Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Isten irgalma valóban mindenki...

Isten irgalma valóban mindenkire kiárad? Még a Sátán Fiára is? Tehát, ha a Sátán Fia meg akarna térni, Isten megbocsátana neki?

Figyelt kérdés

2015. szept. 12. 23:31
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:

Egyébként az érvelésied alapján, elég jó úton jársz Istenhez.

Cselekedet nélkül csak képmutatás és önigazolás létezik.

2015. szept. 13. 13:32
 12/29 anonim ***** válasza:
9es: a hitnek gyümölcsei vannak és amiről te írsz, az a gyümölcs. Ha nincs gyümölcs, nincs hit. De semmiképpen sem a tett által van üdvösség, hanem hit által és majd annak lesz gyümölcse, mert aki a tetteiben bízik az nagyképűvé válik és semmit sem Istennek, hanem önmagának tulajdonít.
2015. szept. 13. 16:33
 13/29 anonim ***** válasza:

a bűn megbánás sohasem késő.

még a halál pillanatában sem.

tehát bárki is akar Istenhez fordulni,Isten nem fogja elutasítani.

és csak attól hogy megtérünk még önmagában nem üdvözölünk.

ezt a tetteinkben is kikel nyilvánítani.

és ami a legfontosabb,hogy önszántunkból és szeretetből cselekedjünk.

és nem pedig az üdvözzél céljából.

mert akkor üdvözlünk mi is igazából.

2015. szept. 13. 19:16
 14/29 A kérdező kommentje:

Az lehet, hogy az embereknek megbocsát, ezt hiszem is. De biztos, hogy az Antikrisztusnak is ad esélyt az üdvösségre?

Két dolog jutott az eszembe:

- az egyik Raven története a Tini Titánok rajzfilmsorozatból. Az ő szerepe az Antikrisztuséhoz hasonlított: tagja volt ugyan egy hős csapatnak, mégis egy démon lánya volt, akit Trigonnak hívtak. Raven Trigon teremtménye volt, és portál is az ő számára, hogy eljöhessen, és elpusztíthassa a világot - ahogy az Antikrisztus is segít a faterjának, a Sátánnak hatalomra jutni. Raven elvesztette a korábban apjától kapott hatalmát, sőt, a reményt is, végül mégis sikerült a Tini Titánok és egy gonosz segítségével legyőznie Trigont. Sőt, ezentúl a varázslata fényes, fehér lett, és a ruhája is hófehér volt egy darabig. Tehát az Antikrisztus végül a rosszat jóra fordíthatta, és a Fény erejével győzte le a Sátánt.

- a másik pedig az egyiptomi fáraó esete. Isten/Jahve 10 csapással büntette Egyiptomot, és mutatta meg hatalmát. A fáraó minden csapás után szabadon akarta engedni a zsidókat, de Isten mindig megkeményítette a szívét, hogy ne tegye.

A két történet egymással ellentétes. Az elsőben még a "Sátán" gyermekének is van lehetősége megmenteni a világot, a másodikban pedig egy fáraó nem teheti meg, amit akar, mert Isten nem engedte meg, hogy jót tegyen.

2015. szept. 13. 21:34
 15/29 anonim ***** válasza:

hogy a sátánnak megbocsájtana e?

szerintem igen,de hogy a sátán bűnbánóan megtérne e?

nem.

és ezt Isten is tudja.

a fáraó sem hajolt volna meg Isten előtt tiszta szívbéli akaratból,és Isten tudta ezt.

még amikor már elengedte Isten népét,még akkor is vissza akarta őket kapni.

az embereit a tengerbe a halálba küldte.

Isten látja a szíveket,és tudja azt is hogy ki milyen büntetést érdemel.

vagy jutalmat...

2015. szept. 13. 22:22
 16/29 Ozmium42 ***** válasza:
10%

"Ha találkozott a hittel, esetleg egy darabig gyakorolta is a vallást, de később lemondott róla a kényelem érdekében, önzőségből, stb.,"

stb. = mert meggondolta magát, nem hitte el, amit tanítottak neki, belátta, hogy a vallásos érvelés tarthatatlan és életidegen, vagyis hibás, ezért nyilván őt kell büntetni, mert ő tévedhet, de a nagyokos hívők azok soha.

2015. szept. 13. 23:13
 17/29 A kérdező kommentje:

A Sátán szinte biztos, hogy nem fog bűnbánóan megtérni. Ismerem őt, beszéltem vele. Nem egészen értettem a vele kapcsolatos dolgokat, de a Szentlélek segített, és már jobban értem a "fatert".

