Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Szerintetek el lehet hinni...

Szerintetek el lehet hinni amit ez az oldal ír?

Figyelt kérdés
Családomal elég sokat keresgéltünk és elég sok helyen találtunk,látam már ilyen szövegeket hogy jön az elragadttatás ? :S Na most én hiszek istenbe de szerintetek ez lehetséges keresgéltem neten de nem nagyon találtam ezzel kapcsolatban semmit ahol felkeltette a figyelmemet az ez az oldal volt : [link] itt is elég sokat irnak erröl. A kérdésem inkább az hogy szerintetek lehet ebben az elragadtatásban valami ?
2010. márc. 11. 11:57
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
66%

Szerintem a fanatizmus ragadtatja el az embereket ennyire.

Ismerek hívőket, olyanokat, akik nagyon mélyen hívők, és soha nem hangoztatták a nézeteiket és egyéb érzéseiket mások előtt, mert egyszerűen szerintük nem tartozik másra. Ismerek olyanokat is, nagyon sokat, akik biológusok (én is az vagyok) és így hívők. És igazi hívők, náluk megfér a két elmélet egymás mellett, mert a biológia nem zárja ki Isten létét, de a keresztyénség kizárja az evolúció létét és elutasítja.

Én magam nem vagyok hívő, de nagyon csodálom a hitet. A vallásokat és dogmákat nem, de a hitet nagyon.

2010. márc. 11. 12:01
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
hát nem tudom,de ez a bizonyos P. Béla nem tud írni. az is biztos
2010. márc. 11. 12:07
 3/11 anonim ***** válasza:
57%

Belemagyarázás.

A bibliai szövegek tök másról szólnak, de iszonyú sok baromságot bele lehet magyarázniuk.

2010. márc. 11. 12:10
 4/11 anonim ***** válasza:
35%

ugyan ...

te sem gondolhatod komolyan ...

2010. márc. 11. 12:20
 5/11 A kérdező kommentje:
Az a gond hogy elég agaszto tényleg a helyzet és nem tudom mi is gondoljak :/ anyi helyröl hallani a világvégét most meg ez is :S
2010. márc. 11. 12:46
 6/11 anonim ***** válasza:
35%
Drága, ne hagyd magad manipulálni. Ne nézz annyi tévét, inkább olvasgass. Ha lehet, tényirodalmat. És akármennyire is keresztény vagy, az csak egy vélemény, nem tény. A világvége biznisszel átvernek egy csomó hiszékeny embert.
2010. márc. 11. 14:23
 7/11 anonim ***** válasza:
Nem.
2010. márc. 11. 18:02
 8/11 anonim ***** válasza:
46%

Szia!

Megnéztem az idézett oldalt. Ez a Keresztény Testvérgyülekezet egyik tagjának honlapja. Jól ismerem ezt a közösséget és a tanítását is, ugyanis 15-20 évvel ezelőtt az Evangéliumi Kiadón és Iratmisszión keresztül áradt a sok-sok könyv, ami az ő tanításaikat tartalmazta. Jómagam is ebben hittem, amíg a teológián nem tanultam újszövetségi görög nyelvet és meg nem értettem azt, hogy miből is adódik ennek az elméletnek az alapja. A honlap korrektül idézi az evangéliumokból Jézus szavait amelyeket "nagy apokaliptikus beszédként" ismerünk. Idézem Máté evangéliumából az elragadtatásról szóló két verset: "Akkor ketten lesznek a mezőn; az egyik felvétetik, a másik ott hagyatik. Két asszony őröl a malomban; az egyik felvétetik, a másik ott hagyatik." (Mt. 24:40-41). Aki tanult görögöt tudja, hogy az itt szereplő "paralambanó" kifejezés szó szerint azt jelenti: magával visz, elfogad. Károli és még sokan az első jelentést vették és ezt párosították a "afiémi" kifejezéssel: magával visz - otthagy. Azonban ez fordítható így is: elfogad - kihagy. Ha ebben az értelemben nézzük, akkor egyértelmű a jelentése: a mennyben ítélet zajlik, az egyik asszonyt elfogadják, és üdvözül, vagyis feltámad majd az "első feltámadáskor" (lásd Jel. 20:5-6) a másikat kihagyják és nem üdvözül, vagyis csak a "második feltámadásban" részesül, ami már az ítélet lesz.

Az elragadtatás egyébként Bibliai fogalom: I.Thessz. 4:17 "Azután mi, akik élünk, akik megmaradunk, elragadtatunk azokkal együtt a felhőkön az Úr elébe a levegőbe; és ekképen mindenkor az Úrral leszünk." A különbség abban van, hogy a keresztény testvérgyülekezet tagjai szerint ezzel nem zárul le a földi történelem, hanem tovább folytatódik, és ezután lesz a "nagy nyomorúság". Ez az elmélet az un. futurista próféciamagyarázatból táplálkozik, amely szerint Jelenések könyve csak a végidőről szól. Ezzel szemben áll a folytatólagos próféciamagyarázat, amely szerint Jelenések könyve párhuzamos látomások sorozata amelyek az ókereszténységtől egészen a történelem végéig bemutatják a történelmet. Ezzel szépen magyarázható a teljes középkori történelem. Ezt vallották a protestáns írásmagyarázók a protestantizmus születésekor. Mára sajnos a történelmi egyházaknál feledésbe merült...

Üdv: Péter

2010. márc. 11. 18:11
 9/11 anonim ***** válasza:
88%

A Biblia világosan beszél az elragadtatásról, tehát én ezt mint tényt elfogadom, és nem kételkedem abban, hogy ez be fog következni, mint valós esemény. De hogy mikor, és hogyan fog ez bekövetkezni, fogalmam sincs. Ehhez nagyon felületes az én Igeismeretem. De a lényeg: élj úgy ahogy azt Isten elvárja tőled, és akkor jöhet Jézus bármikor, nem ér téged váratlanul! Azt írja az Ige, boldog az a szolga, akit mikor az ő Ura hazatér, abban a munkában, foglalatosságban talál, amivel megbízta. Tehát nekünk nem az a dolgunk, hogy azokat a titkokat feszegessük, amiket az Atya a maga hatáskörében hagyott, és még Jézus sem tudja, pontosan mikor fog bekövetkezni, hanem végezd a dolgod, és légy nyugodt. Ha holnap meghalsz, neked Jézus vissza jött, és számodra véget ért a világ.

A Jézusba vetett hit reményt ad.

2010. márc. 11. 19:18
 10/11 A kérdező kommentje:
Értem , tehát akkor csak van benne valami amit irnak. Na mindegy én végülis végzem a dolgomat Jó kereszténynek és embernek tartom magam szoval szerintem csak tiszteségesen és tisztalelküen igy tovvább és nem hinném hogy gond lenne :)
2010. márc. 11. 20:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!