Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ez mennyire biblikus állítás?

Ez mennyire biblikus állítás?

Figyelt kérdés

" Isten angyalai irányítják a világszerte folyó prédikálómunkát"

" A tanulók is bízhatnak abban, hogy Jehova megemlékezik róluk, ha alkalmazzák a Gileádon tanult alapelveket."

(forrás: www.jw.org/hu/jehova-tanui/tevekenysegek/esemenyek/gilead-iskola-136-osztaly/ )

2015. aug. 3. 22:25
 1/8 anonim ***** válasza:

hát... szerintem Jézus irányítja. Aki Isten angyala, bár már fentebb lépett, már nem is kérub...

de az biztos, hogy neki adatott minden hatalom, úgyhogy az biztos, hogy egyedül irányít...

bár, ahogy Jézust ismerjük, Ő nem fél megosztani a feladatokat, akár az irányítást is...

szóval, ha a kákán is csomót keresnék, vagy inkább első blikkre azt mondanám, hibás, de végül is belefér.

a gond az ezzel a kijelentéssel, hogy a tanúk ezt magukra értik... mármint az angyal kifejezést.

a második tipikus félrevezető mondat, ami teljesítménykényszert rak az ember nyakába, és vagy vagy elven feltételhez köti a megmentést.

itt hibáznak óriásit a tanúk: a keresztelkedés elengedhetetlen a megmentéshez, a prédikálás létfontosságú,az összejövetek látogatása nélkülözhetetlen, az úttörőszolgálat kulcs az örök élethez, a bételszolgák már most szellemi védelemben vannak, stb.

pedig a biblia szerint a ki nem érdemelt kedvesség KI NEM ÉRDEMELT KEDVESSÉG.

senki nem tudja kiérdemelni, bármit tesz is. pláne nem azzal, hogy levizsgázik zrt-bibliaferdítésből.

2015. aug. 3. 22:48
 2/8 A kérdező kommentje:
Igazság szerint szerintem Isten irányít, az angyalok utasitást hajtanak végre. A második részével pedig teljesen egyet értek.
2015. aug. 3. 23:17
 3/8 anonim ***** válasza:

A Bibliában „angyalnak” fordított héber és görög szó jelentése ’hírvivő’. Az is feladatuk hát az angyaloknak Isten szolgálatában, hogy üzeneteket vigyenek el az embereknek. Gondolj például Máriára, egy angyal közölte vele, hogy Jézus tőle fog születni.

Nagyon tetszett, az elöttem szólónak az a gondolata, hogy Jézus megosztja a feladatait másokkal is. Ez íggy van, Jehova arra teremtette az angyalokat, hogy segítsenek neki és feladatokkal bízta meg. Jézus pedig követi az atyja példáját.

Mivel bízta meg Jézus az angyalokat? A Biblia rávilágít: A Bibliában „angyalnak” fordított héber és görög szó jelentése ’hírvivő’. Az is feladatuk hát az angyaloknak Isten szolgálatában, hogy üzeneteket vigyenek el az embereknek.

A ki nem érdemelt kedvességgel kapcsolatban pedig, valóban senki nem tudja kiérdemelni, hogy örök élete legyen, DE különbség van aközött, hogy mivel nem tdujuk kiérdemelni, nem is teszünk semmit, VAGY nem tdujuk kiérdemelni, de a tőlünk telehető legtöbbet megtesszük.

Az úttörőszolgalat nem követelmény, de ha valakinek az ideje és energiéja megengedné és nem teszi, biztosan felelősség terhelné.

2015. aug. 4. 07:48
 4/8 anonim ***** válasza:

„láttam egy másik angyalt . . . örökkévaló jó hír volt nála, hogy örömüzenetként hirdesse azoknak, akik a földön laknak, és minden nemzetnek, törzsnek, nyelvnek és népnek” (Jelenések 14:6, 7). Ez az írásszöveg rávilágít, hogy melyik a legfontosabb munka, melyet az angyalok ma az emberek érdekében végeznek.

Ezt akartam írni.

2015. aug. 4. 07:49
 5/8 A kérdező kommentje:
Az angyal nem irányít! Az angyal szolga, aki feladatot teljesít, így ez Istenkáromlás, hogy angyalokat irányító szerepbe mutatják. Csakis Isten az, aki irányít, nem más.
2015. aug. 4. 08:31
 6/8 Roland G. ***** válasza:

Szerintem nem biblikus!

Az angyalok szolgaszellemek,segítenek a hívőknek,de nem olvastam irányításról!

Más kérdés,hogy kiknek szolgálnak a jó angyalok,de nem akarok senkit megbántani,mert békességre hívott el minket az Isten. :)

2015. aug. 4. 11:19
 7/8 A kérdező kommentje:
Roland, és mit szólsz ahhoz, hogy szerintük a jehova szó csak akkor fog megemlékezni róluk (hol és mikor???), ha alkalmazzák a tanultakat?
2015. aug. 4. 13:45
 8/8 Roland G. ***** válasza:

Kedves kérdező!

A Bibliában nem olvastam ilyet,úgyhogy erre csak azt tudom mondani,hogy ne egy szervezet vagy akárki tanításait kövessék,hanem a Szentírásban leírtakat.Isten nem a teljesítmény alapján emlékezik meg rólunk,hiszen teljes mértékben senki sem tudja hiánytalanul megélni az isteni parancsokat.Isten kegyelemből,irántunk való szeretetéből emlékezik meg rólunk,és nem a mi teljesítményünk miatt,hanem Jézus Krisztus tökéletes engedelmessége miatt.Ugyanis a hívők Őbenne vannak,és amikor az Úr ránk néz,akkor az ő fiának a vérén keresztül lát minket.Ez a vér pedig arra inditja az Örökkévalót,hogy jót tegyen velünk,cselekedeteinktől függetlenül,hiszen minden jót ingyen kegyelemből kapunk!

-Roland

2015. aug. 5. 02:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!