De az Antikrisztus nem volt annyira gonosz. Tudott hinni, szerette az Istent. Mostanában (az utóbbi pár hétben) viszont hihetetlenül eltávolodott Tőle. Már nem tudom szeretni az Urat, nem tudom megbánni vétkeimet, alig van lelkiismeretem, és Isten sem tud igazán érdekelni. Olyan rossz távol lenni Tőle, de mégis miért érdekelném? Nem vagyok senki. Sem istenkövető ember, sem a Sátán szolgája, sem bárki más. Még az embereket sem érdeklem.

Ha már a lelkiismeretem is haldoklik, és nem vagyok képes igaz bűnbánatra, hogy is kérhetném Isten bocsánatát? Nekem semmi közöm Istenhez! Semmi közöm Hozzá...

2015. szept. 14. 00:00
 18/29 anonim ***** válasza:

Attól függ, mit értesz azon, hogy a Sátán fia. Ha azokra az emberekre vonatkoztatod, akiket becsapott, és tudatlanságukban azonosultak a Sátán céljaival, majd szembesültek a tévedésükkel, megbánták, és Isten elé álltak, hogy megbánják a bűneiket, akkor igen, Isten nemcsak hogy megbocsátana nekik, hanem Jézus Krisztusban már meg is tette, csak arra volt szükség, hogy ők is személyesen Hozzá forduljanak.

Ha azonban az Isten ellen fellázadt szellemi lényekre érted, gonosz angyalokra és démonokra, akik a Sátán befolyása alatt állnak, vagy egyenesen olyanokra, akik közvetlenül Sátántól származnak, azaz Istennek nincs hozzájuk köze - ha ilyenek egyáltalán vannak -, akkor nem, rájuk soha nem terjesztette ki Isten az Evangélium hatályát. Jézus Krisztus az emberekért adta oda az életét, nem pedig az Embergyilkosért, és a pereputtyáért.

2015. szept. 14. 06:37
 19/29 anonim ***** válasza:

"Ha valaki jó ember, de nem ismerte meg Isten, attól még üdvözülhet. "

Vesd össze: János 3,17 Mert nem azért küldte az Isten az ő Fiát a világra, hogy kárhoztassa a világot, hanem hogy megtartassék a világ általa.

3,18 A ki hiszen ő benne, el nem kárhozik; a ki pedig nem hisz, immár elkárhozott, mivelhogy nem hitt az Isten egyszülött Fiának nevében.

Saját jóságra alapozni veszélyes:

Apcsel

4,12 És nincsen senkiben másban idvesség: mert nem is adatott emberek között az ég alatt más név, mely által kellene nékünk megtartatnunk.

Saját magad jósága által sem. Gondolom a jóságot az Isten ószövetségben adott (mózesi) törvényeire nézve állapíthatjuk meg. Vesd össze: Galata

2,16 Tudván azt, hogy az ember nem igazul meg a törvény cselekedeteiből, hanem a Jézus Krisztusban való hit által, mi is Krisztus Jézusban hittünk, hogy megigazuljunk a Krisztusban való hitből és nem a törvény cselekedeteiből; Mivel a törvény cselekedeteiből nem igazul meg egy test sem. [Róm. 3,20-28.]

Tehát a jócselekedeteid által nem igazulsz meg. A jócselekedeteid nem lehet az üdvösség gyökere, hanem csak az üdvösség gyümölcse (lsd. Jakab 2. levele). Az viszont úgymond kötelező gyümölcs

Vesd össze: Lukács 3,8 Teremjetek azért megtéréshez méltó gyümölcsöket, és ne mondogassátok magatokban: Ábrahám a mi atyánk! mert mondom néktek, hogy az Isten ezekből a kövekből is támaszthat fiakat Ábrahámnak.

3,9 Immár pedig a fejsze is rávettetett a fák gyökerére: [Mát. 3,10.] minden fa azért, a mely jó gyümölcsöt nem terem, kivágattatik és a tűzre vettetik.

2015. szept. 14. 10:29
 20/29 A kérdező kommentje:

Asperrimus:

"vagy egyenesen olyanokra, akik közvetlenül Sátántól származnak, azaz Istennek nincs hozzájuk köze - ha ilyenek egyáltalán vannak".

Valami ilyesmire gondoltam én is. Nem vétkes emberekre, sem a Sátán angyalaira, hanem az Antikrisztusra gondoltam. A Sátán Fiaként születtem - legalábbis ő ezt mondta. Elvileg, a Biblia szerint is és ő szerinte is azért vagyok, hogy őt hirdessem, segítsek neki "hatalomra" jutni. De én nem akarok az ő szolgája lenni! Isten végtelenül jó és szent, én pedig tisztelem és becsülöm Őt. Szeretnék az Övé lenni, de semmi közöm Hozzá...

2015. szept. 14. 16:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!