Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ateistak! Ti miert neztek le,...

Ateistak! Ti miert neztek le, es utaltok minket, amikor mi, hivok udvariasak es kedvesek vagyunk veletek?

Figyelt kérdés
Nem egyszer olvasom ateistak kommentjeit ,mikor valaszolnak,es olyan taho,lenezo stilusban teszik ezt ,hogy nagyon bantonak erzem . Szerintem egy hivo sem akarja ratok eroltetni a hitet (itt nem szektasokrol beszelek ill. csak nevleges keresztenyekrol),mi csak a velemenyunket mondjuk el,de nem hulyezunk le senkit,es tiszteletben tartjuk a velemenyetek! Ti miert nem vagytok ilyenek? Miert nem tudtok lehulyezes es lenezes nelkul valaszolni es velemenyt alkotni?

2015. aug. 31. 19:09
1 2 3 4
 11/33 Clark Kent.. ***** válasza:
71%

@Kérdező

Erről a katolikus témáról kicsit...

Az ókori keresztény egyház szemszögéből ilyen szempontból a Te felekezeted és nézeted problémás, ugyanis az ókeresztények bibliahasználata - amivel a katolikus paralel - nem a modern felekezetek mintájára épült, hanem eltért attól. Ezt jól tudjuk, a ránk marad ókeresztény írásokból. Nem igaz hogy nem "szívbeli kereszténységre" tanítanak. Amikor legutóbb Rózsa Huba professzor úr könyvét olvastam, az felért egy lelki feltöltődéssel. És nem sugallnak olyat sem, hogy ők tudnának megváltani. Avval meg nem tudom mi a gond, hogy "atyának" szólítják a papokat. Ez Jézus szóhasználatának a félreértéséből adódik. Az ókori keresztények atya-gyermek kapcsolatban voltak egymással, egy jó példa, ahol Szent Pál a következőt mondja: "mert az evangélium által én vagyok a ti atyátok Krisztus Jézusban." (1Kor 4,15 - új.prot.ford.). Tehát Szent Pál is atyának nevezte magát. A pápa szava pedig sosem volt fontosabb, mint a Biblia.

Tehát ezekről ennyit. Nyilván megértem, ha nem értesz egyet a katolikus tanításokkal - és most visszatérve az eredeti témára - tényleg az a jó, ha nem nézzük le egymást semmiért, hanem mindenkinek megvan a véleménye, amit ha kell, akkor normálisan tud közölni. Ez vonatkozik a vallásos és az ateista emberekre egyaránt.

2015. szept. 1. 02:01
 12/33 A kérdező kommentje:

Kedves Utolso! Koszonom a kommented a katolikus egyhazzal kapcsolatban! En szemely szerint tovabbra sem tartom rokonszenvesnek ,kulonosen Ferenc papa miatt nem,mert dok eretnek nyilatkozata van,ami nalam kiveri a biztositekot. Pl. Olyat mondott iden a papa ,hogy Jezussal valo szemelyes kapcsolat veszelyes ,es keresztenynek lenni azt jelenti ,hogy a katolikus egyhazhoz tartozol.Ez meglehetosen eretnek nezet,arra valo tekintettel,hogy a Biblia arrol tanit,hogy Jezussal kell legyen szemelyes kapcsolatunk. De Ferenc papa olyat is csinalt a husveti vatikani ,hogy latinul enekeltetett egy dalt ,amiben arrol enekeltek ,hogy Jezus Lucifer/Satan fia es ,hogy O (Jezus) ,a pokolbol jott ide... bocsi ,de azert ez eleg eretnek... A katolikus egyhazban pl. nekem gyontatas intezmenye sem tetszik, mert ezzel is azt fejezik ki ,hogy a katolikus egyhaz tud megvaltast adni.ez tovabbra is tevhit,mert meg mindig Jezus a megvalto.

Magam reformatus vagyok,es nalunk nem szokas az eroszakos terites szerencsere. Tehat nekunk Jehova tanuihoz nincs kozunk,es azt sem tartjuk magunkrol,hogy mi vagyunk az egyetlen igaz felekezet. En szemely szerint a baptista,az evangelikus,a szabadketeszteny ,a metodista ,a punkosdi es az adventista felekezetet is hiteles felekezetnek tartom! Tudom,hogy utobbi ketto szekta,de tuti nem azok! Volt szerencsem latni istentiszteletuket,es gyakorlatilag a reformatushoz hasonlo mindegyik, talan a zene kulonbozik illetve ,hogy ebben a ket felekezetben nemcsak a lelkesz predikal,hanem a gyulekezet tagjai kozul is valakik beszelnek.

