A muszlim hívők kis része saría szerint akar élni, ez miért lenne jó nekik?
Tudom, hogy nem minden muszlim ugyanolyan. Pont mint a keresztényeknél, vannak akik világibbak, ortodoxabbak, fanatikusabbak stb.
Van a muszlim hívőknek egy bizonyos százaléka aki a saría szerint akar élni. Én nem vagyok muszlim, de nem tudom, hogy ez miért lenne jó?
Csak néhány dolog amit a saría törvény előír:
Az alábbiak minősülhetnek vétségnek a saría szerint:
az ének és a zene
idegen nő / férfi bámulása (szemezés)
együttlét olyan nővel, aki potenciális feleség lehet
idegen női kéz érintése
a szülőkkel szembeni engedetlenség
álomfejtés
hűtlenség és az egyezség megszegése
becsületsértés, rágalmazás
pletykálás
engedély nélküli betekintés más házába
hallgatózás
jajveszékelés
megátkozás
muszlim indokolatlan elkerülése három napon át
embert vagy állatot ábrázoló kép készítése, tartása
rossz bánásmód a szomszédokkal
szerencsejáték
árvák vagyonának felélése
Néhánnyal egyet értek, de komolyan, ez élet? Ilyenre vágyik ember 2015-ben, a 21. században? Boldog élet lenne ez így bizonyos embereknek?
Kérném a gyűlölködő kommentek mellőzését. A kérdésre örülnék, ha esetleg válaszolna muzulmán, vagy olyan személy aki a muzulmán vallásban jártas.
"Én muszlim vagyok..."
Ja.... De azt is jó ha tudjátok, hogy a muzulmán vallás megengedi, hogy a hitetleneknek hazudhatnak a céljaik elérése érdekében! Úgyhogy nem érdemes arra alapozni, amit ők hazudoznak a vallásukról!
Emlékezzetek vissza, hogy annak idején hogyan foglalták el Budát. Ezt csinálják most is, csak más módszerekkel.
És nem csak arról van szó, hogy ők a saría szerint akarnak élni, hanem rá akarnak erre mindenkit kényszeríteni! A céljuk az, hogy az egész világot meghódítsák, és minden nem muzulmánt megöljenek!
Nem rég volt egy eset, amikor egy buszt megállítottak, leszállítottak róla mindenkit, és kivégezték a nem muzulmánokat. És ez csak egy eset a sok közül.
Miért van az, hogy azok a kőgazdag muszlim államok (Kuvait, Szaúd-Arábia stb) nem engedik be, nem fogadják a szíriai rettenetes helyzetből, gyerekkel, asszonnyal menekülő szegény embereket??
Először is egyes országok cselekedetiből nem következtethetsz arra hogy mit is mond az iszlám. Ez két különböző dolog. Ezek az országok is segítenek de inkább pénzel és az igaz hogy ennél jóval többet is tudnának segíteni. Hogy miért nem akarnak többet? Pont azért amiért a Európa sem. Sajnálja rá a pénzt. De egyébként igy is a legtöbb menekültet muszlim országok fogadják be, Törökország egymaga több mint 2 millót.
"De azt is jó ha tudjátok, hogy a muzulmán vallás megengedi, hogy a hitetleneknek hazudhatnak a céljaik elérése érdekében! "
Ez ebben a formában nem igaz. A hazugság az iszlám szerint nagy bűn, és akkor is ha az illető nem muszlim. Háború esete az más. Az ellenség megtévesztése megengedett de a hétköznapi életben bűn függetlenül attól kinek hazudunk.
Én informálódjak?
Mondod ezt akkor, amikor a fejedben egy súlyos logikai ellentmondás fészkel, miszerint szerinted egy bűntett elkövetésétől egy bűnelkövetőt a bűntettért kiszabható büntetés súlya tartja vissza, és nem az, hogy mekkora eséllyel bukik le, és kap büntetést az illető.
Ugyanis BIZONYÍTOTT tény, hogy akár egy egyszerű nyilvános megszégyenítésnek is nagyobb a visszatartó ereje, ha közel 100%-os lebukási eséllyel párosul (mert a rendőröknek megadatik minden eszköz a bűntett felgöngyölítésére), mint akármilyen súlyú egyéb büntetés, ha azok a bűnök, az esetek nagy részében felderítetlenek maradnak!
Olvastam a korán magyar nyelvű fordítását, engem nem tudsz becsapni,
8:60
47:4
9:5
9:29
Na! Adtam bőven megmagyarázni valót, és ne is fáradj, kedves vitapartner, hogy korábbi szúrákból idézel, mert tudom, hogy a későbbiek felülírják azokat.
"Mondod ezt akkor, amikor a fejedben egy súlyos logikai ellentmondás fészkel, miszerint szerinted egy bűntett elkövetésétől egy bűnelkövetőt a bűntettért kiszabható büntetés súlya tartja vissza, és nem az, hogy mekkora eséllyel bukik le, és kap büntetést az illető."
Szövegértelmezési problémáid vannak úgy látom. Nem mondtam hogy csak a kiszabható büntetés súlya tartja vissza az elkövetőt.
"Olvastam a korán magyar nyelvű fordítását, engem nem tudsz becsapni,"
Ki akar becsapni? A Korán le van fordítva magyar nyelvre, bárki elolvashatja, persze nem mindegy melyik fordítást.
"és ne is fáradj, kedves vitapartner, hogy korábbi szúrákból idézel,"
Nem tudom mit akarsz ezzel mondani. Szerintem olvastál valamit, aminek kb a felét sem sikerült megérteni, de már irod is a sok hazugságot ide.
"Az iszlám szerint a hazugság nagy bűn... az ellenség megtévesztése megengedett"
Pont erről beszélek, hogy szabad hazudnotok a hitetleneknek a céljaitok elérése érdekében.
"Pont erről beszélek, hogy szabad hazudnotok a hitetleneknek a céljaitok elérése érdekében."
Nem akarod megérteni amit mondok vagy tényleg nehéz a felfogásod. Odairtam hogy háború esetén. Tehát a hétköznapi életben bűn, függetlenül attól hogy az illető akinek hazudunk muszlim vagy sem.
A kis dzsihád harc a hitetlenek ellen, minden ellen, Allahért!
A nagy dzsihád más, nagyon más.. egy belső átalakító munka, szellemi út. Vajon hogy állnak ezzel a nagy dzsihádban őrjöngök? és többiek? nem tudjuk, ez csak az adott emberre és Allahra tartozik..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!