Ezt hogyan értelmeznétek?
Azt mondja az Isten Önmagáról.
Annyival magasabbak az Én gondolataim a ti gondolataitóknál, amennyivel magasabb az ég a földnél.
Tehát nem emberként gondolkodik, hanem Törvényt alkotott, és nem tér el attól, Ő az Örök szeretet, de nem embri értelem szerint, hanem az Igazság szerint, amelyet ember nemérthet meg, csak az újjá született ember. Azaz aki kiüresíti önmagát, hogy az Isten kegyelmét áldását befogadhassa.
Mit jelent ez?
Azt, hogy elkezdi keresni az élet célját értelmét mint én is. Válaszokat keres a sok felmerülő kérdésre. Amikor ébredezik a lélek, az a benső iránytű, és a szívére kezd figyelni. Mikor elkezd egy benső harc kialakulni, mert mást mond a szív, és mást az ész.
Mert az ember kettős, sőt hármas. test=anyag, lélek=erő, szellem=tudat.
Van test-tudat, és van lélek-tudat.
A test-tudat az amikor ésszel gondolkodik valaki, hogy mi a jó nekem, hogy járok jobban stb.
A lelki-tudatosság mikor a másik érdekeit nézem, a magam érdekeit háttérbe szorítva, mikor már nem a magam hasznát keresem, hanem a másikét. Ez már közelít az Egység felé, ez már az Isten közben járása, tisztítása ha kérjük, és beengedjük az életünkbe, és bűnbocsánatot kérünk, mert elhisszük, hogy bünösök vagyunk. És az Isten kegyelemből megbocsájt, és Szentlelkét adja. Azaz elveszi a bűnös erőinket, olyan ez mint mint mikor tiszta ruhát kapunk.
De mint tudjuk valakinek ki kell azt mosni, hogy ismét tisztává legyen. Valakinek azért el kell azt a lelki tisztátalanságot is hordozni.
Nagy nagy kegyelem ez, hála a Mindenhatónak. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!