Mi az a szó amit a katolikusok mondanak a fantasztikus filmekre, sorozatokra, könyvekre?
A katolikusok? :O
Gyerek, te nagyon elvagy tévedve. O.o
Épp ,hogy a protestánsok csinálják ezt.
A Harry Pottert valóban érte valamilyen katolikus kritika. Egy mesében lehetnek varázslók, de nem mindegy, hogy milyen megvilágításban és összefüggésben. Nekem például tetszett a "A gyűrűk ura" trilógia, a Harry Pottert viszont egyáltalán nem láttam, így személy szerint nem tudom minősíteni. De például olvastam és olvasásra ajánlom Kovács Gábor atya kritikáját:
Kovács Gábor atya kritikája:
"Ami a felnőtteket illeti: akik, gyermekeik érdekében vagy egyéb okból, a veszély ellenére kénytelenek belemerülni a Potter-óceánba (én se saját szórakozásomra tettem), azoknak imádságban kell Jézus vérének szabadító és oltalmazó erejét segítségül hívniuk minden démoni befolyás ellen, amelyet a könyvek kiválthatnak. Ha ezt elmulasztják, rosszabb dolgok is érhetik őket, mint néhány napos álmatlanság. A Potter-könyvek mérgezettek. "
Hát ez a pap 100%, hogy nem komplett. Ezt hívőként mondom. Az ilyen embereket miért hagyják az egyházban?
Elég nagy hülye lehetsz 67%-os.
Kovács Gábor atya elmondta a véleményét mi több tapasztalatát. Jogod van más véleményt formálnod, ez nem dogmatikai kérdés, de miért kéne ezért bárkit is kivágni az Egyházból?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!