Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Van-e közöttünk bűntelen?

Van-e közöttünk bűntelen?

Figyelt kérdés
észrevettem, hogy a válaszaink mellett, ha kifogyunk az érvekből, nagyon könnyen ítéletet mondunk mások felett. én nem vagyok bűntelen, ezért igyekszem kerűlni az általánosítást. mégis, rendszeresen ilyeneket olvasok itt. van valaki, aki jogosan ítél, és bűntelen?
2010. jan. 1. 16:52
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
Azért érzi egyik a másiknál tökéletesebbnek magát, mert nincs benne alázat. Azért vágja a másikhoz a maga igazságát, mint egy követ, mert nincs benne szelídség. Jó lenne, ha mindannyian Jézushoz mérnénk magunkat, őt utánozva élnénk az életünket.
2010. márc. 9. 12:50
 12/13 anonim ***** válasza:
Mivel Isten teremtett bennünket, saját képmására, eleve bűntelenek vagyunk mint ő. Ha nem így van akkor a vallásból élők találták ki az egészet, hogy a sajátjukat elfedjék. Ha mégis is vannank bűneink akkor az Istentől való és ő a főbűnős. Saját hited szerint élj, ne támaszkodj más véleményére! Önmagaddal légy békében, legyen erős akaratod és akkor a választ is megtalálod. Egyébként meg kellene pontosan fogalmazni, hogy mi a bűn.
2010. márc. 9. 18:57
 13/13 anonim ***** válasza:

Ha minden ember bűnös, akkor a szekták miért hivatkoznak mindig a történelmi egyházak tagjainak bűneire? Pláne többszáz akár ezer éves dolgokba kapaszkodva, szánalmas.

Nézzétek meg: Lk 18:9-14

2010. márc. 10. 01:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!