?
A Bibliát olvasva a Teremtő, Jehova bemutatkozik és végig a Biblia lapjain olvasható milyen személy Ő.
s csak, ugyan azt mondhatom róla amit a Biblia írói.
Ő az élet forrása, igazságos, lojális a lojálishoz, szerető, gondoskodó, együtt érző apa. Stb stb.
Köszönöm a választ, bár nem így értettem a kérdést, inkább úgy, hogy melyik isteni (már ha tartjátok) személyre vonatkoztatjátok Jehova személyét?
Igazából a kérdésem célja nem is ez volna, mert tudom a választ (atya), azonban ezzel kapcsolatban szeretnék veletek megosztani egy érdekes felfedezést!
Azt hiszem, hogy a kedves kérdező tudom mire céloz. :)
A Moabita sztélére, igaz? :)
Hát igen! :)
Ez talán elgondolkodtat némelyeket, de a jehova tanúit nem hiszem, hogy meggyőzi majd.
De sok sikert kívánok és türelmetlenűl várom a reakciókat! :)
Lehet, hogy akkor nem egy és ugyan arra gondolunk, elnézésedet kérem. :)
Akkor majd megvárom én is a "reakciókat" és utána majd én is szeretnék válaszolni pár szóban a kérdésre, a Bibliából.
Félreértés ne essék, nem vagyok Tanú csak találtam valamit ami talán választ adhat a JHWH körűl forgó kérdésekre.
Szervusz
Nézd néhány sorban nem tudom neked leírni azt, mit gondolok Istenem, Alkotóm személyéról. Ahhoz túlságosan szeretem és tisztelem.
De teljesen egyetértek azzal, amit az angyalok modtak róla a Jelenések könyve 4 fejezetében:
"És ami a négy élő teremtményt illeti, mindegyiknek hat-hat szárnya van; körös-körül és alul tele vannak szemekkel. És éjjel-nappal szüntelenül ezt mondják: „Szent, szent, szent Jehova Isten, a Mindenható, aki volt, aki van, és aki eljön.”
Figyeld meg kérlek, azt írja, hogy "éjjel-nappal szüntelenül ezt mondják:" - vajon hány millió éve mondják? Ha ők ilyennek tartják, látják Istent, én az alig pár évemmel mit mondhatok többet a személyéről? Jehova csodálatos Isten, aki méltó minden hódolatra és tiszteletre, hiszen csak azért létezünk mi embrek, mert Ő SZERET minket!!!!:-)
Köszönöm a választ!
Nos, egy érdekes dolgot szeretnék megosztani veled.
Csak a Bibliából idézek.
Ézsaiás könyve 9. fejezetének 6. verse:
"Mert egy gyermek születik nékünk, fiú adatik nékünk, és az uralom az ő vállán lészen, és hívják nevét: csodálatosnak, tanácsosnak, erős Istennek, örökkévalóság atyjának, békesség fejedelmének! "
Ugye abban nem vitatkozunk, hogy ez az ige Jézusról szól.
Az eredeti, héber szövegben viszont az "erős Isten" helyett a JHVH szó áll.
Ezt hogyan magyaráznád?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!