Kedves magyarok, magyar katolikusok! Nektek mit jelent augusztus 20-a?
Csak egy pihenőnap? Vagy egy jelentős nap a magyarok és magyar katolikus keresztények számára?
A válaszokban, kérlek, írjátok bele hogy gyakoroljátok-e a vallást, ha igen, melyiket?
Köszönöm szépen!
Bizonyos mennyiségű hozzászólás után én is megírom, mit gondolok, és miért is írtam ki e kérdést.
SZÉP MADÁRCSICSERGÉSES REGGELT NEKED IS! várj, megpróbálok...
aha! szóval, idézd már be légyszi, hogy én hol állítom, hogy Kiírtotta a.........RÉGI VALLÁSUKAT??? ha ez megvan, akkor majd reagálok az írásodra. Köszi.
# 21!
Azt hittem, hogy a mondataid mögött egy öntudattal rendelkező lélek van, aki tisztában van azzal amit leír! Ezek szerint tévedtem és csak random módon nyomod a billentyűket, nem tudva a szavak értelmét.
"augusztus 20.-a egy jelképe az elnyomó vallásnak, és annak, hogy egyes hataloméhes politikusok más országoknak való megfelelésképpen még a saját népűket is képesek kiírtani."
"semmiképp sem azt, hogy ki kell írtani azt, aki nem ért velem egyet, gyakorlatilag a fél ország lakosságát, majd a fél országot az egyháznak kell adnom..."
Népek, nemzetek közös szellemiség, vallás köré szerveződnek. Amikor azt írod, hogy "a saját népűket is képesek kiírtani.",...vagy, "ki kell írtani...a fél ország lakosságát", akkor arról beszélsz, hogy egy szellemiséget, vallást írtott ki.
Jó lenne ha elérnéd, sőt meghaladnád egy kágyilló tudatszitjét (elnézést a kágyillóktól), mert akkor értenéd, hogy mit írsz és miről beszélsz és meg tudnád nézni, hogy az mekkora baromság!
Szép napot!
nos, te, aki ítélsz, ugyanazt gyakorlod. számonkértél rajtam olyat, amit nem állítottam. én emberekről beszéltem, nem vallás kiírtásáról. idézni nem tudtad,mert nem írtam ilyet, úgyhogy arra a kérdésedre érdemben nem is tudok válaszolni, mert nem vagyok benne illetékes.
:-) relax...
te elnézést kérsz a meztelen csigáktól, miközben engem rágalmazol???
hát... te tudod, ez mennyire Jézusi...
# 23!
Nehéz értelmű vagy, de sebaj.
Akkor nézzük meg részletesen, együtt, hogy miről beszélsz!
Eltekinte attól, hogy mennyi a valóságtartalma a kiírtósdinak, amikor azt írod, hogy kiírtotta a fél ország lakosságát, mert Ők nem voltak hajlandók csatlakozni egy új valláshoz, akkor valójában mihez ragaszkodtak? Nem azért írtotta ki őket, mert 42-es lábuk volt, oldalt fel volt nyírva a hajuk vagy lóbőr tegezben tartották a nyilaikat! Hanem miért?
nehéz értelmű vagyok? ez mit jelent?
idézem, mit írtam:
"István az összes törzset, az összes színmagyar törzset, emlékeztek ezen törzsek vezetőire, ugye: Árpád, Előd, Ond, Kond, Tass, Huba, Töhötöm, szóval ezen törzseket "meggyőzte" hogy jobb lesz nekik a katolikus pápának behódolni."
tudvalevő, hogy abban az időben az egyház vezetője, a pápa, politikai erő is volt, aki bábként rángatott uralkodókat. pl Vajkot, géza fiát is, akinek az István nevet adományozta. Én ezt a következőképpen gondolom. adott a magyar sólyom, akinek ezt ajánlották: levágjuk a szárnyaid, és kalitkába teszünk. ez semmilyen sólyomnak nem tetszene. Félre ne érts: nem Krisztussal van bajom: azzal van bajom, hogy a nagy magyarok elfelejtik Vajkról beszélve, hogy szembefordult a törzsekkel, és rájukhívta idegen országok haderejét, mindezt azért, mert úgy ítélte meg, hogy nincs más kiút. Lehet, hogy igaza volt. lehet, hogy többen meghaltak volna, ha nem így cselekszik. de lehet, hogy nem volt igaza, lehet, hogy a megerősödött magyarok EGYÜTT megoldották volna egyedi módon... ezt már soha nem tudjuk meg. de engedd meg, hogy erről meglegyen a véleményem. én is tiszteletbe tartom a tiédet, azért mondtam el, mert kérdezték.
# 26!
Két dolgot szeretnék megjegyezni.
A "beszélgetés" úgy zajlik, hogy egy kérdésre illik válaszolni, nem pedig kikerülni egy újabb felütéssel.
A másik pedig éppen ez a felütés, hogy bárki, bárkinek behódolt volna. Főleg, hogy Istvánt az éppen regnáló pápa bábként rángatta.
II. Szilvester pápa ezzel az üzenettel küldte a koronát, palástot és keresztet Istvánnak: "Én apostoli vagyok, ő viszont méltán Krisztus apostola, ha Krisztus ennyi népet térített meg általa. Ezért rendelkezésére bízzuk, miként az isteni kegyelem őt oktatja, az egyházaknak s népeiknek mindkét törvény alapján történő igazgatását."
Hogyan rángatta volna bábként, ha rangbam magát István alá helyezte? Hogyan lehetne valakinek térítési joga friss keresztényként? Ma megtért, holnaptól téríthet? Ma elmész egy templomba megkeresztelkedsz és azt mondja a pap, hogy cseréljünk helyet?
Lehet véleményed, de az legyen megalapozott! Ha pedig nincs megalapozottság, akkor ne tegyél kinyilatkoztatásszerű megjegyzéseket!
Én csak magyar vagyok, de nem katolikus.
István egy bálványimádó volt. A bálványimádó egyház avatta szentté.
A múlton csak annyiban érdemes rágódni, hogy a hibákból tanulni kellene. Nem lehet tudni, hogy jobb lett volna-e a magyar történelem nélküle, vagy rosszabb, de abban biztos vagyok, hogy nem az igazságot követte, hanem a katolikus egyház érdekeit. Senkit nem vezetett üdvösségre, csak a templomba meg a misére azt kész.
Figyelj Kérdező.
Én azt olvastam hogy annó a Magyaroknak ami a vallásukat illetve puszta létüket illeti 3 választásuk volt azon felül hogy az ősi magyar vallást el kellett felejteniük.
1.elfogadja a római katolikus hitet ergo politikailag is Rómához húz Bizánc helyett.
2.elfogadja a görögkatolikus hitet azaz Bizánc szövetségese lesz és politikailag is Kelet felé orientállódik.
3.Ha eggyiket sem fogadja el akkor egy Keresztes hadjáratra számithat Európa részéről.
Mocskos dolog volt ez tény de ez van,csak nem divatos reklámozni bizonyos dolgokat legyen az bármivel is kapcsolatos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!