Isten teremtette a Földet? Honnan lett Isten? Fejlődés elmélet? Miből lett a Világegyetem?
"Neked nyilván elég ennyi is, csakhogy ez nem válasz."
Látod, mindig helytelenül ítélsz (reménykedsz). Ha elég lenne, akkor nem kutatnám, tanulnám a tudományokat. Inkább úgy mondanám, hogy nem érted, mit akarok mondani, vagy nem akarod megérteni. Szíved joga.
De bebizonyítom, hogy az idézett igém csak a kezdet. Idenézz, hová vezet ez a kezdet: [link]
Látod, h nem elég? De ezáltal helyes vágányra kerülünk.
11,3 Hit által értjük meg, hogy a világ Isten beszéde által [1 Móz. 1,1. Ján. 1,1.10.] teremtetett, hogy a mi látható, a láthatatlanból állott elő.
Tehát megértjük! Lássuk mit mond az értelmező szótár a megért szóról:
Nem gondolkoztál el azon, hogy a kijelentéseid milyen könnyen cáfolhatók?
"Neked nyilván elég ennyi is, csakhogy ez nem válasz."
Talán valami baj van az "igazságoddal". Túl sok a feltételezés, ítélkezés benne.
De szerintem nem fogod érteni, h most miről beszélek:( Nem baj, más megérti
"azt biztos tudod, az energia nem vész el, csak átalakul. az energiából anyag is lehet: pl ma már tudnak ólomból aranyat csinálni, de annyi energia kell hozzá, hogy nem éri meg. a föld és a világegyetem tehát Isten végtelen energiájából lett."
Zseniális! Ráadásul ez is irányított, "intelligens" energia. Lehet bombázni villámmal egy kutyát, soha nem lesz majom belőle. Max egy kupac hamu
Mondjuk az energiamegmaradás törvényét pont nem az istenedtől tudjuk, hiszen nem a következetes fizikai törvényeiről lett híres, hanem azok önkényes felrúgásáról, amit csodának hívnak.
Nyilván fogalmad sincs róla, hogy mit jelent az energia, úgyhogy ne is erőltesd inkább.
Bocs, de az energiás következtetésedet levezetnéd?
Más:
Tehát, ha valaki csodát tesz, akkor nem alkothat fizikai törvényeket? Remek logika.
Vagy talán, aki a fizikai törvényeket teremtette nincs azoknak alárendelve? Ez logikusabb
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!