Miért nem érdemes öngyilkosnak lenni amikor a halál után nincsen semmi?
Nem kötözködés de picit ellentmondassz önmagadnak.
"Nem akarok meghalni, de azt akarom, hogy ez a rohadt reinkarnáció ne történjen meg velem, hanem csak ha majd egyszer meghalok akkor kerüljek csak a semmibe!"
1 válasszal később..
"Én igenis újjá akarok születni!"
Egyébként lehet hogy manapság az országok 90%a szegény, viszont senki nem mondta hogy ebbe az időbe születnél újjá.
Mindenkinek meg van írva a sorsa amit végig kell járni. Ezek szakaszokból állnak és vannak halál idő pontok is az életünkben amikor nem kötelező meghalni, folytathatjuk életünket tovább, de emiatt vannak hónapokig élet-halál között emberek mire meghalhatnak, vagy repülő-hajó-vonat stb... baleset-katasztrófa ahol csak pár vagy 1-2 ember éli túl a katasztrófát. Ha öngyilkosok leszünk és ezzel átírjuk a sorsot akkor a lelkünk nem tud tovább menni és itt marad ebben a világban Ők a körülöttünk levő szellemek addig maradnak míg nem jön el a halál ideje vagy bevégezték amit kellett pl.: óvták a gyereküket. De ha nem járták végig azt amit a sors "előírt" nekik akkor azt újra végig kell majd szenvedniük.
Eddig szenvedtél pl.: 5-8 évet és feladod öngyilkos leszel, lehet már csak féléved lett volna hátra és megoldódik az életed így vagy úgy, de emiatt majd egyszer újra kell járnod az utat ismét tehát kétszer annyit szenvedsz majd mint amit a sors előírt.
Én nem tudom mi van az élet után, de ha nem élünk csak egyszer akkor miért van deja-vu érzése az embernek idegen helyen? Ki vagy Mi okozza azt, hogy megyek 100-al sima uton lassitok 80-ra nem tudom miért és pár perc múlva lassitás nélkül kersztbe átmegy előttem egy teherautó, ha nem lassítok átmegy rajtam. Ez mi?
Ha nem lassítassz le 100ról akkor pár perc alatt az a 20 km/h ás sebesség különbséggel elöbb elhagyod a helyszint minthogy beléd hajtson a teherautó. Dejavure pedig van tudományos magyarázat. [link]
A sors átírható. A tetteid írják a sorsodat, nincs előre meghatázorva. Tetteid következménye a sorsod.
A sors átírható. A tetteid írják a sorsodat, 24
Nem. Van a sors és van a karma és nem összekeverhető, nem ugyanaz. A karma = a cselekedeteink ok-okozati láncolatban (a szó a szanszkrit ˇkr gyökből van- teremteni, cselekedni szógyök) ez lánc: ami okozat volt valahol máshol ok -és talán olyan messze "jön" elő mint okozat, hogy fel sem ismeri a halandó.
A sors nem megváltoztatható. Lehet méltósággal elviselni (lásd a görög tragédiák hőseit) és lehet lázadni ellene, lehet nem bírni, lehet lesüllyedni emberi méltóságunkból - de az van.
27es
Könnyebb valami "halandó által felfoghatatlanra" fogni a tetteink következményeit igaz? Persze ,hogy van egy előre megírt sorsunk, méghozzá az ,hogy meg kell halnunk. Ez 100%. De az ,hogy hogyan halsz meg az a tetteid által előidézett nevezzük karmának vagy aminek akarod (egyébként pont a karma az ami reagál a tetteidre, ami tetteket te magad döntöd el ,hogy megteszed e vagy sem ellenkező esetben én most magának Istennek írnék)
Előző vagyok, ez a gyakorikérdéses rendszer elég primitív, nem lehet választ szerkeszteni utólag szóval kénytelen vagyok itt folytatni.
Erről szól az élet ,hogy a sorsod, azt hogy meg kell halnod hogyan viseled. De a születés és a halál közti szakasz nincs előre megírva egyénenként. Kollektív, közös sorsunk van amit mindeki máshogy él meg tetteinek következményeként. Ez különböztet meg két embert egymástól ,hogy nem ugyanúgy cselekszenek. Nem gondolom ,hogy egy előre megírt regény részesei lennénk hanem mi írjuk a regényt, ebben a pillanatban is ahogy vitatkozunk ezen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!