Leírnátok, mi jut eszetekbe erről az írásszövegről?
Egyetértek a kérdezővel. Aki teológiailag vagy valláskritikai szemmel akar megvizsgálni egy igeszakaszt vagy tanításokat az vesz egy könyvet és elolvassa.
Nyilvánvaló, hogy itt személyes megtapasztalásra, hitbéli gondolatra, érzelmi töltetre volt kíváncsi...
Persze a provokáció sosem kizárható, de nem túl keresztényi egyből a rosszat feltételezni.
Aki meg bemásol egy kész szöveget az csak arról tanuskodik, hogy képtelen az önálló gondolatalkotásra. Avagy lusta rá.
Számomra ez a igeszakasz azt mondja, hogy nincs más út az örök életre, csupán az egyedüli igaz Isten, akit arról ismerünk meg, hogy elküldte Jézust, aki pedig Róla tett bizonyságot. Ez az ige nem árul el többet Isten és Jézus kapcsolatáról, sem Jézus istenségéről, sem semmi másról.
SZÉGYELJÉTEK MAGATOKAT MIND!!!
EGYFOLYTÁBAN EGYMÁST SZIDJÁTOK,JEHOVÁSOK A KATÓLIKUST,KATÓLIKUS A JEHOVÁST!!!
Szerintetek ennek örül az Isten,hogy ezut kell hogy lássa???Ahányszor egy furcsa kérdés jön,egyből jön valaki,aki jehovázik,ráfogják ezt bárkire,és én nem ismerem a Jehovákat,de azt nagyon is jól tudom,hogy egyikőtök által tisztelt Istennek sem tetszik az,amit itt összemarakodtok,csúnya kiírásokkal,és egymást szekáljátok,és bántjátok!
Aki pedig egy kérdést provokálónak hisz,az ne írjon rá semmit!Különben is csak azt lehet provokálni,aki cinkos ebben a játszmában,és hagyja magát!Nagyon mérges,és egyben csalódott is vagyok,hogy Istent hirdető emberek így mernek viselkedni!A jehovások próbálják meg néha befogni a bagólesőt,és ne szajkózzák a magukét,hanem értsék meg a másikat is,a katólikusok meg ne legyenek cinkosak a vitában,hagyják,hagy mondják a magukét,mert végül úgy összemarakodtok,hogy észre sem veszitek,mindnyájan mehettek majd a vasvillák szigetére egy forró nyárra!!!
Tiszteljétek meg az Istent,hogy ne kelljen ezt látnia,mennyire ellenségesek vagytok egymással,és tűrhetetlenül tudtok ordenálé módra viselkedni!TISZTELETET A JEHOVÁSOKNAK!
TISZTELETET A KATÓLIKUSOKNAK!
TISZTELETET MINDEN(BÁRMILYEN VALLÁSÚ) EMBERTÁRSATOKNAK,MERT HA NEM EZT TESZITEK GONOSZSÁGOT TESZTEK!!
szégyen-gyalázat,komolyan!ilyen kötözködő rosszindulatú emberek szájából Isten nevét hallani!!!!!!!
akinek nem inge,ne vegye magára!
tisztelet a kivételnek,ami erősíti...
Miért nem a szeretet uralja lelketeket?Miért kell ennyit ellenségeskedni?nem mindőtöknek két keze van,meg lába?Nem vagyunk amúgy mi mind testvérek,attól független kiben,miben hiszünk?Csúnya dolog az elfogadás?Mert nagyon tartózkodtok itt tőle!tessék békét kötni,és nem jehovázni,meg nem álkérdéseket feltenni,hanem elfogadni mindenkit!Aki a jehovákhoz akar menni,akit az érdekel,úgyis megtalálja őket!Aki meg katólikus,meg minden más, tessék elfogadni mindenkit!MÉG a jehova tanúkat is!!!!!
bocsánat,ha túl sértő voltam,de rossz nézni..
az idézet szerintem meg annyit jelent,hogy aki tud istenről,annak biztosnak kell lennie,hogy nem hal meg a halál bekövetkeztekor,ha jó életet él,ahogy Jézus is mondta.
