Van-e közöttünk olyan, aki sohase hazudott?
az aranybárányos juhász, esetleg ő:)
de más nem nagyon, max az újszülöttek.
barátkozz meg a gondolattal.
de hazugság és hazugság között vannak különbségek.
megkérdezhetem, hogy miért kérded? Mondjuk most látom, hogy vallás topic-ban vagy, lehet nem a legjobb ember vagyok neked, mert nem vagyok hívő, de talán azért tudok válaszolni.
Ez évezredek óta így megy.
az ember többnyire egy lelkileg gyenge lény.
a gyereknek egy gyerekkort akarnak teremteni, amit végülis egy mesevilággal tudnak összehozni.
hisz mennyire jó volt hinni a télapóban, a húsvéti nyusziban, vagy a jézuskában. És nem mellesleg a topic-ból kiindulva sokan hisznek istenben is.
A kettő dolog kicsit más. Amikor valaki a húsvéti nyusziról beszél a gyerekének, akkor tudja, hogy hazudik, de tudja, hogy ezzel a gyereknek örömet okoz, és persze majd később kis traumát amikor a gyerek rájön az igazságra.
Istenben viszont a felnőtt is hisz, tehát vele kapcsolatban nem hazudik, mert ő is elhiszi, hogy létezik.
a hazugságok nagysága amúgy relatív.
Kinek mekkora. Mindenki másképp fogja fel.
Amúgy mint mondtam, az emberek gyengék.
Hidd el, Spártában tuti nem hazudoztak a gyereknek, hogy minél erősebb legyen, viszont akkor hiányoztak is belőle az érzelmek. Hisz ha csak a valóságban élsz, akkor nincs képzelet, nincs ábránd, nincs álom, vagy legalábbis nem foglalkozol vele.
Ha nincs képzelet, akkor nincs kreativitás és nincs belőle alkotás ami már valóság.
Sokszor a képzeletből valóság lesz. Ezek pedig valahol nagyon távol gyermekkori mesékből indulnak ki, amik végülis hazugságok.
Hát nem tudom, szerintem a kelta mitológia magasról veri a keresztények meg zsidók sótlan elképzeléseit a csodákról, szépségről, meg borzalmakról.
Nagyon egysíkúan látod a dolgokat. Szerinted egy tündérmesének az igazságtartalma a lényeg? Vagy bármilyen történetnek a megtörtént vagy meg nem történt mivolta?
Mert akkor Jézus is telehazudta a Bibliát a példabeszédeivel. A tékozló fiú nem létezett, Jézus találta ki. Meg a szőlőműveseket, meg a szamaritánust. Tiszta hazugság.
ennyi erővel én mint ateista pogány is megkérdezhetném, hogy te miért hazudsz a gyermekednek ha van, hogy isten van és ígér?
hisz az én szememben rombolás az, ha pl a gyerek nem védi meg magát, mert odatartja a másik orcáját, vagy ha nem tesz semmit a bajai ellen, mert úgy gondolja, hogy majd isten segít ha akar, meg ő nem tud semmit tenni, hisz isten irányítja ,stb...
mint mondtam relatív kinek mi számít hazugságnak, ki miben hisz, és ha valaki hazugságot lát, akkor neki is ugyanakkora e mint a másiknak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!