Ti miben hisztek és miért?

Római katolikus vagyok, a szüleimtől "tanultam", de mára ez már személyes meggyőződés.
16/f

én mindenben hiszek, kivéve amiben nem.
istenben pl azért, mert tapasztaltam létezését. nem, nem árulom el a Hogyan-t, és mielőtt bárki elkezdene szidni miatta, merhogy tudományos blablával bizonyítható marhasággal tuti összekeverem meg hasonlóakkal traktálni, előre is az a válaszom, hogy nem érdekel

Meggyőződésből hiszek, és a Bibliát, Isten szavát tartom az iagazságnak
felnőttként jutottam erre.

ez nem igaz. te a biblia zrt értelmezésében hiszel. ha a bibliát tartanád igazságnak, nem hinnél ezekben:
1914
1935
égi szekér
vezetőtestület
munkajelentés
bűntisztító szeráf
tiltott vérlemezkék
tiltott cigarettázás
tilos köszönni a testvéreidnek
a homoszexuális házasságtörés nem alap a válásra
elméjükben betegek és hitehagyottak, akik otthagyják a zrt-t
a vezetőtestület ide oda villodzó megvilágosodásainak bibliai cáfolata kiközösítéssel jár
abaddon=Jézus
nem ihletett kiadványokkal házról házra járni= szent szolgálat
nem ihletett kiadványok mellett némán állni=szent szolgálat
jw.org-ról folynak az élet vizei
nem bálványimádás az, ami a jw.org körül folyik
nyakkendő nélküli férfiak nem mondhatnak imát a gyülekezetben
Isten szelektálja az imákat, jobban elfogadja azokat, amelyeket megkereszteltek mondanak
a nők szólhatnak a gyülekezetekben
a nők taníthatnak férfiakat (mint ahogy te is teszed, gondolom, fedetlen fővel írogatsz ide a gyakorikérdésekre)
gyermekkeresztelés
tanúk zaklatása elleni fellépés=Jézus neve miatti üldözés
a Jehova név benne van az újszövetségben
a jános 8.1-12 nem kanonizált, és joggal kihagyható a bibliából
csak a tanúk menekülnek meg
Jézus testvérei csak a tanú felkentek
a tíz szűz csak a tanú felkentek
a példabeszédek 4:18 egy szervezetre vonatkozik, ráadásul prófécia
Istennek volt, van, és lesz földi szervezete
szb, stb

keresztény vagyok és Jézusban s az atyában hiszek.
s hogy mért?
mert Jézus számomra cáfolhatatlan bizonyítékot adott az ő és az atya létezésére.
de erről csak ennyit.

Kérem tisztelettel, a 6-os válaszolót, hogy legyen kedves békében hagyni engem.
köszönöm.

Eredetileg katolikusnak kereszteltek,majd elsőáldozó később bérmálkozó lettem. A Teremtőm iránt abszolút a bizalmam és az már a hiten túl van.
Azt hiszem egyetlen érték a feltétel nélküli hit mert azt senki nem veheti el. Minden más csak ideglenesen használatra van nálad,még a saját tested is.
Nehéz de nem megvalósíthatatlan szó szerint élni úgy hogy "Atyám legyen a Te akaratod szerint".

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!