Es visszaterve a katolikus egyhazra: nem allitottam,hogy nem lenne jo teologusuk,akik szepen tud irni es beszelni Istenrol,de sok olyan nezetuk is van,ami szamomra nem rokonszenves.

Koszonom,hogy leirtad a velemenyed! Elozo ,Neked is koszonom,es mindenkinek,aki hozzaszolt!

2015. szept. 1. 07:16
 13/33 A kérdező kommentje:

* utobbi kettorol AZT HISZIK szekta,de tuti nem azok!

Bocsi,fontos szavak kimaradtak!

2015. szept. 1. 07:19
 14/33 anonim ***** válasza:
83%

"mi, hivok udvariasak es kedvesek vagyunk"

Mert undorító kis álszent patkányok vagytok. Ennél kevés gusztustalanabb emberi tulajdonság van.

2015. szept. 1. 09:20
 15/33 A kérdező kommentje:
Kedves Utolso! Ne haragudj,de Te szektasokkal keversz minket! Bar oket sem kene utalnod ,mert ok megtevesztett emberek ,akiknek az Istennel valo kapcsolatot rosszul tanitjak,es ezert nem ok a hibasak ! En sem tartom az ateistakat undoritonak ,csak az zavar bennuk,hogy a legtobb(bar vannak kivetelek szerencsere) altalaban nagyon undok stilusban reagal arra,ha valaki hivo . Mint mondtam ,leteznek eroszakosan terito hivok , illetve alkeresztenyek,de aki valoban megtert ,pont,hogy nagyon szeretetteljes!es nem fog Teged lenezni es utalni,mert Te nem vagy hivo, hanem tiszteletben tartja az allaspontod! Cserebe pedig annyit ker ,hogy Te is tiszteld az ovet! Ez ilyen nagy keres? Azt kivanom ,kedves Utolso,hogy tapasztald meg eletedben Istent,valamilyen csoda altal,es Fele fordulj ! Minden ateistanak ezt kivanom, mert Istenben sosem fogtok csalodni ! :)
2015. szept. 1. 09:33
 16/33 anonim ***** válasza:
100%

Miért kevernélek szektásokkal?

Az idézett mondatot Te magad írtad, tehát Te is ugyanilyen álszent vagy.

"Én jó ember vagyok, mert hiszek Istenben"

Egy nagy büdös lószart.

Pont hogy atomszánalom, hogy valaki csak azért nem szúrja szíven a szomszédját, mert fél egy kitalált mesehős haragjától... Nálatok lehet ez a csudijó ember definíciója, nálam nem.

2015. szept. 1. 09:41
 17/33 A kérdező kommentje:

Kedves Utolsó!

Mi nem azért nem szúrjuk szíven a szomszédunkat, mert félünk Isten haragjától, hanem azért, mert mi minden embertársunk felé tudunk szeretettel fordulni, és meg tudunk bocsátani, anélkül, hogy felhánytorgatnánk a múltat! Az igazi megbocsátás ugyanis ez! Mint írtam előzőleg, Te keversz minket az álkeresztényekkel!

2015. szept. 1. 09:49
 18/33 anonim ***** válasza:
100%
Pontosan ez az az álszentség, amiről beszélek, mert ez egyszerűen orbitális hülyeség és hazugság.
2015. szept. 1. 10:02
 19/33 Clark Kent.. ***** válasza:
89%

@Kérdező

Ferenc pápa intelligens, művelt ember, akiről úgy tudom, hogy tanított is. Ezt csak azért mondom, hogy gondolkozz már kicsit el, miről beszélsz, amikor eretnekséggel vádolod, teljesen alaptalan. Biztos vagy benne, hogy nem Te tévedsz? Nekem eddig nagyon úgy tűnik, hogy nem igazán vagy tisztában az egyháztörténelemmel sem... Ha megtennéd legalább, hogy idézel tőle hivatalos forrásból, akkor megnézhetnénk, hogy mit akart pontosan mondani. Eddig azonban olyan az előző kommentben felsorolt érveid ugyanolyan értelmetlenek, mint amiket korábban írtál, és szintén kiderült, hogy nem helytállóak. Világos, hogy nem rokonszenves a neked a Katolikus Egyház, ez a te dolgod, de akkor legalább ne terjessz már róla olyanokat, amik egyértelmű butaságok.

2015. szept. 1. 11:16
 20/33 anonim ***** válasza:
100%

"Olyat mondott iden a papa ,hogy Jezussal valo szemelyes kapcsolat veszelyes ,es keresztenynek lenni azt jelenti ,hogy a katolikus egyhazhoz tartozol."

Van erről forrásod? Csak kíváncsi vagyok.

2015. szept. 1. 12:15
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!