Katolikusoktól kérdezem: mi a véleményetek a medjugorjei jelenésekről?
Ne értsetek félre, nem azért köszöntem meg a válaszokat, hogy lezárjam a témát!
Várom a további véleményeket is!
Szia!
"Ami szerintem alapvetően nem egyeztethető össze a hittel, hogy sokan és tartósan a tévedés állapotában leledzenek."
Ezt arra érted, hogy az egyház miért nem dönti el, hiszen biztosan el tudná dönteni, vagy arra, hogy Isten miért nem ad jeleket, hogy végre el lehessen dönteni?
Utóbbi esetben szerintem nem ez lenne a legfontosabb dolog, amit "végre már" "el kéne intéznie" Istennek. Van egy csomó dolog, amiről szerintem sokunknak az jut eszébe, hogy vajon Isten hogy hagyhatja, hogy ez így történjen. De hagyja - bizonyára célja van vele, csak nem tudjuk, mi. Ugyanígy ezek a jelenések: nem tudjuk, miért nincs annyi jel, hogy el lehessen dönteni a dolgot, de Isten bizonyára tudja.
# 12
Egyértelműen az egyházra gondoltam, hogy miért nem foglal állást, nem Istenre.
Hogy nincs elég jel?
Hát már több, mint negyvenezerszer üzent Mária, vagy valaki más Mária nevében. :)
Ebből azért csak el lehetne dönteni.
Én szeretem Medugorjet.Idén voltam 2. éve.A véleményem szerint peedig tök mind1 volt e ott jelenés,vagy sem.Nem zárom ki,hogy lenne de azt sem,hogy nincs.Furcsa is egy kicsit,hogy a Szűzanya naponta jelenne meg ugyanabban az időben mint egy TV sorozat,de nem állítom,hogy kamu.
Végülis,teljesem mind1.Ott a lényeg az,hogy rengeteg ember összejön,1 helyen imádják az Istent,szeretetre,megértésre,megnyugvásra lelhetnek a körülöttük lévő emberek szemében,a természetben amikor a Podbrdora vagy a Krizevacra másznak éppen és megtapasztalhatják a Szentírás csodáit.Amikor úgy érzed Isten konkrétan tehozzád szól és ezt csak te értheted,néha még kínos is,úgy érzed már más is rádismerhet benne.
A hely csodája nem a jelenés. Hanem az átimádkozott légkör.
A jelenések az 1980-as években kezdődtek el,azóta az Egyház folyamatos vizsgálat alatt tartja őket,de véglegesen csak a jelenések lezáródásával fog nyilatkozni./Lsd Fatimai-jelenések-1917-hat jelenést jelent/
Személyes véleményem,hogy amíg a Szentatya és a Szentszék nem tesz 'ex cathedra' kijelentést a jelenésekről,addig jobb semlegesnek maradni,illetve figyelembe venni az Anyaszentegyház eddigi kijelentéseit miszerint:Hivatalos jellegű (vagyis püspökségek és katolikus közösségek szervezésében megvalósítani kívánt) zarándokutak eszerint nem engedélyezettek. „Privát“ zarándokutak, azaz olyan privát, lelki célokból megtett utak csak azzal a feltétellel engedélyezettek, hogy azok nem egy autentikussá tétel célját követik.
-rk. ministráns-
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!