Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Jehova Tanúi! Miért így...

Jehova Tanúi! Miért így kezdődik az Ú. SZ; Mt 1:1 Jézus Krisztusnak, Dávid fiának, Ábrahám fiának nemzetségéről való könyv. És miéert így végződik; Jel 22:21 A mi Urunk Jézus Krisztusnak kegyelme legyen mindnyájan ti veletek. Ámen"?

Figyelt kérdés

És hova lett belőle Jehova?

Nekem az utolsó vers a Jélenések 22:21 az egyik kedvenc igém.

Az imáimat is általában ezzel az igével zárom.

Nektek is?

2015. júl. 18. 18:05
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:

"Kérdező, a tiszteletlenséged és a pökhendiséged, sőt az ismerethiányod már elárulja, hogy sajnos nagyon messze vagy attól a Jézustól, akit Jehova Isten a Szavában megismertet velünk!"

Tudod 23-as én ezt már nagyon megszoktam a részetekről.

És nem lep meg egyáltalán mikor, tiszteletlennek, pökhendinek, butának sőt analfabétának vagyok megbélyegezve.

Húúhúúúú Jézus! :)

Hogy hogy a szádra merted venni a nevét?

DE erre még majd visszatérek.

"Tudod az az igazság, hogy a Biblia bizony nem csak e négy versből áll, hanem azokból is, melyek ezek között vannak, sőt mi több: azokban van az érdemi tartalom."

Tisztában vagyok azzal,veled elentétben, hogy mi is áll valójában a nem FERDÍTETT Bibliában!

"Mi is a probléma azzal, hogy Máté azt írta, hogy "Jézus Krisztus történetének a könyve ..."?"

Abszolút semmi probléma sincs ezzel a versel, ki mondta, hogy van valami probléma vele?

Én!?

Vagy TE!!?

"Miért, nem az? És ha Jézusról szól, Jézus vajon nem szólt nagyon sokat Istenéről?"

Dehogy nem!

Én ilyesmiről nem beszéltem!

Ujra TE mondod és nem én!

"Ő nem Istenhez imádkozott? Akkor sok magát kereszténynek valló miért Jézushoz imádkozik? Jézus NEM EZT a példát hagyta nekünk!"

Dehogy nem!

Igen megtanított bennünket imádkozni, de ugyanakkor ő is ugyan úgy elfogadta az imádatot, és el fogadja ma is.

Na de még mindig csak dadogás és vádaskodás a válasz a kérdésemre a részedről! :D

Nézd nekem nincs egy torony se a hátam mögött. Nekem "csak" a Biblia van a kezembe amivel hidd el nekem ledöntöm azt a tornyodat. :))

(1Tim 3:16)

"És minden versengés nélkül nagy a kegyességnek eme titka: Isten megjelent testben, megigazíttatott lélekben, megláttatott az angyaloktól, hirdettetett a pogányok közt, hittek benne a világon, felvitetett dicsőségbe."

Na akkor lássuk, hogy is van ez!

2Móz 3:15

És ismét monda Isten Mózesnek: Így szólj az Izráel fiaihoz: Az Úr, a ti atyáitoknak Istene, Ábrahámnak Istene, Izsáknak Istene és Jákóbnak Istene küldött engem ti hozzátok. Ez az én nevem mind örökké és ez az én emlékezetem nemzetségről nemzetségre.

3Móz 22:32

És meg ne fertőztessétek az én szent nevemet, hogy megszenteltessem Izráel fiai között. Én vagyok az Úr, a ti megszentelőtök,

1Kir 8:16

Attól a naptól fogva, a melyen kihoztam az én népemet, az Izráelt Égyiptomból, soha nem választottam egyetlen várost sem az Izráel minden nemzetségei közül, hogy ott nékem házat építenének, a melyben lenne az én nevem; hanem csak Dávidot választottam, hogy ő legyen az én népem, Izráel felett.

Ézs 42:8

Én vagyok az Úr, ez a nevem, és dicsőségemet másnak nem adom, sem dicséretemet a bálványoknak.

Ézs 43:7

Mindent, a ki csak az én nevemről neveztetik, a kit dicsőségemre teremtettem, a kit alkottam és készítettem!

