Túlsúlyos Kismamák, hogy alakult a szülésetek, valóban hosszabb idő, és nehezebb is megszülni akkor?
A nővérem volt nagyon túlsúlyos az első babájánál. 100 kiló felett ment szülni. 72 órán keresztül hagyták vajúdni, valamikor kapott EDA-t, de nem sokat hatott. Császár lett a vége. A második babával már normál súlyú volt, és sikerült is volna megszülni természetesen (a méhszáj kitágult) csak a kitoláskor érezte, hogy fáj a hege, azonnal tolták is a műtőbe, mert szétvált a heg.
DE szerintem azért a +10 kg az nem extrém túlsúly, hogy az gondot okozzon majd szülésnél. Főleg, ha odafigyelsz kicsit, hogy ne hízz nagyon sokat terhesen. Akkor szerintem biztos nem lesz gond!
Szia!
Fiamnál 102 kgval mentem szülni minimum 20 kgt hiztam... Délután 18kor szülőszoba doki kb fél 7kor burkot repesztett 19:55kor megszületett.
Lányommal "csak"99kg voltam szülésnél és délután 14kor szülőszoba 15 körül burokrepesztés és itt hosszabb volt valamivel mert csak 17:51kor született meg...
Nem súlyfüggő.
Elsővel 103 voltam, mikor mentem szülni, hosszú volt a vajúdás, de burokrepesztés után 2 órával megvolt a fiam.
Másodikkal 94 voltam, indított szülés volt, fél 8kor burokrepesztés és 12.45re lett meg a második fiunk.
a második sokkal nehezebb volt, egy hajszál választott el a császártól!
Szerintem se súly kérdése a dolog.
170 centi vagyok 97 kilóval mentem szülni, bár én csak 6 kilót szedtem fel a terhesség alatt. 9 napja szültem, 12 órán át tartott, de sajnos nem volt egyszerű szülés, mert a manó rosszul illeszkedett be a szülőcsatornába ráadásul nagy baba volt 4400 gramm és 56 centi lett végül a kisfiam.
Szerintem ne izgulj emiatt.
Boldog babavárást!:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!