Ateisták! Melyik a kedvenc vallásotok és miért?
Az ókori görög.
Azoknak az istenei legalább lejönnek néha kúrni egyet a halandókkal. Vajon milyen lehet Apollónnal dugni?
A római is jó volt.
Ha sikerül mindenkit megölnöd, aki az utadba áll a trónig, és uralkodsz egy kicsit császárként (keresztre feszítesz egy-két keresztényt, felégeted fél Germaniát), halálod után talán istenné avatnak.
Buddhizmus, többek között ezért:
"My confidence in venturing into science lies in my basic belief that as in science so in Buddhism, understanding the nature of reality is pursued by means of critical investigation: if scientific analysis were conclusively to demonstrate certain claims in Buddhism to be false, then we must accept the findings of science and abandon those claims." - Tenzin Gyatso, 14th Dalai Lama
Nagyjából:
"Azért járok ilyen magabiztosan a tudomány birodalmában, mert hiszem, hogy csakúgy, mint a tudomány, a buddhizmus is a valóság kritikus vizsgálódás általi megismerését célozza. Ha a tudományos vizsgálat minden kétséget kizáróan bebizonyítaná, hogy a buddhizmus egyes állításai hamisak, úgy el kellene fogadnunk ezeket az eredményeket, és el kellene hagynunk ezen tanokat." - Tenzin Gyatso, 14. Dalai Láma
Én mondjuk agnosztikus vagyok, nem ateista.
Nekem pl. a buddhizmusban szimpatikus az, hogy nem tiltja a többi vallást, illetve a reinkarnálódás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!