A 3-ik babát tényleg nehezebb megszülni?
Többedik terhesség = könnyebb,gyorsabb tágulás. Esetenként már félidő környékén is kinyílik a méhszáj valamennyire,esetleg rövidül is.Nekem ez a 4-nél volt.Mondjuk rövid idő telt el két terhesség között. Végül kihúztam hétfői napig- arra a hétre péntekre voltam kiírva.
Könnyű szülésem volt. A második volt a legrosszabb,az elsőt nagyon könnyen szültem-lehet ezért sem éreztem magam anyának sokáig,nem volt semmilyen fájdalmam,csak kellemetlen volt az a pár görcsöcske,és a tolóknál is úgy szóltak,hogy hahó,nyomni kéne!! A második hosszabb volt,és fájt. A harmadik viszont nem fájt annyira,de éreztem,nyomi is jobban tudtam mint a 2-nál- akkor nagyon nehéz volt nyomni- és nem voltak utófájások sem- a 2-nál voltak,majd lefordultam a szülőágyról! A harmadiknál csak a szoptatásokkor volt 2 napig fájdalmas a méhösszehúzódás,de szüléskor már vágni sem vágtak...
Bocs,jól össze-vissza írtam :-)
Nem értem miért kell a kismamákra hozni a frászt...
Nekem is a 3. volt a legkönnyebb szülés. (Engem is azzal riogattak, hogy a második a legkönnyebb és ez majd nehéz lesz. Városi legenda. :o)
A terhességeim egyre nehezebbek lettek, a szüléseim egyre rövidebbek és könnyebbek. A babáim egyre nagyobbak. A fájás erőssége szerintem kb. ugyanolyan volt, már amennyire visszaemlékszem a korábbiakra.
Egyébként ez sok mindentől függhet, nekem majdnem faros lett a 3., akkor biztos nehezebb lett volna...
A szülés nem, de utána a felépülés rossz volt. Nagyon fájt a méhem, sokat és sokáig véreztem.
A kórházban mondták is, hogy minél többedik szülés, annál nehezebben gyógyul a kismama.
A vajúdások ugyanolyanok voltak mint 1. és 2.nál (csak rövidebb),tolófájásom talán egy volt, vagy mondjuk másfél. Gátvédelem, pedig hatalmas fejű baba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!