Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Akkor most ki az Alfa és...

Akkor most ki az Alfa és Omega? Az igék az új világ fordításból származnak.

Figyelt kérdés

Én vagyok az Alfa és az Omega,+ az első és az utolsó,+ a kezdet és a vég. 14 Boldogok, akik megmossák köntösüket,+ hogy hatalmuk legyen az élet fáihoz menni,+ és hogy bebocsátást nyerjenek a városba annak kapuin át.+ 15

Én vagyok az Alfa és az Omega+ — ezt mondja Jehova Isten —, aki van, aki volt, és aki eljön,+ a Mindenható+.”

»Íme! Hamar eljövök,+ és nálam van a jutalom,+ amit adok, hogy megfizessek mindenkinek a cselekedete szerint.+ 13 Én vagyok az Alfa és az Omega,+ az első és az utolsó,+ a kezdet és a vég. 14 Boldogok, akik megmossák köntösüket,+ hogy hatalmuk legyen az élet fáihoz menni,+ és hogy bebocsátást nyerjenek a városba annak kapuin át.+ 15 Kívül vannak a kutyák+ és azok, akik spiritizmust+ gyakorolnak, és a paráznák+, a gyilkosok, a bálványimádók és mindenki, aki kedveli és gyakorolja a hazugságot.«+

16 »Én, Jézus, elküldtem angyalomat, hogy tanúskodjon nektek ezekről a gyülekezetek számára. Én vagyok Dávid gyökere+ és sarja+ és a fényes hajnali csillag+.«

2015. júl. 22. 18:32
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

nos, mivel az újszövetség sehol nem tartalmazza a JHVH nevet, ezért a küriosz az, amit nemes egyszerűséggel lefordítottak HÉBERRE, így lett adonáj, ami ugye Jehova nevét takarja, és így már lehetet angolul Jehova.

de ha kihagyjuk a héberre visszafordítást, a görög kürioszból, ami mindíg Jézusra vonatkozik, sohasem lehetne Jehova. a fordítok elismerik, hogy betették az új világ fordításba a Jehova nevet... csak, mert nekik úgy tetszett, és hogy különlegesek legyenek az alattvalóik szemében.

megjegyezném, hogy a műsorvezető testület tagjai sem hordanak Omegát, a rolexre esküsznek, az aranyrolexre, lásd a májusi jwtv-t

2015. júl. 22. 19:02
 2/11 A kérdező kommentje:
Ráadásul Jézus fog eljönni, így az első ige is róla szól, hisz ő az Úr Isten. De mindegy. Úgysem érdekli őket szerintem, elég nekik a felsőbbrendűség érzete.
2015. júl. 22. 19:14
 3/11 anonim ***** válasza:
de küldetéstudatuk van, ezért reagálni fognak, ne aggódj. mindjárt jönnek a bemásolások, és az emberi értelmezések, illetve megrovások: provokálunk, vádaskodunk, rágalmazunk. esetleg elmebetegek vagyunk. az egyik tanú tud szerezni hibernált is, egy szem egy 1000-ezres.
2015. júl. 22. 19:28
 4/11 A kérdező kommentje:
Mostanában nem sűrűn írnak, mióta megjöttek a kongresszusról. Azt hallottam, hogy tiltották az ilyen oldalaktól őket úgy beállítva, mintha okos enged szamár szenved játék lenne, miközben itt az üdvösségükről van szó, ami jelenleg nincs meg.
2015. júl. 22. 20:07
 5/11 anonim ***** válasza:
nem, konkrétan hitehagyott oldalnak minősítették, ahol elmebetegek írnak, akik meg akarnak fertőzni másokat. szerencsére ezt nem hiszi el az értelmesebbje...
2015. júl. 22. 21:05
 6/11 anonim ***** válasza:
Most akkor a valamelyik Katy tényleg foglalkozott az ezoteriális dolgokkal? A rolexes hozzászólás teccet.
2015. júl. 27. 09:01
 7/11 anonim ***** válasza:
a grkaty? ezt miből gondolod?
2015. júl. 27. 09:04
 8/11 anonim ***** válasza:
Itt olvastam, hogy valamelyik lebukott egy másik fórumon, ahol ilyesmivel foglalkoznak. Engem nem zavar, csak érdekelt volna. Végre egy sokoldalú, széleslátókörű Jehovista. :-) Amúgy én vagyok az alfa és az omega az írások szerint, tehát én.
2015. aug. 14. 11:03
 9/11 Alex Fly ***** válasza:

Természetesen Jehova.

Na de melyik? Ugyanis a Bibliában több helyen fordul elő jelzős szerkezetként, pl.:

JHVH Sabaoth

JHVH Shammah

JHVH Cidkennu

JHVH Mekoddishkem

JHVH Jire

Jehova a Béke (JHVH Shalom)

Jehova a Pásztor (JHVH Raah)

Jehova a Gyógyító (JHVH Raffa)

Jehova a Zászló (JHVH Nisszi)

Jehova a Szabadító (Jézus)...

Számomra egyértelmű az idézetek alapján, hogy ez esetben az utolsó néven imeretes egyén szájából hangzott el, de az is, hogy ezek a jelző szerkezetek mind ugyanarra az Istenre vonatkoznak. Az egyetlen jehovista számára sem kétséges, hogy pl. az ÓSZ-i Gyógyító Jehova és a Pásztor Jehova ugyanazt a Jehovát jelenti -hacsak nem voltak a zsidók politeisták. Ebben az esetben az ÚSZ. Szabadító Jehovája is ugyanaz a Jehova...

2015. aug. 14. 12:37
 10/11 anonim ***** válasza:
Szegény kutyusok, mi közük van nekik a paráznákhoz, a gyilkosokhoz, a bálványimádókhoz vagy a hazugokhoz? Miért kell őket összemosni az emberi gonoszsággal? Ebből is látszik, hogy a Bibliát nem isteni sugallatra írták, hanem gyarló emberire, az önimádat és a hamis felsőbbségtudat nagyon erősen megmutatkozik benne. Jézus, ha valóban létezett – és ha valóban annyira magas szinten állt szellemileg és erkölcsileg –, biztosan nem mondott olyan példabeszédet, amelyben a méltatlanokat ezekhez az érző, gondolkodó, kedves kis lényekhez hasonlította, ebben egészen biztos vagyok.
2015. aug. 16. 02:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!