Mért baj az, ha hordom a nyakamban a rózsafüzéremet, vagy rácsavarom a kezemre, mintha karkötő lenne?
nem az, régen a aktolikusok is a nyakukban horták csak divat lett és ez irritálja őket, nem vagyok katolikus de engem is irritál, nagyon irritál mikor csak divatból viselik, sokan ezért a csuklójura csavarják, innen lehet tudni hogy valaki katolikus e vagy valószínűleg csak divatból hordja
de sokak szerint nem kell hadonászni vele, ah folyton magával akarja vinni valaki rakja pl táskába
Szia!
Én egy nyakláncra akasztott nagyon egyszerű, kicsi keresztet viselek, de úgy, hogy a kereszt nem látszik.
Nekem azért fontos ez, mert egyiket keresztelőmre, másikat bérmálásomra kaptam, és - igen, tudom, hogy csak tárgyak, de - a szimbólum, az, hogy számomra fontos dolgot fejeznek ki sokat segít a hétköznapokban.
Ezt nem tudom elmagyarázni.
A lényeg, hogy ezt más nem tudja, de pl. a pici keresztet nem is látja.
Nekem az nem szimpatikus, amikor valaki valóban csak díszként, ékszerként visel ilyet vagy rózsafűért.
Persze nem állok oda mondani, hogy ne tegye. Az Ő dolga. :)
egy római katolikus
Én pl chotkit (ortodox rózsafűzér) néha furcsán megbámúlnak miatta de már megszoktam és hanyagolom az ilyen pillantásokat.
Hitből hordom nen divatból mert segít az imában, ha a Tescoba vagyok ott is elmondhatom a Jézus imát anélkűl, hogy bárkit is zavarjak vele.
Szerintem te se foglakozz ha megbámulnak néha miatta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!