Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ateisták! Melyik a kedvenc...

Ateisták! Melyik a kedvenc vallásotok és miért?

Figyelt kérdés
Nekem a Római Katolikus, mert civilizációt és egységet teremtett.

2015. ápr. 9. 23:16
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
63%

"Az ateizmus, mert ateisták."

Az ateizmus nem vallás, bármeddig is mantrázod ezt :)

2015. ápr. 10. 15:19
 12/14 anonim ***** válasza:
76%

sose fogja megérteni :)

2015. ápr. 10. 15:20
 13/14 anonim ***** válasza:
35%

az ateizmus ugyan úgy nem vallás, ahogy a többi, de pl a keleti vallások jelentős része olyan értelemben ne mvallás mint mondjuk a kereszténység, vagy az iszlám.

Ellenben ha minden "hitrendszert" ami valamilyen szinten alapvetésekre alapul és eleve abból indul ki (pl ,hogy nincs Isten, és ha valami arra mutat, hogy mégis van akkor addig kutatok amég azt valami emgcáfolni nem látszik, és csak ezeket fogadom el igaznak, ellenben az állítást alátámasztó dolgokat csak azért is tévesnek tartom) vallásnak nevezünk az ateizmus is vallás. Ha a hitet úgy értjük, hogy "elhinni valamit" az ateista "hit" sok esetben csak ugyan annyit ér mint a valamilyen vallás híveinek "hite" , de ezt már sok ateista történész és természettudós megfogalmazta, a saját "hitéről" gondolom nem új a dolog, azért írtam mégis le, mert így talán érthetőbb miért mondják egyesek ,hogy az ateizmus is vallás.

Meg amúgy ha megkérdezel egy "tudatos ateistát" miért ateista, meglepően hasonló az érvrendszere amint egy vallásos embernek, mikor arra valaszol "miért vagy te [adott vallású]"

2015. ápr. 11. 23:07
 14/14 gago77 ***** válasza:
23%

Nem is ertem, ha valaki ateista, miert lenne "kedvenc" vallasa.. Hiszen az ember csak 60-80 Kilo hus, ami a vegen kifekszik, es elrohad, igaz? Nem tokmindegy? Nem is csoda, ha minden ateista be van szarva, amikor erzi, h mar "nem sok viragvasarnap van hatra". De a katolikusok is be vannak szarva, mert ok meg a pokolrakerulestol felnek, mert nembiznak az Istenukben, aki pedig ugy "szereti" oket.. ;)

A katolikusok egesz nepeket es kulturakat irtottak ki, az iszlamistak egykutya, a jehovak meg nem fegyverrel, hanem hazugsagokkal "hoditanak". En nem vagyok ateista, megsincs "kedvenc" vallasom. Vagy ez mar ateistava tesz??

2015. máj. 5. 13:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!