Kedves utolsó 2 válaszoló! Szerintem a vallás témakörben bárki tehet fel kérdéseket. A cél az, hogy a vallásról, és a feltett kérdésről beszélgessünk, nem az, hogy osszuk egymást. Nekem ez volt a célom, és nem az, hogy darázsfészket bolygassak. Azt gondolom, hogy mivel vallásosak vagyunk, és olvassuk a Szentírást, hiszünk Istenben, akik erre a témakörre bekukkantunk, van véleményünk egy írásszövegről.
Igazából én akárki grimaszol erre, igenis kíváncsi vagyok, hogy más vallásokban hogyan értelmezik, mit gondolnak egyes írásszövegekről, egyes bibliai tanításokról. Hiszen így ismeri meg az ember a másikat, a másik vallását, és így tudunk beszélgetni. Szerintem nem az a cél, hogy útáljuk egymást, mert más a vallásunk, hanem az, hogy akárhova tartozzon az ember, szeressük egymást.
1János 4:20-21 - "Ha valaki azt állítja: "Szeretem az Istent", és mégis gyűlöli a testvérét, akkor az hazug. Mert aki nem szeeti a testvérét, akit lát, nem szeretheti az Istent, akit nem lát. És az a parancsolatunk van tőle, hogy aki szereti az Istent, az szeresse a testvérét is."
"Én mondám Istenek vagytok,és az irás fel nem bontható!"
Ezis megvan irva.
Jó, beszélgessünk erről az Igéről.
János 17:3 - "Az pedig az örök élet, hogy megismerjenek téged, az egyedül igaz Istent, és a kit elküldtél, a Jézus Krisztust.
Az első állítás, van örök élet. Az is kiderül, az örök élet nem automatikus, van feltétele. Mi a feltétele? Meg kell ismerni az egyedül igaz örök Istent. Ki az egyedül igaz örök Isten, akit nekem meg kell ismernem? Az aki elküldte Jézus Krisztust. Tehát, ha megismerem Jézus Krisztus Istenét és atyját, örök élet lesz a jutalma.
A Jézusba vetett hit reményt ad.
Kedves utolsó válaszadó! Nagyon jól kifejtetted, hogy mi a lényeg. Igen. Ilyen hozzászólásokra számítottam. Értékelem, hogy így válaszoltál.
Igen. Valóban. Fontos a jelenlegi életünkhoz is, és a jövőnkhöz is az, hogy megismerjük a Teremtő Istent, és akit elküldött, Jézus Krisztust. Ezért fontos a Biblia tanulmányozása. Ezáltal megismerhetjük azokat a tulajdonságokat, amelyeket nekünk is érdemes utánoznunk. Pl. a szellem gyümölcsei, amikről a Galácia 5:22-23 ír.
Bocs, de nem utánozni kell a lélek gyümölcseit, hanem teremni. Ha Isten lelke /szelleme/ uralkodik az életedben, akkor az életed termi a lélek gyümölcseit, ha a te óemberi természeted uralkodik, akkor a bűnöket termed. Mert ami testtől született test az, ami lélektől, az lélek. Itt van a nagy szakadék jehova tanui és a keresztyének között, ti jehova tanui meg akarjátok szolgálni, és ki akarjátok érdemelni az üdvösséget, utánoznotok kell, meg egy csomó dolgot megcselekedni, hogy kiérdemeljétek jehova szeretetét, ezzel szemben a keresztyén az üdvösséget ingyen kegyelemből kapja, semmit nem kell érte tennie sem a megkapás előtt, sem a megkapás után, egyetlen feltétel, ismerd fel, Isten nélkül elveszett vagy, ismerd fel, Isten kész neked megbocsájtani, és fogadd el a kegyelmet Jézusban. Ha ezt megtetted, örök életed van. Hiszen ezt jelenti megismerni Istent, és megismerni Jézus Krisztust.
A Jézusba vetett hit reményt ad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!