Szexuális tartalmú, trágárkodó, káromló gondolatok. Felelősség? Bűn?
Szia!
Semmi pánik!
Az ember mélyebb lény, mint a gondolat, hiszen látótérbe kerülnek a gondolatok, tehát valahonnét látja azokat keletkezésük pillanatában. A tudat nyitott mindenre, még mocskos gondolatokra is. Ne a gondolatokon rágódj, hiszen azok jönnek-mennek, csak változók egy palettán! Ha a változó, időnként felbukkanó, majd eltűnő gondolatokon rágódsz, akkor a semmivel való foglalkozás tölti ki az időd.
A látó nem változik.
"A szél fú, ahová akar, és annak zúgását hallod, de nem tudod honnan jő és hová megy: így van mindenki, aki Lélektől született."
Minél erősebben harcolsz a gondolatok ellen, annál gyakrabban jönnek. Ez olyan, csak enyhébb, mint amikor a kismamák állandóan arra gondolnak, hogy ártanak a gyereknek. Kényszeres gondolatok, bele lehet bolondulni.
Ne sátánozz, ne keress felelőst, ilyen az ember. A humor meg amúgy is az egyik legmagasabb rendű agyi folyamat, vedd poénra. Bemocskolni.meg sehogy sem tudnád Istent, ez elég beképelt gondolat, nem? :)
Ha nem szándékosan keresed az ilyen gondolatokat, hanem csak véletlenül jönnek; és nem is egyezel bele ezekbe, akkor semmi baj sincs. Származhatnak a Sátántól, hogy megkísértsen.
Egy hittanárom (aki pap), azt mondta egyszer hittanon, hogy a perverz gondolatokra az egyik legjobb orvosság az ószövetségi Énekek Éneke. (Én nem tudom, mennyire jó módszer, még nem voltam olyan helyzetben, hogy ki kelljen próbálni. De szerintem egy próbát megér.)
Néha nekem is eszembe jutnak Isten ellen szóló gondolatok. Az a fontos, hogy ezekbe ne egyezz bele, ne keresd az ilyeneket szándékosan.
Szia!
Két dolog jutott eszembe (remélem, most nem a sátán kísért téged a nevemben :-) ).
Egyrészt hogy szerintem elég, ha igyekszel elhessegetni ezeket a gondolatokat, nem olyan súlyos dolog ez, hogy óriási erőfeszítést legyen érdemes tenni érte. Azt az energiát inkább fektesd valami igazán jó dologba, másokon való segítésbe, tegyél jót valakivel, akit ki nem állhatsz, menj ki szemetet szedni a környékre, vagy ilyesmi.
A másik, hogy gondold át, hogy tényleg bűnös gondolatok-e ezek. Istennek szerintem van humorérzéke. A poénkodás, szexszel való poénkodás inkább azért lehet bántó egy ember számára, mert ő csak azt hallja, amit mondasz, Isten viszont egészében lát téged, az összes gondolatoddal. Ő biztosan látja, hogy a vicc csak vicc, és nem bántásnak szántad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!