Isten mikor lép közbe?
"Miből gondolod, hogy a mindenható mellettünk áll?"
Micsoda egy kérdés! Mintha az Örökkévaló valamilyen politikus lenne... Isten minden ember mellett áll. Van aki elzavarja, van aki szereti, az ember szabad. Vagy benne él -és van aki megöli magában. Van aki keresi
Szabad a döntés.
'Az Isten itt állt a hátam mögött
s én megkerültem érte a világot'
József Attila
Szia
Egyet értek a 4-sel. Semmi olyan nem történik a földön, amiről Isten ne tudna. Az már egy másik kérdés lehetne, hogy miért tűri még?
De ami történik a világban, a jövendölések beteljesedésének a bizonyítéka. Miért írom, mert azt írta Lukács (21:25,26):
"És lesznek jelek a napban, a holdban és a csillagokban, a földön pedig nemzetek gyötrődése, mivel nem ismerik a kiutat a tenger zúgása miatt, és a háborgása miatt, miközben az emberek elalélnak a félelemtől, és azoknak várásától, amik a lakott földre jönnek; mert az egek erői megrázkódnak."
"Mikor lép Isten közbe? Ha közbelép, mit fog tenni?" - lehet, hogy csalódni fogsz, de ezekről személyesem kell meggyőződnöd a szavából, a Bibliából. Mert ott van minden leírva azzal kapcsolatban, mit tett, tesz érdekünkben Isten a múltban, jelenleg és a jövőben.
Kedves 12-es, KZitus!
Ha ott van a Bibliában, hogy mit tesz majd a jövőben értünk Isten, akkor miért nem írtad meg, ahol kikereshetem? Hol találom a válaszokat? Az Újszövetség melyik részében?
Kedves 9-es!
Ezt írtad: A "migránsok" zöme hívő muszlim... és az, akit ők Allah-nak hívnak, a mi Istenünk. Miből gondolod, hogy a mindenható mellettünk áll?
A véleményem annyi, hogy nekem nem Allah az Istenem, hanem a Biblia Istene! Allah nevében sok szörnyűséget, gyilkosságokat is elkövetnek. Kizárt, hogy Isten helyesli ezt.
Kedves 7-es!
Hiszek és bízok Istenben, a bibliai alapelveket igyekszem alkalmazni az életemben, de nem mindig sikerül sajnos. Hibázok, de igyekszem javítani magamat.
Bízok Istenben, de az, hogy vegyes érzelmek dúlnak bennem, szerintem nem elítélendő. Mert úgy érzem elítélsz engem amiatt, hogy van bennem félelem a jövőt illetően. Szerinted Péter miért tagadta meg háromszor is Jézust? Mert kicsi volt a hite? Talán félelem volt benne amiatt, hogy ő is Jézus sorsára jut? Mint Jézus követője, szoros kapcsolatban állt Jézussal. Mégis megtagadta őt. Akkor őt is elítéled a félelme miatt? Jézus megbocsátotta neki, hogy megtagadta őt háromszor is egymásután. Isten és Jézus biztosan nem ítélnek el engem az érzelmeim miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!