Hogyan tudnám megszerettetni a hittanos lányokkal a rózsafüzér mondását?
Arra kérnélek titeket , hogy ajánljatok olyan dolgokat ami álltak meg tudom szerettetni velük a rózsafüzérrel való imádkozást . (Lehet az egy mondat,film,játék,bármi)
Várom mindenkitől a normális és segítő válaszát !
Nehéz ebben a korban megszerettetni, bevallom én 25 éves vagyok, de ritkán mondok rózsafüzért. A fiataloknak sokszor még túl monoton és unalmas.
A titkokat ismertesd meg velük, ahhoz lehet valami játékos-kreatív feladat, hogy rajzolják le az egyik titkot, a többieknek meg ki kell találni...
Nem erőltet rájuk vallást. A gyerekek (esetleg a szüleik) döntöttek úgy, hogy oda járjanak hittanra. Nem a kérdező erőlteti rájuk, hanem ők választották.
Mennyi idős lányokról van szó? Ha alsósok, akkor lehet, hogy pl. egy-egy színező meghozná a kedvüket. Mondjuk lenne egy kis "füzetecske", amiben mindegyik Szentolvasónak a titkai színezőként ki lennének nyomtatva, a titok a képek alá, fölé, vagy a másik oldalra lennének gépelve, és minden hittanórán egyet-egyet kiszíneznétek.
Andizsuzsi ötlete a karkötőfűzésről is tetszhet nekik, hiszen a lányok szeretik az ilyeneket. Kiskoromban én is fűztem mindenféle karkötőt, nyakláncot.
Bár szerintem nem elég, ha csak te próbálkozol, mert nekik is kell, hogy érdeklődjenek. Nehéz valakivel valamit megszerettetni. Minél többet foglalkozol azzal a témával (pl. rózsafüzér), ha nem érdekli őket, akkor annál kevésbé fogja őket érdekelni, és előbb-utóbb megutálhatják.
Tehát fontos, ha meg akarod velük szerettetni, csak mértékkel beszélj róla.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!