Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A csecsemő-keresztség biblikus?

Roland G. kérdése:

A csecsemő-keresztség biblikus?

Figyelt kérdés
A Bibliában egy csecsemőt sem kereszteltek meg,csak felnőtt és hitre jutott embereket.Akkor miért terjedt el ez a keresztény világban,és mi a helyes módja a vízzel való megkeresztelésnek?A görög eredeti a bapdidzó szót használja,amely teljes bemerítést,alámerítést jelent.A keresztény egyházak túlnyomó többsége miért nem gyakorolja így?
2015. júl. 28. 15:34
1 2 3
 11/21 KZitus ***** válasza:

Szervusz

A fő kérdésedre a válasz: nem.

Amit alatta írtál, azt mind emberek találták ki minden féle indokkal.

Krisztus a követőinek mintát hagyott, ahogyan ő maga is megkeresztelkedett, csak az a biblikus keresztelkedés.

2015. júl. 28. 18:34
 12/21 anonim ***** válasza:

Ő pedig magához fogadta őket az éjszakának még abban az órájában, kimosta

sebeiket, és azonnal megkeresztelkedett egész háza népével.

Ha volt kisgyerek, akkor azokat is megkeresztelte Pál.

2015. júl. 28. 21:07
 13/21 anonim ***** válasza:
10%

(Mt 3:1-6)

Azokban a napokban pedig eljöve Keresztelő János, a ki prédikál vala Júdea pusztájában.

És ezt mondja vala: Térjetek meg, mert elközelített a mennyeknek országa.

Mert ez az, a kiről Ésaiás próféta szólott, ezt mondván: Kiáltó szó a pusztában: Készítsétek az Úrnak útját, és egyengessétek meg az ő ösvényeit.

Ennek a Jánosnak a ruhája pedig teveszőrből vala, és bőröv vala a dereka körül, elesége pedig sáska és erdei méz.

Ekkor kiméne ő hozzá Jeruzsálem és az egész Júdea és a Jordánnak egész környéke.

És megkeresztelkednek vala ő általa a Jordán vizében, vallást tevén az ő bűneikről."

Szerintem itt nem csak felnőttek voltak.

2015. júl. 28. 21:35
 14/21 A kérdező kommentje:
A csecsemők is megvallották a bűneiket???
2015. júl. 28. 21:43
 15/21 A kérdező kommentje:

Minden esetben előfeltétele a hit a keresztségnek ,pl az etióp komornyik esetében is így történt:

"Mikor pedig menének az úton, jutának egy vízhez; és monda a komornyik: Ímhol a víz: mi gátol, hogy megkeresztelkedjem?Filep pedig monda: Ha teljes szívből hiszel, meglehet. Az pedig felelvén, monda: Hiszem, hogy a Jézus Krisztus az Isten Fia.És megállítá a szekeret; és leszállának mindketten a vízbe, Filep és a komornyik; és megkeresztelé őt."(Apcsel 8:36-38)

2015. júl. 28. 21:51
 16/21 anonim ***** válasza:

Kiegészíteném az egyik előttem szólót

nem vagyok protestáns, de több lelet is van ami arra világít rá, hogy nem kötelezően és kizárólag a püspökök és a papság keresztelhettek, bár az volt a szokás, az ortodox egyházban a mai napig nem valamiféle felsőbb kaszt a papság, még a pátriarcha sem több semmivel az átlag hívőnél, csak épp ő került abba a helyzetbe

a bérmálás: a mai megkenős forma egyesek szerint a bibliai kézrátételt váltotta, meglehetősen korán, mások szerint mind a kettőt alkalmazták ,erre utal Pál, mikor említi ,hogy "a krisztusban lettetek felkenve")

a mai protestáns egyházak döntő töbsége sem engedi hogy "laikusok" kereszteljenek, egyszer tanúja voltam, hogy egy srác ragaszkodott, hogy ha már egyetemes papság van akkor a haverok kereszteljék, egy hét jogi herce-hurca volt mire sikerült ezt lehetővé tenni

egyébként szerintem a protestáns lelkészség és az ortodox papság gyakrolatilag, de talán még elméletileg is tök azonos csak kicsit mésképpen fogalmazva

2015. júl. 28. 22:12
 17/21 anonim ***** válasza:
Nálunk baptistáknál gyermek bemutatás van. A lelkipásztor megáldja a kicsit (és családját) és majd ha felnő a gyermek, akkor ő eldönti, hogy elfogadja e Krisztust megváltójának, mert ez felelősségteljes döntés, ugyanakkor egy hithű lelkipásztor (értsd: nem álszent, hazug és képmutató, hanem Istennel járó) bemerítette az ötéves fiát, mert az már akkor tudott dönteni erről, hogy akarja. De mindenképpen akarat a feltétel. Első voltam.
2015. júl. 29. 08:52
 18/21 Mulder614 ***** válasza:
100%

én semmilyen vallásba nem keresztelném bele a gyermekemet.

majd ő eldönti mit hogyan akar...

2015. júl. 29. 11:30
 19/21 A kérdező kommentje:
A baptisták biblikusan gyakorolják ezek szerint.
2015. júl. 31. 10:33
 20/21 KZitus ***** válasza:
"A csecsemők is megvallották a bűneiket???" - jó kérdés!! És meg is vallották???
2015. aug. 3. 17:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!