Ézs 51:15

Hiszen én vagyok az Úr, a te Istened, a ki megreszkettetem a tengert és zúgnak habjai; seregeknek Ura az Én nevem?

Ézs 52:6

Ezért hadd ismerje meg népem az én nevemet, ezért ama napon! Hogy én vagyok, a ki mondom: Ímé, itt vagyok!

Jer 16:21

Azért ímé, megismertetem velök ez úttal, megismertetem velök az én kezemet és hatalmamat, és megtudják, hogy az Úr az én nevem.

Ezék 39:7

És az én szent nevemet megismertetem az én népem, Izráel között, s többé nem hagyom megfertéztetni szent nevemet; és megtudják a pogányok, hogy én, az Úr, szent vagyok Izráelben!

1Móz 6:8

De Noé kegyelmet talála az Úr előtt.

1Móz 18:26

És monda az Úr: Ha találok Sodomában a városon belől ötven igazat, mind az egész helynek megkegyelmezek azokért.

2Móz 15:13

Kegyelmeddel vezérled te megváltott népedet, hatalmaddal viszed be te szent lakóhelyedre.

2Móz 34:6

És az Úr elvonula ő előtte és kiálta: Az Úr, az Úr, irgalmas és kegyelmes Isten, késedelmes a haragra, nagy irgalmasságú és igazságú.

4Móz 14:19

Kérlek, kegyelmezz meg e nép hamisságának a te irgalmasságod nagy volta szerint, a miképen megbocsátottál e népnek Égyiptomtól fogva mind eddig.

Zsolt 6:5

Térj vissza Uram, mentsd ki lelkemet, segíts meg engem kegyelmedért;

Zsolt 13:6

Mert én a te kegyelmedben bíztam, örüljön a szívem a te segítségednek; hadd énekeljek az Úrnak, hogy jót tett velem!

Zsolt 17:7

Mutasd meg csudálatosan a te kegyelmedet, a ki megszabadítod jobboddal a te benned bízókat a támadóktól.

Zsolt 25:7

Ifjúságomnak vétkeiről és bűneimről ne emlékezzél meg; kegyelmed szerint emlékezzél meg rólam, a te jóvoltodért, Uram!

Zsolt 33:5

Szereti az igazságot és törvényt; az Úr kegyelmével telve a föld.

Zsolt 33:18

Ámde az Úr szemmel tartja az őt félőket, az ő kegyelmében bízókat,

Zsolt 33:22

Legyen, Uram, a te kegyelmed rajtunk, a miképen bíztunk te benned.

Zsolt 51:3

Könyörülj rajtam én Istenem a te kegyelmességed szerint; irgalmasságodnak sokasága szerint töröld el az én bűneimet!

Ézs 30:18

S azért vár az Úr, hogy könyörüljön rajtatok, és azért felséges ő, hogy megkegyelmezzen néktek, mert az ítélet Istene az Úr; boldogok mindazok, a kik Őt szolgálják.

Tudod; a lényeg nem is az első vers, a lényeg a Biblia záró igéjében található meg!

Ha Jézus nem lenne Isten, ha nem lenne a Szentháromság része, akkor a Biblia záró igéje nem Jézussal zárná be a kereszténység legfontosabb könyvét. Vagy ahogy még nevezni szokták; A Könyvek Könyvét!

És főleg nem úgy ahogy bezárja ezt a könyvet!

Jel 22:21

A mi Urunk JÉZUS KRISZTUSNAK KEGYELME legyen mindnyájan ti veletek. Ámen.

És most mégegyszer megkérdem.

Ha a SZENTHÁROMSÁG hamis tanítás, hol van a záró igéből Jehova!?

Dicsőség az Úrnak, hogy úgy íratta meg a Szentírást, hogy ehhez az utolsó, szeríntem egyik legfontosabb igéhez NEM TUDTOK HOZZÁNYULNI! :)

Ha fejre áll az Őrtorony még akkor sem tudjátok azt az utolsó fontos igét megváltoztatni! :)

Tudod még, hogy miért olyan fontos az az ige?

