Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Kedves magyarok, magyar...

Kedves magyarok, magyar katolikusok! Nektek mit jelent augusztus 20-a?

Figyelt kérdés

Csak egy pihenőnap? Vagy egy jelentős nap a magyarok és magyar katolikus keresztények számára?

A válaszokban, kérlek, írjátok bele hogy gyakoroljátok-e a vallást, ha igen, melyiket?

Köszönöm szépen!

Bizonyos mennyiségű hozzászólás után én is megírom, mit gondolok, és miért is írtam ki e kérdést.

2015. aug. 21. 13:14
1 2 3 4
 1/31 anonim ***** válasza:
22%

augusztus 20.-a egy jelképe az elnyomó vallásnak, és annak, hogy egyes hataloméhes politikusok más országoknak való megfelelésképpen még a saját népűket is képesek kiírtani.

az István a király rockopera tetszik, csak ugye köszönőviszonyban sincs a valósággal. én koppányra szavaztam volna, és a szabadságra.

2015. aug. 21. 13:56
 2/31 A kérdező kommentje:

Honnan tudod, hogy Koppány alatt nagyobb lett volna a szabadság? Megtapasztalás nélkül csak feltételezés lehet maximum.

Továbbá, Te mit értesz konkrétabban "szabadság" alatt?

Köszönöm a választ!

2015. aug. 21. 14:08
 3/31 anonim ***** válasza:
100%
Nem írtam olyat, hogy alatta nagyobb lett volna a szabadság. a véleményemet írtam, nyílván ez lehet, hogy nem pontos tényeken alapul: de a jelenlegi tudásom alapján én ezt választotta volna.
2015. aug. 21. 14:15
 4/31 anonim ***** válasza:
100%

mit értek szabadság alatt?

hát, elösször is: félelem nélküli cselekvést. kényszer nélküli cselekvést. a véleményem kinyílvánításának lehetőségét, a hitem kinyilvánításának lehetőségét. a barátaim megválasztásának lehetőségét.

2015. aug. 21. 14:18
 5/31 A kérdező kommentje:
Értelek, és tényleg köszönöm szépen az őszinte válaszodat! :)
2015. aug. 21. 14:18
 6/31 anonim ***** válasza:
100%
semmiképp sem azt, hogy ki kell írtani azt, aki nem ért velem egyet, gyakorlatilag a fél ország lakosságát, majd a fél országot az egyháznak kell adnom...
2015. aug. 21. 14:19
 7/31 anonim ***** válasza:
27%

Nekem Szent István királynak az ünnepe, aki Magyarország fővédőszentje. És egyben az államalapítás ünnepe is.

Számomra az a jelentősége, hogy 1000 éve az első királyunk szilárd alapokra, azaz Jézusra helyezte az országát és nekünk is ezt kell/kéne követnünk, hogy egyfelől felismerni Krisztust a saját életünkben, majd az ő tanítása útján megélni a magyarságunkat.

(gyakorlom a vallást, római katolikus vagyok)

2015. aug. 21. 18:03
 8/31 anonim ***** válasza:
67%

waw!!! mindíg tanul az ember:

István Magyarország fővédőszentje.

köszönöm ezt az infót!

2015. aug. 21. 18:09
 9/31 anonim ***** válasza:
67%

"Krisztus tanításának útján megélni a magyarságunkat."

ez mit jelent pontosan? Te ezt hogyan csinálod?

2015. aug. 21. 18:10
 10/31 anonim ***** válasza:
46%
Hát... én kerestem, de még olyat sem találtam, hogy fővédőszent, nemhogy olyat, hogy István (a király) bárminek a védőszentje lenne... Kérlek segíts, te ezt honnan szedted?
2015. aug. 21. 18:13
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!