Ezt a rengeteg Jehova Tanúi kérdést valami fanatikus mániákus irkálja ki, aki egész nap a gépe előtt ül és nincs más dolga?
És Jehova Tanúinak miért piros a vére? És Jehova Tanúi miért esznek zöldségeket? Jehova Tanúi ágyban alszanak?
És ha Jehova Tanúi Jehova Tanúi, akkor Jehova Tanúi valóban Jehova Tanúi?
Ki a tökömet érdekelnek ennyire Jehova Tanúi, amikor valami 0,05%-os kisebbséget alkotnak vagy még annyit sem. Egyszerűen nem értem, hogy miért róluk szól itt minden második kérdés.
ez igen. fehér galamd, te láttad-e a júniusi jwtvt?
ugyanis a 23-as szerint nem igaz, hogy volt egy olyan része, miszerint a z első bibliában, ami ben megjelent a Jehova név, azért használták a pontosabb Jahve helyett a Jehovát, mert hogy az jobban elfogadhatóbb volt az embereknek. én nem egy tanúval beszéltem már erről, mindenki emlékezett erre a mondatra. a 23%-os nem emlékszik, és szerinte ezzel megfogott engem. szerintem saját magát járatja le vele...
Bemásolom a 12-es válaszom abban a kérdésben, amelyikről szó van. Kissé egy-két szót átírtam, hogy pontosabb legyen:
"9-es! Az amit te itt leírtál, úgy SEHOL sem hangzik el. Ahogy te előadod, gyakorlatilag a Tanúk szájába adva egy olyan szöveget, melyen NEM ŐK mondtak! Te ezek szerint ennyire gátlástalanul hazudsz?
Az előadó a videón UGYANAZT MONDTA, amit már számtalanszor a kiadványaink is közöltek régóta. Hazugság, hogy "bevallotta", hogy a "Jahve pontosabb fordítás", csak utalt rá, hogy vannak annak is és a Jehova alaknak is szimpatizánsai, de arra is kitért, amiről te elfelejtettél szólni, hogy NEM LEHET biztonságban eldönteni, hogy melyik "helyesebb", sőt ez a gondolkozás egy "vakvágány" ...
Azt sem a Tanúk mondják, hogy "az embereknek jobban tetszik a Jehova név", pedig erősen ezt sugallod a manipulatív megfogalmazásoddal. (Lehet gúnyolódni azon, hogy már sokadszor nevezlek manipulátornak, de csak azért, mert ezt csinálod.)
Sőt, nem az a lényeg, amit te itt belehazudtál megint a történetedbe, miszerint ezzel "csiklandoztassák az emberek fülét", hiszen ez nem a "melyik tetszik jobban" versenyről szól, hanem egyszerűen arról, hogy melyik az ismertebb, elterjedtebb! Ez pedig szintén réges-rég benne van az irodalmainkban.
Szóval, amit te itt csinálsz más kérdéseknél is, az szándékos hazudozás, rágalmazás és manipulálás. Jó lenne abbahagyni, de majd rájössz."
--------
Ennyi volt a válasz. Úgy gondolom, hogy nem pusztán az volt a kérdés, hogy egyes fordítók miért használták a Jehova nevet a Jahve helyett, hanem volt ott másik is, melyet kiforgattál 30%-os.
Tehát nem mondtál igazat abban, hogy "bevallotta" volna az előadó, hogy a Jahve a helyesebb, mert ő ott sem foglalt állást, amit nagyon bölcsen tett egy ilyen megosztottságot okozó kérdésben.
Továbbá nem mondtál igazat abban sem, hogy mi azt állítjuk, miszerint azért használjuk a Jehova alakot, mert "az embereknek az tetszik jobban", mintha valamiféle szószépségverseny lenne, nevetséges! Az idézett fordító idézett megfogalmazása csak egy dolog (1902-ből, nem az "első", Isten nevét is szerepeltető fordításról van szó), de előtte már a 9-ik percnél VILÁGOSAN közli az előadó, hogy mi miért a Jehova alakot használjuk!
