A katolikus egyház miért nem akar segíteni a menekülteknek?
Erdő Péter bíboros kijelentette hogy azért nem segít a menekülteknek mert azzal embercsempésszé válna az egyház, ami hazugság. Ez akkor lenne igaz ha segítenének neki a határon átjutni. Ha átmeneti szállást adnak, adományt gyűjtenek vagy ételt osztanak, semmilyen törvényt nem sértenének.
Nemcsak hogy nem segítenek de még hazudnak is.
"Minek segítsem a koszos muszlimokat, mikor keresztényeket ellenségnek és leigázandónak tekintik"
Te gondolom katolikus vagy. Azok ilyen ellenségesek mindenkivel. Muszlimok egy szóval sem mondták hogy a keresztényeket ellenségnek és leigázandónak tekintik. Amúgy meg nem minden menekült muszlim, van köztük sok keresztény is. Vallási hovatartozás alapján szelektálni hogy kinek segítünk pedig undorító és teljesen ellentétes Jézus tanításával.
"Kérdező, te honnan a bánatból tudod, hogy mit tehetne? És egyébként MIT KÉNE MÉG TENNI? Szállást, ellátást kapnak, mindenhol van még szabad férőhely, csak élni kell vele."
Nézzél szét a pályaudvarokon, például a keletinél. Még egy szemetes konténert sem voltak képesek kitenni, aztán meg mindenki azt irja hogy a menekültek szemetelnek. Nagyonsok mindent lehetne tenni és kell is. Ételt és vizet is csak civil szervezetek adnak. Nem tudom pontosan ki, de az egyik kormánypárti politikus nyilatkozott úgy hogy szerinte nem az állam dolga segíteni a menekülteknek hanem a civileké. Nemcsak arról van szó hogy emberségből kellene segíteni. Az egész világ látja is ezt mert itt van az egész nyugati média. Lefilmezik az egészet, és persze még fel is nagyítják, és egy teljesen negatív kép alakul ki Magyarországról. Hány turista gondolja meg magát emiatt? Hány ember fejében alakul ki negatív kép a magyarokról? A sok féleszű csak odáig jut el hogy ne segítsünk, nem a mi dolgunk. Tehát nem csak emberségből kellene segíteni, hanem országimázs szempontjából is. Nagy kárt okoz ez az országnak.
Minden befogadóponton van még hely, ahol ételt, vizet, ágyat, tisztálkodási lehetőséget, orvosi ellátást biztosít az állam. Az, hogy a menekültek nem akarnak táborba menni, hanem adataik megadása, regisztráció és orvosi vizsgálat NÉLKÜL kívánnak, lehetőleg AZONNAL továbbutazni Németországba, tényleg az állam hibája? Lehet fotókat készíteni, hisztériázni is, azt viszont MINDENKINEK, még a menekülteknek is tudomásul kell venni, hogy itt az EU törvényei, rendelkezései az irányadók, és ezek rájuk is vonatkoznak.
Mellesleg aki átjött már Görögországon, Szerbián, és beérkezett Magyarországra, de mindenáron tovább akar még menni, arról aligha mondható, hogy még mindig az életét félti, és Európán belül is a háború elől menekül.
Egy kis adalék. Úgy tűnik, valaki szólt a görögöknek, hogy a dublini egyezmény alapján a hozzájuk érkezőknél nekik kellene elvégezni a regisztrációt (amit most mi próbálunk tenni helyettük), nem pedig simán továbbengedni a migránsokat. Érdekes módon a "fasiszta", "idegengyűlölő", "embertelen" magyaroknál nem történt gumibotozás, bántalmazás, még a jogsértő migráns-demonstrációkon sem.
"Nézzél szét a pályaudvarokon, például a keletinél. Még egy szemetes konténert sem voltak képesek kitenni, aztán meg mindenki azt irja hogy a menekültek szemetelnek."
Aham, szóval ha nem találok éppen szemeteskukát, az feljogosít arra, hogy eldobjam a szemetet?
Nem vallás alapján kategorizálok, és katolikus sem vagyok.
Eleve a te kérdésed volt előítéletes az egyházzal szemben.
És ha annyira sérelmezed, hogy senki nem tesz eleget, akkor miért itt irkálsz? Irány a keleti, és fogadj örökbe egy-két családot! Mutasd meg, hogy te milyen humánus vagy!
Kérlek, az eredményekről is írj, kíváncsian várom! Köszi
"Muszlimok egy szóval sem mondták hogy a keresztényeket ellenségnek és leigázandónak tekintik."
-->Tényleg? Tudomásom szerint a muszlim országokban elég nagy a vallási türelmetlenség a keresztényekkel szemben.
Egyébként meg:
Nyilván NEM minden muszlim ilyen, viszont a többségnek a keresztényekkel szembeni ellenségeskedése létező jelenség.
"Ismételten megkérdezem: mit kellene még tenni a törvényesség keretein belül?"
Az egész helyzet kezelése nevetséges és embertelen, kezdve a plakátoktól a keritésen át idáig.
Szó volt arról hogy Budapesten létrehoznak egy tábort, hogy ne a pályaudvarokon várakopzzanak a menekültek. Hetek óta csak beszélnek erről de nem történik semmi.
"Nem akar segíteni? Ez nekem új. Én pont az ellenkezőjét hallottam ma. Ferenc pápa arra szólította fel pl. a plébániákat, meg nem tudom még, kiket, hogy fogadják be őket."
Igen a pápa arra szólított fel hogy segiteni kell, de a magyar katolikus egyház nem akar.
"Tényleg? Tudomásom szerint a muszlim országokban elég nagy a vallási türelmetlenség a keresztényekkel szemben."
Rosszul tudod. Az a hir amit belinkeltél kb fél éves és igencsak megkérdőjelezhető a hitelessége.
3 befogadóállomás van, most épül még kettő Martonfán és Sormáson. Budapesten tranzitzónát alakítottak ki, pont azért, hogy minél gyorsabban továbbutazhassanak a már regisztráltak. Itt is van élelmiszer- és vízosztás. Miért kéne tábort építeni Budapest közepén azoknak, akik átjáróháznak használnak bennünket?
Egyébként én is arra biztatlak, hogy vigyél haza magaddal néhányat. Még fotózkodhatsz is velük, mint Fletó.
"Egyébként én is arra biztatlak, hogy vigyél haza magaddal néhányat. Még fotózkodhatsz is velük, mint Fletó."
Én pedig arra biztatlak hogy menj el a keletihez és nézd meg milyen állapotok vannak ott. Ezt látja egész Európa is, de te ugy látszik nem. Amugy miért kéne bárkinek is a saját otthonában elszállásolni a menekülteket? Kért valaki ilyet tőlled? Szerintem nem. Fletó barátod csak azért csinálta hogy beszéljenek róla.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!