Bérmálkozásnál választhatok olyan bérmaszentet aki még egyenlőre boldoggá avattak és már folyamatban van a szentté avatása?
Ha ide írod be a kérdésed, pontos választ kapsz
Kedves kérdező! Én már elég sokat olvastam a Bibliát, és így meggyőződtem róla, hogy kizárólag a Biblia Isten Szava.
Nos, el kell mondanom neked, a Bibliában nincs szó sem gyerekkeresztelőről, sem elsőáldozásról, sem bérmálkozásról. Ezeket csak emberek találták ki, és ahogyan Jézus felháborodott a farizeusok nem Biblikus hagyományain, ugyanúgy ma is felháborodik ezeken, ebben biztos vagyok! (Lásd Máté 15:6 " Így tettétek érvénytelenné Isten igéjét a ti hagyományotokért.")
Azon kívül a Bibliában egyetemes elhívás van minden hívő részére a szent életre, és ez nem valamiféle világtól elvonult szerzetesi élet, hanem Jézus gondolkodásmódjának és cselekedeteinek tanulmányozása és elsajátítása, hogy tudjuk őt az életünkben követni. Ő jól érezte magát az emberek között, és bár hihetetlen felelősség volt rajta, gondosan ápolta a kapcsolatát Istennel (ima, böjtölés, Bibliaolvasás), és így rendkívül örömteli és kiegyensúlyozott volt a sok megpróbáltatása ellenére.
A Szentlelket nem egy rituálé hozza el az ember életébe, hanem Isten ajándékozza azt azoknak, akik megtérnek és újjászületnek víz és Lélek által. (Lásd János 3:5, ApCsel 2:38). Jézus követését nem lehet úgy "megvásárolni", hogy úgymond egy szentnek vagy boldognak nevezett ember révén te is részesülsz a Lélek áldásában. A saját életedről fogsz számot adni az utolsó ítéletkor, nem arról, hogy kinek a nevében bérmálkoztál!
De ha van még valami kérdésed, írhatsz privát üzenetet.
Köszi a figyelmet.
Kedves 3-as válaszoló!
A kérdező, mint ahogy az a kérdéséből kiderül, hitét gyakorló katolikus. Ezzel kapcsolatban tett fel egy konkrét kérdést.
Te meg nekiállsz fikázni az ő vallásgyakorlatát.
Hol olvasod te a Bibliában, hogy egy konkrét kérdésre így kell reagálni?!
Igen, de a Szentlelket hogy kapták meg az emberek? A Szentlélek pünkösdkor szállt le az apostolokra, majd ők kézrátétellel adták át az embereknek. A kézrátétel valóban csak egy mozzanat, jelképes cselekvés. A lényeg nem az, hogy mit csinál a püspök, hanem, hogy belülről megváltozzunk, megérezzük a Szentlélek munkáját magunkban.
Elvileg a kereszténység a szeretetet tanítja, bármilyen felekezethez tartozunk. Kár, hogy egyes helyeken inkább gyűlöletet tanítanak...
Kérdező, én nem tudom, de a bérmálást szervező paptól nyugodtan megkérdezheted.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!