Rózsafüzér?
had kérdezzek vissza, miért ne lehetne? :D
tehát lehet, egyedül mise alatt kifejezetten tilos(egyes szertartásokba be lehet emelni rózsafüzér elemeket, pl egy titok bemondását, de a misébe tilos)
sok katolikus 3-at is elmond egy nap, amolyan "zsolozsma pótlás"-ként, illetve régen amég csak 3 titok-sor volt ugye mind elmondtál, 2. János Pál vette ve a 4. sort (érdekesség, hogy székely hagyományból) és ő napi 4-et is elmondott
az én személyes véleményem hogy az ilyen szintű naponta töbszöri rózsafüzérezés rendszeresen már túlzó máriatisztelet, de ez a te személyes lekiismereti szabadságod kérdése természetesen
amúgy minden napra van egy "titok sor" pl csütörtök a világosság titkai, illetve ünnepkörtől függően, pl böjtben mindig a fájdalmas
amúgy írd már meg légyszi privátban neked miért fontos a máriatisztelet, mit ad neked ,stb, teológiailag értem, de valahogy mégsem érzem sosem hogy nekem Istenhez kívül bárkihez is fohászkodni kéne, és fontos lenne ezt megérteni, nemsokára orthodox leszek ugyanis, igaz ők(mi) kevesebbet foglalkozunk a szentekkel, katolikuokhoz képest meglepően keveset, de akkor is
Lehet, a Pápák naponta többször is elimádkozzák.
# 1
Ez a székely hagyomány számomra új infó, érdekelnének a részletek. Kifejtenéd?
Ha linket tudsz küldeni, az is jó. Előre is köszi!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!