Van-e közöttünk bűntelen?
Figyelt kérdés
észrevettem, hogy a válaszaink mellett, ha kifogyunk az érvekből, nagyon könnyen ítéletet mondunk mások felett. én nem vagyok bűntelen, ezért igyekszem kerűlni az általánosítást. mégis, rendszeresen ilyeneket olvasok itt. van valaki, aki jogosan ítél, és bűntelen?2010. jan. 1. 16:52
1/13 anonim válasza:
Nekem nincsenek bűneim, Jézus magára vette, de volt mit megbocsájtania, az biztos, és ma is van mit megbocsájtania, és amíg ezen a földön leszek, ebben a testben, lesz is mit megbocsájtania.
2/13 anonim válasza:
Nincs. Mindenkinek vannak bűnei. Senki sem ítélkezhet (aki bűntelen az dobja rá az első követ...), eleve az ítélkezés is bűn.
3/13 anonim válasza:
Kedves első válaszoló, azzal hogy azt mondod, neked nincsenek bűneid, pont az a bűn. Már eleve az áteredő bűnnel születünk. Az más dolog, hogy Jézus magára vette a bűneinket és megváltott bennünket; de attól még a bűneinkért nekünk is bűnhődnünk kell majd, csak szerencsére van kegyelem és irgalom.
4/13 anonim válasza:
Mi mind követünk el bűnöket, de ha őszintén megbánjuk, akkor Isten megbocsát, pedig neki minden bűn szörnyű.
5/13 A kérdező kommentje:
eggyetértek. akkor vajon sokan miért kezdenek el dobálni kővel, minha ők nem ugyanazt gyakorolnák?
2010. jan. 2. 14:56
6/13 anonim válasza:
Az első vagyok. Bűnt én is naponta követek el. Abban az értelemben felelek is értük, hogy ezen a földön lehetnek következményei. Ha például megbántom a feleségem, megromlik a családi béke, és az rossz nekem. De a bűneim igazi büntetését Jézus magára vállalta, így nekem már nem kell!
7/13 anonim válasza:
Mindenkinek van bűne, még ha azt hiszi, hogy nincs is!
Bűnben születtünk, ezt hívják eredendő bűnnek.
A többiről amit meg saját maguknka szeruünk, arról meg nem is beszélve...
8/13 anonim válasza:
Minden ember bűnös!!!!!!!!!!!!!
9/13 A kérdező kommentje:
akkor egyesek miért érzik különbnek magukat másoknál?
2010. márc. 8. 14:39
10/13 anonim válasza:
Senki se tökéletes, mindenkinek vannak hibái
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!