Isten irgalma valóban mindenkire kiárad? Még a Sátán Fiára is? Tehát, ha a Sátán Fia meg akarna térni, Isten megbocsátana neki?
Az ember kapott kegyelmet Istentől, hogy meg tudjon térni, aki tehát hisz Jézus Krisztusban az üdvözül. A Sátán nem kapott kegyelmet, sem a bukott angyalok.
A Sátánnak nincs fia- olyan értelemben mint ahogy pl Jézus Isten fia. A bűnös emberek nem a Sátán leszármazottai, nekik van lehetőségük a megtérésre.
#21:
"A Sátánnak nincs fia"
Pedig én eléggé valós személynek érzem magam, nem pedig mesefigurának...
"#21:
"A Sátánnak nincs fia"
Pedig én eléggé valós személynek érzem magam, nem pedig mesefigurának..."
Esetleg próbáld tovább olvasni a 21-es válaszát a válaszolónak, ne csak addig idézd, amíg beleköthetsz:
"A Sátánnak nincs fia- olyan értelemben mint ahogy pl Jézus Isten fia. A bűnös emberek nem a Sátán leszármazottai, nekik van lehetőségük a megtérésre."
De ha az a célod, hogy a Biblia ellen rugózz és nem vagy hajlandó megérteni, csak a saját elképzelsedet hajtogtni, akkor mondd azt és békén hagyunk. Egy keresztény amúgy sem nevezi magát antikrisztusnak és a sátán fiának, annál is inkább, mert köztudött, hogy aki szívből hisz, az szellemben újjászületik és az Isten fia lesz, tehát önmagában ellentmondásos vagy, ha keresztényként a sátán fiának tartod magad
Írtad: "Nem elég csak a hit. Nem elég csak a cselekedet. Kell hit ÉS kellenek cselekedetek, ezek egymásból fakadjanak, fonódjanak össze. "
Egyásból nem tudnak fakadni... A hit gyökér a cselekedet gyümölcs.
"Sátán Fiaként születtem - legalábbis ő ezt mondta."
Kedves kérdező, te hiszel a Hazugság Atyjának? Ezzel a hazugsággal valaha nálam is bepróbálkozott, persze csak gondolati-érzelmi szinten, azaz nem jelent meg nekem, nem hallottam hallható hangot, attól még az ő ügynöke állt a háttérben. Nem készült reprezentatív felmérés arról, hogy hány embernek hazudta már azt, hogy az ő fia, hogy ő az Antikrisztus, vagy azt, hogy elkövette a megbocsáthatatlan bűnt, a Szent Szellem káromlását. De ha készült volna, valószínűleg Dunát lehetne velük rekeszteni. Ezen kívül azt gondolom, hogy az igazi Antikrisztus nem fogja tudni, hogy ő az a bizonyos "Antikrisztus", egészen a Nyomorúságnak nevezett hétéves időszak feléig.
Ha elfogadsz egy tanácsot, ne higgy egy olyan lénynek, aki szemrebbenés nélkül bármikor, bármiben képes hazudni, hogy csak egy pici előnyhöz jusson, vagy akár egy pillanatra jobban érezze magát, a célja a totális pusztítás, a fair play szabályait pedig csak addig ismeri, amíg azzal téged sakkban tud tartani. Mindent megígér, de nem tart meg semmit, ami nem áll már érdekében, sohasem tétovázik és nem kegyelmez. A Sátán szájában még az igazság is hazugsággá konvertálódik, ezért tőle még azt sem szabad elfogadni, ha egyszer igazat mond, mert azt is csak azért teszi, hogy egy még nagyobb hazugságot csempésszen be általa.
Ha te valóban Istenhez szeretnél tartozni és respektálod a Személyét, akkor egészen bizonyos, hogy nincs bepecsételve a lelkiismereted, ergo, nem vagy a Sátán fia. Persze, kérdés, hogy mennyire gondoltad komolyan, amit leírtál, de ezt neked kell tudnod, nem nekem.
A buszon gondolkoztam, és rájöttem valamire. Én magamban egy Istennek való ellentmondás vagyok: tök mindegy, mit csinálok, mert így is - úgy is elkárhozom.
- Ha teljesíteném a küldetésem, akkor a bűneim miatt.
- Ha azt mondanám, hogy inkább Istenhez akarnék tartozni, akkor pedig Isten akarata ellen cselekednék, tehát ezért jutnék kárhozatra.
A két út közül mindegyik Isten ellen fordít. Isten eleve kárhozatra, "halálra" teremtett engem, nem vagyok fontos neki, totál leszar engem. Attól még ugyanolyan jó és igaz, Ő a Legfelsőbb Hatalom, az Abszolút Úr. Csak rám nincs szüksége.
" A kérdező kommentje:
A buszon gondolkoztam, és rájöttem valamire. Én magamban egy Istennek való ellentmondás vagyok: tök mindegy, mit csinálok, mert így is - úgy is elkárhozom.
- Ha teljesíteném a küldetésem, akkor a bűneim miatt.
- Ha azt mondanám, hogy inkább Istenhez akarnék tartozni, akkor pedig Isten akarata ellen cselekednék, tehát ezért jutnék kárhozatra.
A két út közül mindegyik Isten ellen fordít. Isten eleve kárhozatra, "halálra" teremtett engem, nem vagyok fontos neki, totál leszar engem. Attól még ugyanolyan jó és igaz, Ő a Legfelsőbb Hatalom, az Abszolút Úr. Csak rám nincs szüksége."
Azt elfelejted, hogy Istennek van abszolút igazsága és kijelentése a Biblia. Nem csak ez a két t van, ami valóban halálhoz vezet, hanem van egy igazi út, Jézus (Én vagyok az út az igazság és az élet). Jézus feloldja ezeket az ellentéteket. Jézus miatt megbukik az eleve kárhozatra teremtés filozófiája.
Viszont te a saját relatív "igazságod" akarod reklámozni és elfordulsz az abszolút igazságtól. Ez pedig bálványimádás. És szerintem nem jópofa démonizáltnak beállítani magad. Akivel beszélgetsz az a benned lévő bűn törvénye. Amíg nem fordulsz Jézushoz segítségül, addig nem győzöl. Lsd. Róma 7 és 8
Nem jól értelmezted a helyzetet. Az Antikrisztus "küldetése" és a Sátán uralma nem Isten akarata, Isten csak megengedi, de egy bizonyos idő után véget ér, majd jön az ítélet.
Nem kell félni: ha Isten mellé állsz, akkor nem fogsz elkárhozni, hiszen ezzel az Ő akaratát teljesíted. Adott neked szabadságot, hogy válassz a két oldal között. Ha ellene akarsz mondani a Sátánnak, nyugodtan megteheted, nem lesz semmi bajod- sőt, Isten melléd áll. Ő hatalmasabb mindenkinél, tehát a Sátánnál is.
A cselekedetektől nem üdvözülsz. Csak Krisztus áldozata engesztelte ki Istent, a te jócselekedeteid nem fogják. Üdvösség kegyelemből, hit által adatik, a jócselekedetek pedig a hálát fejezik ki ezért a kegyelemért.
És mégvalami: Origenész konkrétan nem mondta ki, hogy a Sátán üdvözül, ez csak egy feltevés volt. A vita feljegyzéseit később meghamisították, hogy úgy tűnjön Origenész efféle esztelenséget tanít.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!