Te erre az adásra hivatkoztál, amikor az első válaszodat leírtad, íme itt van:
"a júniusi jwtv-ben bevallották, hogy a Jahve sokkal pontosabb fordítás, "de az embereknek jobban tetszik a Jehova név." szóval azért Jehova, hogy "csiklandoztassák az emberek fülét". ..."
Nos, azt hiszem, hogy aki látta és figyelmesen értelmezte a júniusi jwtv adását, annak egyértelműen kiviláglik a szándékod, különösen ha az előző válaszaidat is megnézzük, más kérdéseknél. Te ezt a módszert gátlástalanul űzöd!
Szeretem az olyan embereket, akik Jehova Tanúit nevezik hazugnak, pusztán azért, mert nem osztanak egy hitet velük. :DDD
No de hát ilyenekből is kell lenni!
jaja valójában 75-öt sem mondták, miként a fentebb említett részt sem. csak erősen sugalták. olyannyira, hogy minden tanú várta 75 re armageddont. és én vagyok manipulatív, mi?
jól látható volt az egész műsor alatt a 3 könyv: valami céljuk volt vele. tudod, már azzal állást foglalt, amit tett. ahogy tette. miként góg és megóg esetében is:
nem mondhatjuk biztosra, de az eddigi információink alapján nagyon valószínű.
tudod, innentől kezdve a tanúk 100%-ra veszik.
ha nem lenne 130 évnyi előzménye ennek a dolognak, beismerném, hogy manipuláltam.
de mivel 130 éve villodzik a fény jobra balra le fel, és nem egy állításukról bebizonyosodott, hogy kamu volt, tudod, EZÉRT NEM FOGLALMAK ÁLLÁST. 75 ben volt pofájuk a testvérek lelkiismeretére kenni azt, amit csináltak: mi nem mondtuk, testvérek!!! tinektek volt bibliai alap nélküli elvárásotok.
nos, le nem írták, de minden kongresszus, minden cikk szinte, arról szolt, és olyanokkal volt tele, ki mit adott fel, mert 75 ben úgyis jön a vég.
EZ A MANIPULÁCIÓ. szóval, ha nem is mondta ki, nem véletlen, hogy felhozta. ha te ezt nem vágod, akkor elfelejtettél engedelmeskedni Jézusnak, aki azt kéri, hogy alaposan vizsgáljuk meg, mi honnan származik.
ha utánnanéztél volna, mit manipuláltak össze az elmúlt 130 évben, akkor értenéd, mi volt a célja annak a beszédnek. mert mindez egy jó alaposan felépített terv része. miként a tartozások "elengedése" is. ha ta ezt nem látod... de majd meglátod. rövid időn belől negyon komoly dolgokat fogsz még látni.
"jaja valójában 75-öt sem mondták, miként a fentebb említett részt sem. csak erősen sugalták. olyannyira, hogy minden tanú várta 75 re armageddont. és én vagyok manipulatív, mi?"
Te sajnos fogalomzavarban is szenvedsz, ugyanis ez nem manipuláció, hanem hazugság. Nem, a túlnyomó többség figyelembe vette azokat az irodalmakat is, melyek előzőleg bőségben megjelentek a témában és amiről a magadfajta nem tesz említést, csak kiragad és hazudozik.
De itt ebben a válaszodban mit is csinálsz? Terelsz más témákra, hazudozol és torzítasz megint, amikor látod, hogy leleplezték ármánykodásodat. Abban az adásban NEM "sugalmazások" hangzottak el, hanem EGYÉRTELMŰ tények Jehova nevéről, melyet nem lehet félreérteni. Hol van ez a korrektséghez?
Létrehoztál egy újabb kérdést velük kapcsolatban, gratulálok! :)
Valószínüleg azért szól sok kérdés róluk, mert elég tevékenyek a szolgálatban, maivel felkeltik az emberek érdeklődését Istenről és a Bibliáról. Sok ember pedig itt érdeklődik a tanításaikkal kapcsolatban. Én örülök ennek, mert ha nem mernek odamenni, legalább itt megismerhetik őket :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!