Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Szűz Mária hogy tudta megszüln...

Szűz Mária hogy tudta megszülni a gyermeke apját, mit ír erről a Biblia?

Figyelt kérdés

2015. júl. 21. 17:33
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

Én és az Atya egy vagyunk."

ez nem azt jelenti hogy egy és ugyan az a személy.

hanem ő a fia,és az atya akaratát tanítsa és cselekszi.

és ez nem csak ennyi,hanem.

ki engem el utasít az az atyával teszi eszt,mert én és az atya egyek vagyunk.

tehát mivel Jézus az atya akaratát is meg akarta értetni az emberekkel.

és ő a fia tehát ő is isten,így ki öt nem fogadja el az az atyát sem.

2015. júl. 22. 11:48
 12/17 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Azt jól mondtad hogy mit értenek a szent háromság alatt hogy Isten és Jézus egy és ugyan az. De ez valójában nem igaz és a Bibliában semmi alap sincsen erre...

De arra rengeteg biblia vers van ami csáfolja a szentháromságot. Nézzünk pár példát: Először is Jézus sokat imádkozott. Többször is kihangsúlyozta hogy az Atya (Isten) Nagyobb nála. Ezenkívül Amikor Jézus meg keresztelkedett rászált egy galamb és Isten szólt hozzá. Máté 3:17- Íme, hang is hallatszott az egekből, amely így szólt: „Ez az én szeretett Fiam, akit helyeslek.

És még rengeteg példa van arra hogy Isten és Jézus nem egy személy. Én Jehova Tanúja vagyok és ha Biblián alapuló kérdésed van fordulj nyugodtan hozzám.

2015. júl. 22. 12:03
 13/17 anonim ***** válasza:

nem! a szentháromság szerint sem azonos az atya és a fiú, mind a kettő teljes egészében az egyetlen Isten, de a 3 "személy" nem csak egy másik alak vagy ilyesmi, a 3 személyben megtalálható az Istenség teljessége, ezért is írtam külön, hogy Istennek lehetséges, hogy teljes egészében azonos időben egyszerre több helyen ott legyen sőt hasson önmagára

van itt egy ábra, hátha segít:

[link]

amit te mondasz azt úgy hívják modalizmus, már az ókorban rájöttek ,hogy téves a megközelítés

tudom ez bonyolult, sőt egyesek szerint felfoghatatlan,az biztos, hogy nagyon nehéz, de ne magyarázz bele a szentháromságba olyat ami nincs benne

de még ha a modalista megközelítés is lene az igaz, a kérdésedre az a válasz: Isten már bőven azelőtt létezett, hogy emberré lett volna Jézus néven, Mária csak ennek a megtestesülésnek volt az eszköze, az Isten létrejöttének nem

2015. júl. 22. 12:37
 14/17 anonim ***** válasza:
Jehova tanúi locsogására meg ne hallgass, a saját pontatlan bibliafordításukat idézik (ami nem si az eredeti nyelvekből hanem angolból van fordítva), és számos helyen bizonyítható a szentháromság, ezek a "cáfolatok" nem állják meg a helyüket, nyilván az ilyen szakaszok már az ókoriaknak is feltűntek, sőt jehova tanúinak nem is volt szüksége "saját bibliafordításra" (értsd: egyes helyeket megváltoztatni) amég nem tagadták a szentháromságot
2015. júl. 22. 12:41
 15/17 anonim ***** válasza:

13-as a jó válasz. Arra gondolj, hogy Isten Örökkévaló , Atya pedig relációban a Fiúval együtt van - és mint működés a Szent Szellemmel együtt

(Mint a születéskor is három születik: a gyerek, az Apa és az Anya. Előtte "csak" egy férfi és egy Nő volt)

2015. júl. 22. 13:21
 16/17 anonim ***** válasza:

az atya a fiú és a szentlélek,nem egy személy.!

ezt természetesen a kereszténység is így látja ilt tanítja.

de ez a 3 egy hatalmas személyiség az atya egy egy része.

és ezt nevezik a szentháromságnak.

Én Jehova Tanúja vagyok és ha Biblián alapuló kérdésed van fordulj nyugodtan hozzám.

persze, a Biblián alapuló kérdés mi?.

a ti bibliátokon alapuló.

had mondjak róla valamit,DE NEVED SÉRTÉSNEK!.

mikor kérdeztem egy jht hogy mért mondják azt hogy az övék és csak is az ö hitük az igaz.

válasz.mert minket a biblia igazol róla.

mire én,de hol? hogy lehet ez?.

válasza,mert amit mondunk az a bibliából van.

hm mért pld a kereszténység nincs benne?

erre kérdem,mit kel tudni a ti bibliátokról?

azt hogy hasonló a keresztényével,már itt meg cáfolta a csak a mienk igazat.

csak a mi bibliánkat úgy fordítottak át írtak,hogy az emberek jobban és könnyebben értsék a szavak jelentését.

szerintetek át szabad írni a biblia szavait ilt betűit?

azzal az ürüggyel hogy jobban és könnyebben értsék a szavak jelentését?

vagy netán Jézus nem volt elég okos ahhoz hogy érthetőé tegye az atya akaratát?.

a jh biblia vajon az atya akaratát hirdeti vagy az emberét?

ilt a jht ét?.

de amit írtam neved sértésnek!

csak ez egy meg jegyzés volt.

2015. júl. 22. 15:55
 17/17 anonim ***** válasza:

Számos keresztény egyház azt tanítja, hogy Isten egy Háromság. Ám érdemes elgondolkodni a Britannica Hungarica kijelentésén: „A »szentháromság« szó vagy az erről kifejezett tanítás hiányzik az Újszövetségből. . . A dogma. . . csak fokozatosan fejlődött ki több évszázadon át, heves viták közepette.”

A Biblia Istenéről valóban nem esik szó úgy, mint egy Háromság egyik tagjáról. Íme néhány részlet a Bibliából:

„Jehova, a mi Istenünk e g y Jehova” (5Mózes 6:4).

„Te, akinek neve Jehova, egymagad vagy a Legfelségesebb az egész föld felett” (Zsoltárok 83:18).

„Az pedig az örök élet, hogy ismeretet szerezzenek rólad, az egyedüli igaz Istenről, és arról, akit elküldtél, Jézus Krisztusról” (János 17:3).

„Az Isten pedig csak e g y” (Galácia 3:20).

Akkor miért tanítja a legtöbb keresztény egyház azt, hogy Isten egy Háromság?

[link]

2016. jan. 19. 06:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!