Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért zaklatnak a Jehovások?

Miért zaklatnak a Jehovások?

Figyelt kérdés
Állandóan azt akarják, hogy olvassam el a könyvüket, és menjek el a jehovás szertartásokra. De nekem van vallásom, evangélikus vagyok.

2015. aug. 6. 12:11
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:
0%

Sosem szokom meg :(

tudod azt ami sértő és gúnyolódó azt nem lehet megszokni.

mindig is bántó lesz, jó lehet nem tudunk ellene tenni.

2015. aug. 6. 15:33
 12/34 anonim ***** válasza:
100%
Amúgy Jehovisták.
2015. aug. 6. 15:55
 13/34 anonim ***** válasza:
87%

"ami sértő és gunyolódó nem lehet megszokni"

és amikor ti gunyolódtok az általatok hamis vallásnak nevezett egyházakon? na de ti mindig is szerettétek eljátszani az áldozatot,ezzel is próbáljátok magatokat az első századbeli tanitványokhoz hasonlitani

2015. aug. 6. 16:22
 14/34 anonim ***** válasza:
92%

White Dove

Figyelj a jehovázás, jehovistázás nem feltétlenül pejoratív.

Így nem kell állandóan a szavakon lovagolni, elveszi a figyelmet másról.

Meg egyeseknek úgy jön le hogy a Tanúk a betűk és szavak szerelmesei mint a farizeusok.

2015. aug. 6. 16:25
 15/34 anonim ***** válasza:

végre egy őszinte reakció!

nos, talán nem így van?

2015. aug. 6. 16:35
 16/34 anonim ***** válasza:
2015. aug. 6. 16:45
 17/34 anonim ***** válasza:
0%

A Jehova szó Isten személyes tulajdon neve, még ha sokan másként akarják is elfogadni.

Mi ennek a nevű Istennek vagyunk a Tanúi.

Isten nevének kifigurázása azért rossz a szemünkben, mert még az ellenségének Sátánnak sem cifrázzátok így ki a nevét,hanem tiszteletben tartjátok, más "istenséggekkel" kapcsolatban is.

S nem gúnyolódom senkiről, ez tévedés,, Soha nem olvastad tőlem, hogy más vallást gúnyolódással használtam volna még akkor sem ha megemlítettem az egyet nem értésemet.

persze nem érdekel, nem engem sértegettek hanem a név Tulajdonosát, azért persze nekünk is szántok belőle...

2015. aug. 6. 17:25
 18/34 anonim ***** válasza:
100%

Kedves White Dove a válaszod után még inkább érvényes az utolsó mondat amit leírtam.

"Meg egyeseknek úgy jön le hogy a Tanúk a betűk és szavak szerelmesei mint a farizeusok."

Jómagam törekszem a tisztelet megadására, ha más nem akkor nem! Saját magáról állít ki bizonyítványt ebben az esetben. Ennyi, nincs szavakon lovaglás (keresztény embernek nem az az ismertetőjegye), és máris fel lehet használni az időt és energiát másra.

2015. aug. 6. 18:08
 19/34 A kérdező kommentje:
Engem nem érdekel, hogyan hívják magukat. Tőlem csináljanak amit akarnak, de engem ne akarjanak téríteni, nekem van hitem, evangélikus vagyok. Én sem kényszerítem senkire azt rá, hogy kövesse az evangélikus vallást, eszemben sincs. De akkor ezt viszont is elvárom.
2015. aug. 6. 18:22
 20/34 anonim ***** válasza:

Nem kötelezünk, hanem mindössze elmondjuk, s ahogy írtam is, ez ugyan úgy hozzá tartozik a keresztény életünkhöz, imádatunkhoz, mint másnak a templomba járás.

Ennyi, nem több.

s ellehet utasítani, szabad akarat van.

2015. aug. 6. 18:48
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!