Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Van-e közöttünk olyan, aki...

Van-e közöttünk olyan, aki sohase hazudott?

Figyelt kérdés
2010. márc. 8. 14:13
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:

az aranybárányos juhász, esetleg ő:)

de más nem nagyon, max az újszülöttek.

2010. márc. 8. 14:18
 2/19 A kérdező kommentje:
sajna.
2010. márc. 8. 14:22
 3/19 anonim ***** válasza:

barátkozz meg a gondolattal.

de hazugság és hazugság között vannak különbségek.

megkérdezhetem, hogy miért kérded? Mondjuk most látom, hogy vallás topic-ban vagy, lehet nem a legjobb ember vagyok neked, mert nem vagyok hívő, de talán azért tudok válaszolni.

2010. márc. 8. 14:29
 4/19 A kérdező kommentje:
rátapintottál. ez érdekel, hogy miért gondolják úgy az emberek, hogy van kis, és nagy hazugság. konkrétan: miért hazudgálnak a szülők pl a húsvéti nyusziról a gyermekeiknek? és miért gondolják azt, hogy amikor felnő a gyermek, nem így fog gondolkodni: a hazugság megengedett, hisz a szüleim is hazudtak nekem, és jopofának tarják ezt.
2010. márc. 8. 14:42
 5/19 anonim ***** válasza:
87%

Ez évezredek óta így megy.

az ember többnyire egy lelkileg gyenge lény.

a gyereknek egy gyerekkort akarnak teremteni, amit végülis egy mesevilággal tudnak összehozni.

hisz mennyire jó volt hinni a télapóban, a húsvéti nyusziban, vagy a jézuskában. És nem mellesleg a topic-ból kiindulva sokan hisznek istenben is.

A kettő dolog kicsit más. Amikor valaki a húsvéti nyusziról beszél a gyerekének, akkor tudja, hogy hazudik, de tudja, hogy ezzel a gyereknek örömet okoz, és persze majd később kis traumát amikor a gyerek rájön az igazságra.

Istenben viszont a felnőtt is hisz, tehát vele kapcsolatban nem hazudik, mert ő is elhiszi, hogy létezik.

a hazugságok nagysága amúgy relatív.

Kinek mekkora. Mindenki másképp fogja fel.

Amúgy mint mondtam, az emberek gyengék.

Hidd el, Spártában tuti nem hazudoztak a gyereknek, hogy minél erősebb legyen, viszont akkor hiányoztak is belőle az érzelmek. Hisz ha csak a valóságban élsz, akkor nincs képzelet, nincs ábránd, nincs álom, vagy legalábbis nem foglalkozol vele.

Ha nincs képzelet, akkor nincs kreativitás és nincs belőle alkotás ami már valóság.

Sokszor a képzeletből valóság lesz. Ezek pedig valahol nagyon távol gyermekkori mesékből indulnak ki, amik végülis hazugságok.

2010. márc. 8. 14:59
 6/19 A kérdező kommentje:
igy látom én is. de szerintem sokkal szebb Isten ígérete, arról, hogy milyen világban fogunk élni, milyen körülmények között, mint bármilyen tündérmese. szerintem a hazugság sohasem épít, mindíg csak rombol.
2010. márc. 8. 15:02
 7/19 anonim ***** válasza:
25%

Hát nem tudom, szerintem a kelta mitológia magasról veri a keresztények meg zsidók sótlan elképzeléseit a csodákról, szépségről, meg borzalmakról.

Nagyon egysíkúan látod a dolgokat. Szerinted egy tündérmesének az igazságtartalma a lényeg? Vagy bármilyen történetnek a megtörtént vagy meg nem történt mivolta?

Mert akkor Jézus is telehazudta a Bibliát a példabeszédeivel. A tékozló fiú nem létezett, Jézus találta ki. Meg a szőlőműveseket, meg a szamaritánust. Tiszta hazugság.

2010. márc. 8. 15:12
 8/19 A kérdező kommentje:
más a szemléltetés, és más a hazugság. a hazugság mindíg romból. te hazudsz a saját gyermekednek?
2010. márc. 8. 15:23
 9/19 anonim ***** válasza:

ennyi erővel én mint ateista pogány is megkérdezhetném, hogy te miért hazudsz a gyermekednek ha van, hogy isten van és ígér?

hisz az én szememben rombolás az, ha pl a gyerek nem védi meg magát, mert odatartja a másik orcáját, vagy ha nem tesz semmit a bajai ellen, mert úgy gondolja, hogy majd isten segít ha akar, meg ő nem tud semmit tenni, hisz isten irányítja ,stb...

mint mondtam relatív kinek mi számít hazugságnak, ki miben hisz, és ha valaki hazugságot lát, akkor neki is ugyanakkora e mint a másiknak.

2010. márc. 8. 15:37
 10/19 A kérdező kommentje:
ok. erre tanítod a gyermekeidet is? pl: mond azt, hogy nem vagyok itthon? a hit a remélt dolgok bizonyítékon alapuló várása, a nem látható valóságok egyértelmű bizonyítása. ha a gyermeked felnéz este a csillagos égre, és ezt kérydi: apa/anya mik azok ott? hogy kerültek oda? milyen messze vannak? stb. olyan területre tévedt, amit a civilizált 2010 es emberek sem tudnak. de azt tudjuk, hogy melyik a bonyolultabb: egy épület, vagy egy bolygó? egy bolygó. a házaknak van tervezője? igen. akkor egy bolygónak ne lenne? a különböző, preciz munkák mindíg azt juttatják az eszünkbe, hogy milyen ügyes volt, aki megalkotta.
2010. márc. 8. 15:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!