Mi a véleményetek az újonan revideált Szentírá új világ fordításról (ezüstözött)?
Lucifernek talán az! ;)
Mondjuk ezen nem is csodálkozom... :D
Nekem meg van az első de rá nagyon vigyázok mert egyszer talán sokat fog érni(itt nem anyagiakra gondolok)hanem "igazságokra".
az jelenleg nincs meg magyarul. én az angollal találkoztam, amiből kihagyják a jános 8:1-12 igterjedő verset, viszont leirják, milyen furmányos módon került bele az újszövetsége a Jehova név.
szerintem ez a biblia készíti elő a nagyobb szövegátírásokat, a következő fordításban már tuti benne lesz a szervezet szó, és a vezető testület is.
a kihagyott bibliai történet miatt, ami ugye kanonizált, és a 200 pldal plusz szövegmagyarázás miatt aggódnék a kiadók helyében. ugyanis el is vettek belőlle, és hozzá is tettek.
Azt gondolom, hogy ha majd megjelenik magyarul is, akkor soha máskor nem fog úgy felforrósodni a hangulat itt GyK-n mint akkor xd
Egyébként meg nincs véleményem róla, nem értem miért kellett egy új fordítás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!