Jehova tanúi, mennyire tanult emberek a világi életben (érettségi, egyetem)?
A JT egyháza kifejezetten ellenzi a tanulást, a híveit lebeszéli a diplomaszerzésről,a továbbtanulásról ennek ellenére vannak közöttük felsőfokú végzettségűek, nem kevesen, de ők általában később léptek be közéjük. Egy-két orvostól és gyógyszerésztől eltekintve a JT között természettudományos végzettségű, illetve mérnökembert vadászkutyával se lehet felhajtani.
Nem véletlenül, mivel nézzeteik eléggé gyermekdedek, demagógok, illetve logikátlanok, ezért széles látókörű és művelt ember hamar átlát rajtuk.
Alapvető, hogy a Biblia szövegét meghamisítják, illetve anakronisztikusan torzítják.
Alapvetően semmilyen szélsőséges szervezet vagy szekta nem szereti az önálló gondolatokkal és kritikai érzékkel bíró embert.
Náluk is vannak tanult, diplomával rendelkező emberek. Bár az átlagnál kisebb arányban.
Ehhez a kérdéshez talán ez idevág:
http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__6..
Egyébként áruld el kérlek, mi az a pár dolog amit te észrevettél?
a diplomások többsége már azelőtt diplomát szerzett, mielőtt tanú lett.
olvasd el az élettapasztalatokat.
azok, akik tanúként tették le a diplomát, azoknak magas százaléka vének gyermeke, mert ugye a véneknek azt is szabad, amit a hírnököknek nem.
És, végezetül, a tanúk osztanak diplomát maguknak. Elvégeznek egy 2 hónapos képzést, ami alatt a zrt tantételeiből vizsgáznak. semmi nyelvismeret nem kell hozzá, de pl tudnod kell, kik a vezetőtestület tagjai, név szerint...
és máris kapsz egy diplomát, ami, ugye, minden világi diplománál többet ér, hiszen belépő az új világba...
Az én szűk ismeretségi körömben három fiatalt ismerek, akik abbahagyták az egyetemet, főiskolát mert úttörőzni mentek és nem bírták idővel a kettőt együtt.
Nekem ez nagyon fura, hogy nem arra buzdítják őket, hogy végezzék el, amibe belekezdtek, elveszik tőlük azt a lehetőséget, hogy a későbbiekben egy olyan munkát végezzenek, amihez magasabb szintű tudás kell, mint egy szakmunkás.
De hát ők tudják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!