Akkor most ki az Alfa és Omega? Az igék az új világ fordításból származnak.
Én vagyok az Alfa és az Omega,+ az első és az utolsó,+ a kezdet és a vég. 14 Boldogok, akik megmossák köntösüket,+ hogy hatalmuk legyen az élet fáihoz menni,+ és hogy bebocsátást nyerjenek a városba annak kapuin át.+ 15
Én vagyok az Alfa és az Omega+ — ezt mondja Jehova Isten —, aki van, aki volt, és aki eljön,+ a Mindenható+.”
»Íme! Hamar eljövök,+ és nálam van a jutalom,+ amit adok, hogy megfizessek mindenkinek a cselekedete szerint.+ 13 Én vagyok az Alfa és az Omega,+ az első és az utolsó,+ a kezdet és a vég. 14 Boldogok, akik megmossák köntösüket,+ hogy hatalmuk legyen az élet fáihoz menni,+ és hogy bebocsátást nyerjenek a városba annak kapuin át.+ 15 Kívül vannak a kutyák+ és azok, akik spiritizmust+ gyakorolnak, és a paráznák+, a gyilkosok, a bálványimádók és mindenki, aki kedveli és gyakorolja a hazugságot.«+
16 »Én, Jézus, elküldtem angyalomat, hogy tanúskodjon nektek ezekről a gyülekezetek számára. Én vagyok Dávid gyökere+ és sarja+ és a fényes hajnali csillag+.«
nos, mivel az újszövetség sehol nem tartalmazza a JHVH nevet, ezért a küriosz az, amit nemes egyszerűséggel lefordítottak HÉBERRE, így lett adonáj, ami ugye Jehova nevét takarja, és így már lehetet angolul Jehova.
de ha kihagyjuk a héberre visszafordítást, a görög kürioszból, ami mindíg Jézusra vonatkozik, sohasem lehetne Jehova. a fordítok elismerik, hogy betették az új világ fordításba a Jehova nevet... csak, mert nekik úgy tetszett, és hogy különlegesek legyenek az alattvalóik szemében.
megjegyezném, hogy a műsorvezető testület tagjai sem hordanak Omegát, a rolexre esküsznek, az aranyrolexre, lásd a májusi jwtv-t
Természetesen Jehova.
Na de melyik? Ugyanis a Bibliában több helyen fordul elő jelzős szerkezetként, pl.:
JHVH Sabaoth
JHVH Shammah
JHVH Cidkennu
JHVH Mekoddishkem
JHVH Jire
Jehova a Béke (JHVH Shalom)
Jehova a Pásztor (JHVH Raah)
Jehova a Gyógyító (JHVH Raffa)
Jehova a Zászló (JHVH Nisszi)
Jehova a Szabadító (Jézus)...
Számomra egyértelmű az idézetek alapján, hogy ez esetben az utolsó néven imeretes egyén szájából hangzott el, de az is, hogy ezek a jelző szerkezetek mind ugyanarra az Istenre vonatkoznak. Az egyetlen jehovista számára sem kétséges, hogy pl. az ÓSZ-i Gyógyító Jehova és a Pásztor Jehova ugyanazt a Jehovát jelenti -hacsak nem voltak a zsidók politeisták. Ebben az esetben az ÚSZ. Szabadító Jehovája is ugyanaz a Jehova...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!