Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Szerintetek el lehet hinni...

Szerintetek el lehet hinni amit ez az oldal ír?

Figyelt kérdés
Családomal elég sokat keresgéltünk és elég sok helyen találtunk,látam már ilyen szövegeket hogy jön az elragadttatás ? :S Na most én hiszek istenbe de szerintetek ez lehetséges keresgéltem neten de nem nagyon találtam ezzel kapcsolatban semmit ahol felkeltette a figyelmemet az ez az oldal volt : [link] itt is elég sokat irnak erröl. A kérdésem inkább az hogy szerintetek lehet ebben az elragadtatásban valami ?
2010. márc. 11. 11:57
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

= Az elragadtatás-elmélethez felhozott szokásos igehelyek =

Mt 24,40 – „Akkor, ha ketten lesznek a mezőn, az egyiket fölveszik, a másikat otthagyják.”

1Kor 15,51-52 – „Nem halunk ugyan meg mindnyájan, de mindnyájan elváltozunk, hirtelenül, egy szempillantás alatt, a végső harsonaszóra. Amikor az megszólal, a halottak feltámadnak a romlatlanságra, mi pedig elváltozunk.”

1Tessz 4,17 – „A felhőkön velük együtt elragadtatunk a magasba Krisztus elé, és így örökké az Úrral leszünk.”

= Az elragadtatás a Második Eljövetelkor történik, és nem előtte =

Mt 24,29-31 – „Mindjárt e gyötrelmes napok után… feltűnik az égen az Emberfia jele, és a mellét veri a föld minden népe, mert látja, amint az Emberfia eljön az ég felhőin, nagy hatalommal és dicsőséggel. Elküldi angyalait hangos harsonaszóval, s összegyűjtik a választottakat a szélrózsa minden irányából, az ég egyik szélétől a másikig.”

1Kor 15,51-52 – „Nem halunk ugyan meg mindnyájan, de mindnyájan elváltozunk… a végső harsonaszóra. Amikor az megszólal, a halottak feltámadnak a romlatlanságra, mi pedig elváltozunk.”

1Tessz 4,15-17 – „az Úr eljöveteléig… a főangyal szólítására, Isten harsonájának zengésére… A felhőkön velük együtt elragadtatunk a magasba Krisztus elé, és így örökké az Úrral leszünk.”

2Tessz 2,1.3.8 – „Urunk, Jézus Krisztus eljövetelét és vele való egyesülésünket illetően… meg ne tévesszen valaki titeket, hiszen előbb be kell következnie az elpártolásnak, és meg kell mutatkoznia a bűn emberének… de Urunk Jézus elsöpri szája leheletével, és megsemmisíti jövetelének tündöklésével.”

2010. márc. 13. 09:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!