Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Megtért hívő vagyok de sajnos...

Aron775 kérdése:

Megtért hívő vagyok de sajnos függővé váltam az önkielégítéstől. Most azokat kérdezem akik már voltak hasonló helyzetben de találtak kiutat?

Figyelt kérdés
már 3 éve nem tudok leszokni erről pedig próbálok. de nem bírok ellenállni a kísértésnek.(azok akik nem hivok kérem ne válaszoljanak)

2015. okt. 13. 23:08
1 2 3 4 5
 21/41 anonim ***** válasza:

A hit soha nem értelemetlen lemondásokkal jár, hanem a másik iránti szeretettel. Ez jegyezd meg...

https://www.youtube.com/watch?v=H7dCSjnGqOo

2015. okt. 15. 00:32
 22/41 _Harry Potter_ ***** válasza:

Kérdező, azért milyen érdekes, hogy te hozzászólások alapján el tudod dönteni, hogy ki megtért, és ki nem. Mindegy, nem nyitok erről vitát. Egyébként, ha odafigyeltél volna arra, amit írtam, akkor láthatod, hogy én nem hozzád szóltam, hanem pár kommentre reagáltam, az elsőnél például egy mítoszt cáfoltam. Tehát nyugi, én téged semmiről nem akarlak meggyőzni. Különben meg ha annyira megtért vagy, azt gondolom alap lenne, hogy az Isten nevét nagybetűvel írod. Még akkor is, ha telefonról írsz...

Részemről Off.

2015. okt. 15. 01:27
 23/41 anonim ***** válasza:

Elosszor is, tisztazni kellene par dolgot.

Peldaul, mennyi idos vagy.

Miutan ez megvan, tisztazni kellene, hogy mi a paraznasag. Hogy mit hiv a Biblia annak, es milyen felretanitasok vannak vele kapcsolatban.

Sokatjara, ott van a szemelyes motivacio kerdese: miert csinalod?

2015. okt. 15. 01:38
 24/41 anonim ***** válasza:
18-as, én nem hiszek tündérmesékben, neked sem tanácsolom.
2015. okt. 15. 05:19
 25/41 anonim ***** válasza:

a biblia nem tíltja az önkielégítést. aki azt mondja, hogy tíltja, miért nem adja meg, hogy hol tíltja?

a biblia beszél arról is, hogy mi a teendő akkor, ha valakinek spontán magömlése van. ha akkora bűn az önkielégítés, arrol miért nincs egy szó sem a bibliában?

szentháromság, purgatórium, önkielégítés, gábriel arkangyal, égi szekér, 1914

mi a közös ezekben? egyik szó sem szerepel a bibliában, mégis sokan szentírásnak veszik ezeket...

2015. okt. 15. 08:10
 26/41 A kérdező kommentje:
harry potter, a velemenyetekbol tudom megallapitani h ki a megtert es ki nem. a spontan magomoles nem bun mivel nem lehet megakadalyozni. az onkielegitest csak akkor erzed bunnek ha Istene vagy nelkule nem ismered fel h bun. van bibliai magyarazata is a tobbinek is de azt nem biztos h nekem kene megmagyarazni. kernek vki olyat aki jobban erti a tenmt. 18 vagyok
2015. okt. 15. 10:33
 27/41 anonim ***** válasza:
2015. okt. 15. 11:29
 28/41 anonim ***** válasza:
A szex is önkielégítés. Csípőd mozgása révén a péniszt körülvevő hüvely, mintegy markot alkotva kielégüléshez vezet. :D
2015. okt. 15. 13:04
 29/41 _Harry Potter_ ***** válasza:

"harry potter, a velemenyetekbol tudom megallapitani h ki a megtert es ki nem."

-->Óh, micsoda nagyszerű képességeid vannak. :-) Tehát...izé, ha mondjuk odaállítottalak volna Noé elé, amikor éppen lerészegedett, és meztelenül aludt a sátrában, miközben valami értelmetlenségeket morog, te lazán kijelentetted volna, hogy nem megtért. Milyen jó, hogy a keresztények pusztán szavak alapján ítélkeznek. Azon persze el sem gondolkodnak, hogy a mézes-mázos bibliai szöveg mögött valami egészen más húzódik meg. Az meg valami elképesztő, hogy pár mondat alapján ítélnek meg egy egész embert, aki leélt x időt a földön. Megkockáztatom, hogy ezzel a viselkedéssel az illető még Isten fölé is emeli magát. Hát Kérdező, tudod mit mondok én neked? :-) Hehe, inkább jobb, ha semmit. ^^^

Na folytassátok, nyugodtan a témát, jóccakát !

2015. okt. 15. 19:00
 30/41 anonim ***** válasza:
0%

15 evesen kezdted 3 eve, most vagy 18... akkor ez nem "fuggove valas" hanem fiatalkoru tulzott energialevezetes.

Irám, hogy a te esetedben ezt allitani igy, kb olyan, mint "fuggove valni a evesre, ivasra, levego vetelre", de tartok tole, nem hiszed el.

Viszont. Az onkielegites nem "bun" hanem "tisztatalansag". Nagyon nagy kulonbseg van a ketto kozott.

Leszokni meg... Relativ egyszeru. Nem ellenallni kell a kisertesnek, mert haszna annyi, mint ellenallni a levegovetelnek - talalni kell valamit, ami hasonloan mukodokepes "onjutalmazas", es energialevezetes. Legtobbszor a sport, mozgas a megoldas, de van, aki a muveszetben, az alkotas oromeben talalja meg azt, ami... jobb, mint az erzelem nelkuli szex.

Es sokat segit az is, ha nem bunnek kezeled, mert akkor buntudatod lesz - rosszul erzed magad - valami kell, amitol pillanatnyilag jobban erzed magad. "ordogi kor"

Az onkielegites nem olyan, ami elvalaszt Istentol, egyszeruen nem visz hozza kozelebb, es sokkal ertelmesebb, jobb dolgokat is csinalhatsz helyette.

// persze, mindez mas megvilagitasba helyezi, ha mondjuk kozben a szomszed felesegere gondolsz, hogy... Mert az ugy tenyleg belefer a paraznasag fogalmaba //

2015. okt. 15. 19:01
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!