Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Van-e közöttünk olyan, aki...

Van-e közöttünk olyan, aki sohase hazudott?

Figyelt kérdés
2010. márc. 8. 14:13
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

"más a szemléltetés, és más a hazugság. a hazugság mindíg romból. te hazudsz a saját gyermekednek?"

Nem, nem más. Megannyi dolog, amit hazugságnak vélsz, csak szemléltetés. Most döntsd el, minden valótlan állítás hazugság, vagy van kivétel (pl szemléltetés). Mert előbb amazt írtad, nincs különbség hazugságok közt. Most meg azt, hogy van.

Másrészt az embernek nem csak igazságra van igénye, hanem szórakozásra, és kikapcsolódásra, vagy éppen játékra. Szigorú értelembe véve minden játék hazugság. Márpedig homo ludens, azaz játékos emberek vagyunk.

Mert most valótlan állításokról van szó, vagy félrevezetésről? Szerintem a kettő nem ugyanaz.

Sőt, továbbmegyek, vannak szükségszerű hazugságok is, amiket az ember kénytelen megtenni jó dolgok érdekében.

A hazugság ugyanúgy elkerülhetetlen része a világnak, mint az emberölés. Az emberölés sem mindig bűn. A világ nem fekete-fehér, ahol az ölés és a hazugság szükségszerűen rossz, mert a dolgok sosem ilyen egyszerűek.

2010. márc. 8. 16:30
 12/19 anonim ***** válasza:

szerintem több száz embert bántottam volna meg,vagy épp sértettem volna halálra,ha az igazi véleményemet mondtam volna meg,nem pedig egy finomított változatot..egyébként tini koromban volt,hogy a saját érdekemben hazudtam,de azt megbántam,bár örök rabságban tengettem volna le az életemet,szóval inkább jobb is így..legalább kibuliztam magam,és nem 70 évesen kell buliznom..minden rosszban van valami jó,és minden jóban van valami rossz..nem igaz??

Legalább nem tiportam bele mások lelkébe...nekem ez fontosabb..

2010. márc. 8. 16:55
 13/19 anonim ***** válasza:

ja,és ha valaki megmondja a főnökének az igazat,hogy mit gondol róla,vajon lessz e munkája?

Ha valaki azt mondja,hogy én aput százszor jobban szeretem,mit érez az édesanya?ha egy barát megkérdezi,hogy vajon ő szép-e,és te elmondod,hogy szerintem ilyen csúnya emberrel elég keveset találkoztam,akkor lesz e még barátod?Ha egy butább hisztérika lánynak,akivel jársz elmondod,hogy nem vagy annyira szép,kicsim,csak azért vagyok veled,mert szeretem a belsődet,vajon mit fog mondani?Pedig szép tulajdonság,ha az ember a belső miatt szeret valakit,mégis ha megkérdi azt mondjuk,hogy nekünk ő a legszebb..ez hazugság,mert tudjuk,hogy nem így van,mégis az ellenkezőjét mondjuk,mert szeretjük,és tiszteljük az érzéseit,nem akarunk bunkók lenni,nem akarunk fájdalmat okozni..érdekes dolog ez,de én tuti,hogy amit a hazugságnál százszorta jobban elítélek,az a PLETYKÁLÁS!!!!!

2010. márc. 8. 17:02
 14/19 anonim ***** válasza:

"everybody lies"

Mindenki hazudik

-Dr House- :D

2010. márc. 8. 17:03
 15/19 anonim ***** válasza:
Mindenki szokott hazudni, kivéve az autistákat.
2010. márc. 8. 19:08
 16/19 anonim ***** válasza:

Nincs olyan. Van, hogy nem is tudjuk, hogy mikor hazudunk. Pl. Én mindig hittem Istenben.

Soha nem csináltam ilyen.

Nem mondom el senkinek stb.

2010. márc. 8. 19:55
 17/19 anonim ***** válasza:
Hát nem én vagyok az..:S
2010. márc. 10. 22:27
 18/19 anonim ***** válasza:

A kérdésed úgy van feltéve, hogy benne van a válasz is. Tehát a válasz: nincs. És örülök, hogy magadat sem tartod kivételnek ez alól kedves jehova tanuja. Mert a válaszaid alapján nekem ez jön le, ami persze önmagában nem baj, csak mindig ti tesztek fel olyan kérdéseket, amit nem azért kérdeztek, mert nem tudjátok rá a választ, hanem csak azért, hogy utána a tanaitokat hirdessétek. De végül is ez sem baj. Én magam is azért válaszolok, hogy tudassam másokkal a nézetemet, álláspontomat. És még az ateisták is ezért válaszolnak ebben a rovatban. De mi legalább nyíltan tesszük, nem álkérdések feltételével.

A Jézusba vetett hit reményt ad.

2010. márc. 11. 12:12
 19/19 anonim válasza:
én hiszek istenben de ha nem hinék akkor szerinte dazzal hazudnék a gyerekemnek h nem létezik mert én is ezt hiszem
2010. aug. 11. 01:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!