Kedves magyarok, magyar katolikusok! Nektek mit jelent augusztus 20-a?
Csak egy pihenőnap? Vagy egy jelentős nap a magyarok és magyar katolikus keresztények számára?
A válaszokban, kérlek, írjátok bele hogy gyakoroljátok-e a vallást, ha igen, melyiket?
Köszönöm szépen!
Bizonyos mennyiségű hozzászólás után én is megírom, mit gondolok, és miért is írtam ki e kérdést.
augusztus 20.-a egy jelképe az elnyomó vallásnak, és annak, hogy egyes hataloméhes politikusok más országoknak való megfelelésképpen még a saját népűket is képesek kiírtani.
az István a király rockopera tetszik, csak ugye köszönőviszonyban sincs a valósággal. én koppányra szavaztam volna, és a szabadságra.
Honnan tudod, hogy Koppány alatt nagyobb lett volna a szabadság? Megtapasztalás nélkül csak feltételezés lehet maximum.
Továbbá, Te mit értesz konkrétabban "szabadság" alatt?
Köszönöm a választ!
mit értek szabadság alatt?
hát, elösször is: félelem nélküli cselekvést. kényszer nélküli cselekvést. a véleményem kinyílvánításának lehetőségét, a hitem kinyilvánításának lehetőségét. a barátaim megválasztásának lehetőségét.
Nekem Szent István királynak az ünnepe, aki Magyarország fővédőszentje. És egyben az államalapítás ünnepe is.
Számomra az a jelentősége, hogy 1000 éve az első királyunk szilárd alapokra, azaz Jézusra helyezte az országát és nekünk is ezt kell/kéne követnünk, hogy egyfelől felismerni Krisztust a saját életünkben, majd az ő tanítása útján megélni a magyarságunkat.
(gyakorlom a vallást, római katolikus vagyok)
waw!!! mindíg tanul az ember:
István Magyarország fővédőszentje.
köszönöm ezt az infót!
"Krisztus tanításának útján megélni a magyarságunkat."
ez mit jelent pontosan? Te ezt hogyan csinálod?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!