A házasság előtti szex bűnössége honnan ered, és kitől?
Jó, elmondom én:
1000-hez közeledve a középkori emberek világvégében hittek. És mindent meg kívántak tenni, hogy a mennyben üdvözüljenek. VII. Gergely Pápa tudta, hogy valamit adni kellene Istennek, hogy üdvözüljenek, és ne a hell várjon rájuk a világvége után.
VII. Gergely Pápa az eredendő konfliktusokat a családban kereste. Ezért bevezette a cölibátust (bár ne tette volna, sok pap szenved miatta), és ez hozzájárult, hogy a szexuális dolgokat csökkentették. Valószínűleg a házasság előtti szex bűnössége is innen eredhet, a papi nőtlenségből. A pápa a nem egyházi személyeket laikusnak nevezte.
Bár ne ezt adta volna, hanem azt, hogy nem lesz több gyilkolás. Mindenki jobban járt volna.
A házasság előtti szex nem bűn.
Ezt is csak a 700-800 évvel ezelőtt élt katolikus papok találták ki.
És a cölibátust is.
Meg a "nuku maszturbálás"-t is.
Kérdező.
1. Ha (szerinted)tudod a választ,akkor minek kérdezel?
2. A katolicizmus megjelenése előtt is volt ilyen nézet a terhességek és betegséges miatt!
6-os vagyok.
Javítás.
A szex nem bűn!
A házasság előtti szex se bűn!
A maszturbálás sem bűn!
Az bűn ,ha valakinek ezzel rosszat teszel.
Üdv!
UI: Bocsánat csak nagyon álmos vagyok és ma még nem ettem semmit. :/
Az egyetemes egyházban volt ilyen dolog, az első ezer évben is. :)
A házasságon kívül szex tilalma (nem csak a házasság előtti szex van tiltva, hanem minden szex, ami nem házasságon belül történik) teljesen független kérdés a cölibátustól.
Görögkatolikusoknál, ortodoxoknál nincs papi cölibátus, de ugyanúgy nem javallott a házasságon kívüli szex.
A laikus kifejezés pedig a görög "laosz" (=nép) szó latinizált változata, nem Gergely pápa találta ki. Keresztény szóhasználatban "Isten népére" vonatkozik, azaz azokra, akik hívők, de nem tartoznak a felszentelt papsághoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!