Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Létezik olyan, hogy valaki...

Létezik olyan, hogy valaki két vallásban hisz?

Figyelt kérdés
Igazából csak azért kérdezem mert ,egyszer láttam egy (angol nyelvű) youtube videót ,amiben egy lány azt mondta ,hogy ő félig katolikus ,és félig iszlám vallású. Valamiért ez a napokban eszembe jutott, és ezért utána néztem külföldi oldalakon is ,hogy vannak olyanok akik egyszerre két vallást is követnek. Ez nem sértés a vallások iránt? Ti mit gondoltok erről?

2015. aug. 8. 00:01
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
A keleti vallásokat, vagy a régi pogány hitvilágokat könnyű kombinálni egymással, hiszen nincsenek nagy ellentmondások köztük. Az ábrahámita vallások viszont tényleg kizárják egymást, vagy a többi vallást, mert nagyon szigorú szabályaik vannak és elég egyértelműen le van írva, hogy miben hisznek és miben nem.
2015. aug. 8. 13:50
 12/18 Pietrosol ***** válasza:

Szia!

A judeokrisztianizmus pont ilyen, hiszen két vallás absztrakt kombinációját próbálják bemutatni. Még a vallás alapja, az istenkép is teljesen szembenáll egymással.

2015. aug. 8. 20:00
 13/18 anonim ***** válasza:
szinkretizmus, avagy szín kreténizmus?..
2015. aug. 9. 03:04
 14/18 anonim ***** válasza:
Azt hogy lehet? Egy vallásban nem azért hiszel, mert azt véled igazságnak? Ráadásul egy isten nyilatkozta. Ha valaki válogat, akkor egyértelműen látszik, hogy nem az igazat keresi, csak olyannak akarja beállítani a világot, ami neki tetszik. Ezzel az erővel írhatna mesekönyvet is.
2015. aug. 9. 07:29
 15/18 A kérdező kommentje:

# 14/14

Én is így gondolom ,furcsa lenne szerintem egyszerre a kettő. Tételezzük fel ,hogy hiszek Istenben és hiszek Buddhában (az azért már kissé különbözik szerintem) és akkor nem lehet mind a kettőt egyszerre elfogadni ,maximum egy újat kialakítani de az már nem az eredeti vallás.

2015. aug. 9. 17:46
 16/18 anonim ***** válasza:

Igen létezik.

Én a humanisztikus judaizmusba hiszek ,de tetszik a buddhizmus életfilozófiája.

Bár nem tartom magam szinkretistának, csak tetszik.

Habár régebben az Iszlám,keresztény és a szidó vallás "között" voltam.

2015. aug. 10. 16:26
 17/18 anonim ***** válasza:

*zsidó

Elgépeltem

2015. aug. 10. 16:26
 18/18 meeko2422 ***** válasza:
a vallást nem hiszik. Istenben,angyalokban,Sátánban lehet hinni. vallásban nem.
2015. aug. 17. 09:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!