Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mit gondoltok a következőről?

Mit gondoltok a következőről?

Figyelt kérdés

Csodás elméktől idézetek a vallásról..

Tehát mélységesen vallásos voltam, de 12 éves koromban ennek hirtelen vége szakadt. Azáltal, hogy sok közismert tudományos könyvet olvastam, hamarosan arra a meggyőződésre jutottam, hogy sok bibliai történet nem lehet igaz. Ez a felismerés tett gyanakvóvá minden hatalommal szemben, és ez a hozzáállás egész életemet végigkíséri.

Albert Einstein

Aki tudományosan vagy művészileg képzett, annak nincs szüksége vallásra.

Johann Wolfgang von Goethe

Gyermekkoromban elszántam magam,

Hogy szólok istennek, ha van.

De nékem ő égő csipkefenyérben

Meg nem jelent, se borban és kenyérben,

Hiába vártam sóvár-irigyen,

Nem méltatott reá, hogy őt higgyem.

Karinthy Frigyes

2010. márc. 11. 22:34
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
miként júdásba is belement sátán, mivel szabad akaratából hagyta, hogy belemenjen, úgy ezen személyek esetében sem korlátozta a szabad akaratukat. einstein pl azt állítja, hogy a fénynél nincs gyorsabb dolog. megmagyarázott és megértett olyan dolgot, amit más teremtett. a biblia ezt mondja: Isten hagyja, hogy ezek az emberek a saját útjaikon tévelyegjenek. Jehova azt tanácsolta dávidnak, hogy nézzen fel az égre, és számolja össze a csillagokat. Isten tudja, hogy csak a saját galaxisunkban lévő csillagok megszámolása gyors számolást feltételezve is 3000 évig tartana, éjjel nappal. az emberek nem élnek 100 évig sem. hogyan tudná hát megszámolni a csillagokat? mi arra sem vagyunk képesek, hogy megszámoljuk az alkotásait. a törvényeket nem az emberek fedezték fel, azok már meg voltak alkotva. a művészetet nem az ember találta ki, az már alapból bele volt tervezve, mert Isten képmására és hasonlatosságára vagyunk megalkotva, nem csoda, hogy nagyszerű tulajdonságaink vannak. sajnos ez a világ arra törekszik, hogy elhiggyük, az állatoktól származunk, és hogy az állatias tettek és viselkedésformák azok, amelyek előrreviszik az embert. mekkorát tévednek. bedölnek e világ istenének, sátánnak, aki elhiteti velűk, hogy nincs Isten.
2010. márc. 13. 07:43
 12/12 A kérdező kommentje:
Kerestem gyermekként sokat, de nem találtam. Vártam sóvár irigyen, ahogy Karinthy is. 15 évesen október 23-a és március 15-e szelleme érintett meg. Ezért is lettem történész. Csodálatosan szép a múltunk és isten helyet az embernek egymáshoz kell fordulni.
2010. márc. 13. 22:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!