A megkereszteltetésnek egyetlen valós értelme van: a kereszt szülő vigyáz a gyerekre ha veletek valami történik.
Kizárólag ezért vagyok megkeresztelve, és valószínűleg én is így fogom csinálni. Vallásos alapja nincs a dolognak.
2015. aug. 8. 07:16
12/21 anonim válasza:
Utolsó: ha a lányom meg lenne keresztelve, a nővérem lenne a keresztanyja,a párom unokatestvére a keresztapja. Mindkettőre így is bármikor, bármiben számíthatunk. Nem azon múlik, hogy megkereszteltük-e. Tudjuk, hogy nem hagynák magára, ha velünk bármi történne. Nehogy már csak ezért kereszteljük meg, ami egyébként az egyház szemében az egyik legfontosabb lépés az ember életében.
2015. aug. 8. 12:15
13/21 mi a fene válasza:
6-osnak megértem, hogy ebben a helyzetben macerás, de valamilyen irányt illene szabni. nem biztos hogy a gyereknek jó lesz, ha felnőtt fejjel neki kell vallást választani. ez talán a szülő feladata lenne, de Ti tudjátok.
2015. aug. 8. 13:43
14/21 mi a fene válasza:
11-esnek bárki elviheti a gyereket kersztelni, a szülő v, a nagymama is. vannak akik ebből is presztizs kérdést -ajándék, felhajtás -csinálnak, aztán meg felé se néznek a gyereknek.A család meg a barátok enélkül is segithetnek.
2015. aug. 8. 13:46
15/21 anonim válasza:
Már miért kellene egy gyereknek feltétlenül vallás? Majd ő választ magának, ha akar.
2015. aug. 8. 14:11
16/21 tothp válasza:
Az ember tettei és nem szavai által kárhozik el, vagy magasztosul. Mennyei atyánk, a mindenható megkeresztelés nélkül is pontosan tudja ki az, ki érdemes az üdvözülésre, és ki ég el a pokol tüzén. Az egyház meg arra jó, hogy az emberek hitére rátelepedve megpróbálja irányítani őket. Élj isten (és ne az egyház) kedve szerint. Neveld a gyermekedet jól. Ha felnő, tudni fogja a dolgát.
2015. aug. 8. 16:39
17/21 Krande válasza:
Ha a szülők mindketten katolikusak, szerintem praktikus, ha ő is meg van keresztelve. Később még mindig megvan a döntési lehetősége, viszont már le van róla a gondja.
2015. aug. 8. 16:53
18/21 anonim válasza:
A szülőknek a feladata, hogy felneveljék a gyereküket, és értékrendet adjanak neki. Ezért ne csak az itt írottak alapján, de saját belátásotokra is támaszkodva döntsetek!
Ahogy írtam, a szülők adják a gyerekeiknek az értékredüket, tehát, ha mindkét szülőnek fontos a vallás, szerintem a gyermeket kerestreljék meg.
És még egy valami. Kérdezzetek meg olyan embereket, akiknek van tapasztalatuk ilyen téren! Ha ilyet nem találtok, keressetek egy papot, aki normálisan látja ezt, biztos nem ti lesztek az elsk, akik ezt megkérdezik tőle. Persze valószínűleg ő a gyermek keresztséget fogja ajánlani, érdemes azt is meghallgatni, de ez a ti döntésetek!
2015. aug. 10. 10:46
19/21 tothp válasza:
A HIT fontos. A vallás nem. Az egyház meg...
2015. aug. 10. 18:24
20/21 anonim válasza:
Én nem vagyok vallásos, mondhatnám- sőt, mondom - ateista vagyok,így nyilván nem is gyakoroltuk a vallást, de én megkereszteltettem mindegyik gyerekem, abból nem lesz semmi gondja, de nem neki kell esetleg felnőtt fejjel ezzel foglalkozni, sok időt rápazarolni, ha mégis szüksége van rá majd bármilyen okból.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!