Azért mert olyan mintha egy imát zárnál le. :)

Nekünk ortodoxoknak van egy imánk amit Jézus imának nevezünk.

Tudod, hogy hangzik ez az ima?

Így;

"Jézus Krisztus Istennek Fia, könyörülj rajtsam bűnösön.Ámen."

Ez a hosszabb változat, de van aki csak annyit mond, hogy;

"Jézus irgalmazz."

Mégegyszer mondom.

Dicsőség az Úrnak, hogy nem tudtok hozzányulni a Szentírás záróigéjéhez! :)

Jel 22:21

A mi Urunk Jézus Krisztusnak kegyelme legyen mindnyájan ti veletek. Ámen.

Úgy legyen!

Ámen.

2015. júl. 19. 15:18
 12/19 anonim ***** válasza:
0%
már hogyne tudnának. az angol úvf-ben ez után a mondat után még GYÁRILAG VAN 200 oldal zrt anyag.
2015. júl. 19. 15:46
 13/19 Tantételbeli ***** válasza:
51%

Kedves kérdező!

"Jehova Tanúi! Miért így kezdődik az Ú. SZ; Mt 1:1 Jézus Krisztusnak, Dávid fiának, Ábrahám fiának nemzetségéről való könyv"

Azért,mert a Mindenható Atya, Jehova, így ihlette, hogy így kezdődjön :)

"És miéert így végződik; Jel 22:21 A mi Urunk Jézus Krisztusnak kegyelme legyen mindnyájan ti veletek. Ámen"?"

Ugyanezen okból. Mert MINDEN az Atya-Isten (Jehova) akaratából történik.

"És hova lett belőle Jehova?"

Ott van Ő, Ő az ATYA, az ISTEN! Nem látod? Nincs másik Isten, csak Ő! :) Olvasd a Szentírást! :)

2015. júl. 21. 23:23
 14/19 anonim ***** válasza:
34%
jó tanács, de te akkor miért zrt-s kiadványokat tanulmányozol? miért házalsz zrt-s kiadványokkal? miért hiszel emberi magyarázatoknak? miért tanítasz másokat olyanról, amit nem lehet alátámasztani a bibliából?
2015. júl. 22. 06:48
 15/19 Tantételbeli ***** válasza:
51%

Kedves 14-es!

"jó tanács, de te akkor miért zrt-s kiadványokat tanulmányozol"

A kiadó lényegtelen. Szeretném megérteni a Szentírás üzenetét, azért. Egyébként sok másik keresztény írást is olvasok.

"miért házalsz zrt-s kiadványokkal"

Nem "házalok", hanem hírdetem a "királyságnak ezt az örömhírét" (Máté 24:14, Csia), ahogy uram és megváltóm parancsolta (Máté 28:19,20) A "kiadványok" meg erről szólnak, nem másról.

"miért hiszel emberi magyarázatoknak"

Úgy gondolom, nem hiszek. Egyébként mi alapján "emberi"? Mert "ember" mondja? Jézus is "ember" volt, amikor itt élt, az is "emberi" magyarázat? (Mert ez következik abból,amit írtál) A megértést Isten adja a szelleme által.

"miért tanítasz másokat olyanról, amit nem lehet alátámasztani a bibliából"

Biztosíthatlak, hogy semmi ilyesmit nem teszek.

Minden jót!

2015. júl. 22. 15:18
 16/19 anonim ***** válasza:
45%

"Tudod 23-as én ezt már nagyon megszoktam a részetekről.

És nem lep meg egyáltalán mikor, tiszteletlennek, pökhendinek, butának sőt analfabétának vagyok megbélyegezve."

NEM VAGY MEGBÉLYEGEZVE! Kérdező, ne forgasd ki a szavaimat, mert ez is csak a fenti megállapításaimat erősíti. Nem vagy megbélyegezve, mert ugyanis Isten ítél, csak a jelenlegi állapotodat jellemeztem az alapján, amit itt produkálsz. Ne keverjük a szezont a fazonnal.

"Húúhúúúú Jézus! :)

Hogy hogy a szádra merted venni a nevét?"

