Jehova tanúi, mennyire tanult emberek a világi életben (érettségi, egyetem)?
Igen vannak.A mi gyülekezetünkbe volt egy mérnök,akit alkoholizmus miatt kidobtak a munkahelyéröl,egy orvosi aszisztens,aki megdézsmálta a gyogyszerkészlet most meg álltalános uttörö.Soroljam tovább?
Egy volt Tanu
"Vizsgáljuk az Írásokat! – 2015 Augusztus 16., vasárnap
„Az értelmes ember bölcs útmutatásra tesz szert” (Péld 1:5 ).
Akik jól ismernek, körültekintően tudnak neked tanácsot adni. Tegyük fel, hogy szeretnéd abbahagyni az iskolát, hogy elkezdhesd az úttörőszolgálatot. Ám a fő indítékod igazából az, hogy ne kelljen annyit tanulnod. Azok, akik szeretnek, valószínűleg látják az indítékaidat. Segíthetnek megérteni, hogy az iskola megtaníthat arra, hogy legyél kitartó. Ez a tulajdonság pedig elengedhetetlen, ha többet szeretnél tenni Jehováért (Zsolt 141:5; Péld 6:6–10 )."
Forr.: [link]
István,ugy látom neked nagyon megy a félremagyarázás,itt nem ez volt a kérdés.
Kedves kérdező,tudod ez ugy van,hogyha a társadalom egy embert kitaszit magábol akkor azt a Tanuk a szeretet nevében befogadják.
Bocsi,az utolso vagyok.Tehát a következőképp áll a dolog.A fiatalok közül néhányan eljutnak az érettségiig,viszont az értelmesebbek és főleg a bátrabbak,akik megpályázzák a továbbtanulást,azok 18 éves kor után kilépnek.A többi,pedig olyan akiket már emlitettem,én legalábbis csak ilyenekkel találkoztam.
Én már 2 éve kiléptem,de csak,most kezdtem irni erre az oldalra,annyira lelki terror alatt voltam,hogy egyszerüen féltem.
Egy volt tanu
Nem is ellenezzük a tanulást.
egyik haverom Debrecenben tanul a Mérnökin. Nincs a tanulással semmi baj addig amíg el nem csavarja a fejét és lenézzen másokat mondván:én ledoktoiztam te kis senki.
Na ugye érted?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!