Mit akar a pápa? Áttéríteni a muzulmánokat?
Mert azt mondta, hogy minden plébánia fogadjon be egy migráns családot.
Hogy gondolja?
Család nincs annyi, mint ahány plébánia.
Vagy először egy egyedülállót, aztán majd jön a családja?
És mekkora családot, hány generációt, és hány oldalági rokont?
Megbuggyant a pápa?
Csak rajta áll, és megveheti a világbékét a Vatikánból, annyi pénze van a katolikus egyháznak.
REndben is lenne, de ő nem úgy általában mondta, hanem konkrétan, hogy minden plébánia fogadjon egy családot.
Amikor vannak plébániák, ahol alapvető szükségekre sincs pénz, nagyon szegények az emberek, maguknak is segítségre lenne szükségük!
1. kizárt, hogy annyi keresztény legyen, mint ahogy itt páran állították, csak rájuk kell nézni, főleg a nőkre és kiderül. Mert annyira nagyon sok keresztény van Sízriában Afganisztánban, stb.
2. Segíteni akar a pápa.
3. Aki muzulmánként megtagadja a hitét, az tényleg nem muzulmán (ő saját szavai szerint) hanem szimplán a nyugati, európai kultúra felé nyal. Nem kicsit.
A baj az, hogy ahogy tudom, a muzulmán szava csak muzulmánnal szemben számít; hitetlennel szemben nem.
Nem is tartja a nem muzulmánt embernek, ha hitetlent félrevezet, az neki szükségszerűség, semmi más.
Persze nem muzulmán is viselkedhet így, de a keresztényeknek a hazugság, a csalás bűn mindenképpen, attól függetlenül, hogy kivel szemben csinálja.
"Nem is tartja a nem muzulmánt embernek, ha hitetlent félrevezet, az neki szükségszerűség, semmi más. "
A "semmi más" végképp nem kellett volna a mondat végére. Ha tényleg ilyen sztereotip emberek vannak, akkor nem méltat csodálkozást az a jelenség, hogy a menekültek egy csoportja csak élősködni akar. Én is azt tenném. 2 ezer km legyalogolása után, megannyi nyűggel körítve, én se lennék kedves olyan emberekkel, akik legszívesebben azt kívánnák, hogy hurcoljanak vissza engem...
Most nem védve a menekülteket, de legalább tudnánk, hogy mit kritizálunk, és hogy miért.
Ateista létemre meg örülök, hogy ezt nyilatkozta a pápa..."parancsba" adta, hogy az egyház ne igyon bort, víz prédikálás közben.
Kedves sörpocak; nem volt semmi szereotípia abban, amit írtam.
Maguktól muzulmán emberektől hallottam, akik óva intettek attól, hogy elhiggyem -mondjuk vásárlóként-, amit mondanak.
Nem lennél kedves azokkal az emberekkel, akiknek az életterét éppen elveszed?
Hanem követelőznél, hogy adják neked, amiért ők dolgoztak meg?
Csak azért, mert neked KELL, ami az ÖVÉK?
Érdekes szemlélet, biztos megvan az ok, az érdek is mögötte.
"Nem lennél kedves azokkal az emberekkel, akiknek az életterét éppen elveszed?
Hanem követelőznél, hogy adják neked, amiért ők dolgoztak meg?
Csak azért, mert neked KELL, ami az ÖVÉK? "
Nem, nem lennék kedves, nem lennék önzetlen és végképp nem boldog.
Nem örülnék neki, ha a bőrszínem és származásom miatt egy kalap alá vennének a terroristákkal. Nem örülnék annak, ha pestishordozónak tekintenének. Nem örülnék annak, ha olyanok ítélnének el, és hívnak primitívnek, akik egyedül annyit "tudnak" rólam/rólunk, amennyit a kurucinfó hirdet, és kormány plakátol. Vannak, akik egyenesen gyerekgyilkos, szívtelen taplóknak definiálják őket.
Most mondd meg komolyan, de tényleg komolyan: Miért kellene ezek után hálásnak lenniük? Magyarország is csak azért engedi be őket, mert muszáj, egyébként teljesen magukra maradnak. Nem adunk okot nekik, hogy kedvesek legyenek. És nem, az nem ok, hogy fintorral, rendőrökkel elkerítve, ide-oda hurcolva őket eltűrjük a létezésüket...és mindezt tényleg csak azért, mert a törvények, amiket mi hoztunk, védik őket.
De hidd el, az én problémám forrása nem ez, hanem a töketlen belföldi/nemzetközi hozzáállás. Magyarországnak már rég el kellett volna döntenie, hogy 100%-osan függetleníti magát a témától, vagy hozzájárul a menekültek asszimilálódásához. Ehelyett, mint mondtam: töketlenkedik, és kétségbeesetten próbálja le-ledobálgatni a súlyait a hátáról.
Ennél jobban talán csak azt nem tudom megérteni, hogy a gazdagabb, felkészültebb arab országok hogy nem veszik ki a részüket ebből a társadalmi problémából. Kicsiben (mint az egyház), vagy nagyban (mint Török- és Németország), teljesen mindegy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!