahhoz, hogy idősebb kori megnagyobbodása, daganata, rákosodása elkerülhető legyen."
Sok képtelen állítást hallottam már, amit a Hitetlenek kitalálnak, csak hogy a Hit ellen szóljanak.
Már az idézett mondat sem lep meg.
"Sok képtelen állítást hallottam már, amit a Hitetlenek kitalálnak, csak hogy a Hit ellen szóljanak.
Már az idézett mondat sem lep meg."
ON
Nem nagyobb képtelenség, minthogy Isten rejtette a dínó csontokat a földbe, hogy próbára tegye az emberek hitét. Egyébként meg ha érvelsz, akkor legalább érthetően tedd. Ki szólt itt a hit ellen? A hit ellen nem kell szólni, mert jellegéből kifolyólag megbízhatatlan. Hinni lehet Zeuszban, vagy másban is. De hihetsz a bibliai csodás történeteiben is, amiknek híre-hamva nincs az ókori történelemben, pedig a görögök és a rómaik bőségesen jegyzeteltek. Nincs szükség tehát ellene szólni, mert nincs miről szólni. A hit azért hit, mert valamit elhiszel, vagy nem. Pont. Ellenben a vallásos emberek merész kijelentései ellen azért lehetséges alternatívákat felhozni. Főleg az olyan döbbenetes és agymosó kijelentések miatt, hogy egy egészséges heteoszexuális férfi ne nézzen meg egy miniszoknyás lányt, mert az bűnre viszi. Mondjuk én nem csak néztem a miniszoknyás lányokat, hanem oda is mentem hozzájuk.
Nem a Kérdező miatt írom ezt, mert ő valószínű, hogy meg fogja fogadni a tanácsodat, és még a fejét is elfordítja, ha egy nő jön vele szemben majd az utcán, esetleg átmegy a másik oldalra, vagy beszalad egy boltba, hogy "kísértésbe ne essen".
De mielőtt képtelenségekkel kezdesz el másokat vádolni, gondolkozz legalább egy kicsit...
#14, ha a prosztatáról mondottak ennyire elképesztenek a Hit védőjeként, és ennyire megtámadtatva érzed a Hitet, akkor a Hit helyzete nagyon sanyarú.
Egyébként a Hit azért ásta meg szvsz saját vermét, mert nem átall ilyen szintű, részletességű és személyes dolgokba beleszólni. A hívő prosztatájához a Hitnek semmi köze. Nem beszélt róla Jézus, nem beszél róla a Biblia, csak a senkiháziak fordítják le a morális intelmeket az önkielégítés tiltására pl., még olyan megfélemlítéseket is bevetve, hogy az önkielégítéstől gerincsorvadása lesz a delikvensnek. Nevetséges és szomorú!
A kérdésedre páran elmondták a válasz egyik felét, én elmondom a másikat is. Világos, hogy a megtérés azt jelenti, hogy az ember átadja az életét Jézus Krisztusnak, és azt várja, hogy Jézus is átadja az Ő életét neki. Igen, ez így van, de némelyek megfeledkeznek arról, hogy ez egy életprogram, és amit az egyik ember kiráz a kisujjából, az a másiknak nem sikerül akkor sem, ha megtette mindazt, amit fentebb tanácsoltak. Az ó ember megfeszítése hit által történik. Mivel a Biblia által hitnek definiált szubsztancia úgy, ahogy van természetfeletti forrású, ezért nem tud az ember adott pillanatban az éppen rendelkezésére álló hitének a mértéke fölé nőni, ahogy egy gyerek sem tudja elérni ugyanazt, amit a felnőttek. Éppen ezért az ó ember megfeszítésének nevezett procedúra sok esetben nem több feszengésnél, ami leköti az ember energiáit, és sok esetben vezet kudarchoz és csalódáshoz, mert hiányzik a kharisz, azaz a természetfeletti, Isten jó kedvéből származó erő. Sokan azért hagynak fel a hívő életvitellel, mert látják a saját bűneiket, amit nem tudnak legyőzni, amikor pedig másoktól kérnek segítséget, akkor sok esetben csak kioktatást kapnak, ami lehet, hogy némelyek számára jól hangzik ugyan, de csak arra alkalmas, hogy növelje az ember kárhoztatását, ami ha elér egy bizonyos mértéket, az ember összeroppan és feladja az egészet.
Azok az emberek, akiknek a hite nincs még azon a szinten, hogy az ó természetükön hatalmat vegyenek, két dolgot tehetnek: vagy addig dolgozzák a hitüket, amíg alkalmassá nem válik a feladatra, vagy segítséget kérnek egy alkalmas személytől. Mivel a hit természetfeletti forrású, és láthatatlan, az egyéntől független tényezők is befolyásolják a növekedését, az első megoldás lehet, hogy az ember életébe kerül - a legrosszabb értelemben -, ugyanis nem biztos, hogy rendelkezésére áll annyi idő, amennyi ehhez szükséges, vagy ideje van, de menet közben eltéved. Isten ehelyett jobb módszert talált ki, ugyanis nem akarja, hogy valaki elkárhozzon csak azért, mert a hite még nincs azon a szinten, hogy a bűnein hatalmat vehessen. A szexuális bűnökre jellemző, hogy előbb-utóbb mindenképpen démonikussá válik, ha ugyan már eredendően nem az. Ezzel kapcsolatban pedig tény, hogy a testet, az ó embert nem lehet kiköhögni, kiűzni, a démonokat pedig nem lehet megfeszíteni. Sok esetben úgy történik ez, mint az egy üléses gyökérkezelés. Csak egyszerre végezhető el az ó ember megfeszítése és a démonok kiűzése, külön-külön nem. Az önkielégítés tipikusan az az eset, amikor addig, amíg a bűnbánat, bűnvallás, a bűn megtagadása után nem történik meg a démonok kidobása is, a probléma idővel megint felüti a fejét. Ha azonban nem történik meg a tényleges bűnbánat, bűnvallás és a bűn megtagadása, ha ki is lakoltatják a démonokat, már azelőtt visszamennek, hogy hazaérne az illető.
A téma meglehetősen terjedelmes. De szószaporítás helyett keress alkalmas személyt, és kérj segítséget. Ha megbánod, megvallod és megtagadod a bűnt ez előtt az ember előtt, és ő Isten erejével kilakoltatja belőled a démonokat, megszűnik a problémád. Utána is szükséged lesz önfegyelemre, de akkor már te is kirázhatod a kisujjadból, addig azonban rámegy minden energiád, és az sem elég. Ha további kérdésed van, írj privátban!
17-es!
Az ÚR Jézus Krisztust személyes megváltójaként elfogadó (megtért) emberben már nincsenek démonok. Kísértések érik, ez azonban nem azonos a démonikus megszállottsággal!
A HITET sem lehet gyúrni, az Kegyelemből van.
Nincsenek "alkalmas személyek" abban az értelemben, ahogy itt használod ezt a kifejezést.
A Hívő ember, ahogy megtérésekor, későbbi bűnbánata alkalmával csak magához Krisztushoz fordulhat Kegyelemért; mégpedig közvetlenül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!