Az alapján, amit és ahogy itt megnyilvánultál? Jézus mikor mutatott erre példát? De ez utóbbi mondatod is az elbizakodottságodra élő példa! Mindjárt mutatom is, hogy miért írom ezt:

(1Tim 3:16) "Igen, az Isten iránti odaadás szent titka elismerten nagy: 'Ő nyilvánvalóvá tétetett testben, igazságossá nyilváníttatott szellemben, megjelent angyaloknak, prédikáltak róla a nemzetek között, hittek benne a világon, felvitetett dicsőségben.'"

Kapásból idézel egy KÖZISMERTEN helytelen fordítást mely látszólag a te hamis, háromságos mesédet támasztja alá, de valójában az EREDETIBEN nem az a mondatszerkesztés. Megtévesztés!

Tudod a Biblia szerint(!) Isten szó szerint soha nem jelent meg testben, hiszen jó néhányszor kijelenti, hogy Istent nem látta senki, és hogy Fia, Jézus, mint "közvetítő" által jelentette ki magát.

--------

""Miért, nem az? És ha Jézusról szól, Jézus vajon nem szólt nagyon sokat Istenéről?"

Dehogy nem!

Én ilyesmiről nem beszéltem!

Ujra TE mondod és nem én!"

Éppen ez az! Nem beszéltél Istenről, nem beszéltek (vagy csak alig) Istenről, csak a Fiáról, akit elküldött, holott Jézus MINDIG és MINDENBEN az Atyjára hivatkozott és Rá támaszkodott, hozzá imádkozott, vagy netán nem vetted észre az evangéliumokban?

---------

""Ő nem Istenhez imádkozott? Akkor sok magát kereszténynek valló miért Jézushoz imádkozik? Jézus NEM EZT a példát hagyta nekünk!"

Dehogy nem!

Igen megtanított bennünket imádkozni, de ugyanakkor ő is ugyan úgy elfogadta az imádatot, és el fogadja ma is."

Ez nem igaz! Önmagadnak, a józan észnek és a Bibliának mondasz ellent. A szó, melyre a te háromságimádó teológusaid azt mondják, hogy "Jézust imádták", valójában éppúgy gyakran jelentette a Bibliában a magas rangú személyeknek adott tiszteletet, vagyis leborulást egy emberi császár, vagy király előtt. Ezért ez is megtévesztés, hiszen a Biblia MINDENHOL MÁSHOL azt tanítja, hogy a tanítványok Jézus Atyjához imádkoztak és nem Jézushoz. Mégpedig azért, mert MAGA JÉZUS MUTATTA BE NEKÜNK EZT A PÉLDÁT.

Szomorú, hogy ennek ellenére egy démoni ihletésű hamis tan kedvéért úgy torzítjátok ezt a bibliai tényt, hogy egy-két vers félreértelmezése miatt szerintetek Jézust is "imádták", holott Ő EGYÉRTELMŰ példájával megmutatta, hogy CSAKIS JEHOVÁT szabad imádni. Olvasd el és értelmezd:

Róma 15:5, 6!!!!

(2Mózes 3:15) "És Isten még egyszer elmondta Mózesnek: „Így szólj Izrael fiaihoz: »Jehova, a ti ősatyáitok Istene, Ábrahám Istene, Izsák Istene és Jákob Istene küldött hozzátok.« Ez az én nevem időtlen időkig, és erről fognak emlékezni rám nemzedékről nemzedékre."

Csak a pontosság kedvéért.

----------

"Jel 22:21

A mi Urunk JÉZUS KRISZTUSNAK KEGYELME legyen mindnyájan ti veletek. Ámen.

És most mégegyszer megkérdem.

Ha a SZENTHÁROMSÁG hamis tanítás, hol van a záró igéből Jehova!?"

(Jelenések 22:21) "Az Úr Jézus Krisztus ki nem érdemelt kedvessége legyen a szentekkel!"

Mivel a TELJES ÍRÁST kell néznünk és nem csupán a kedvenc megtévesztő módszeretekkel, kiragadva egyetlen verset, így teljesen egyértelmű, hogy Jézus ki nem érdemelt kedvessége Kitől is van meg neki, igaz vagy nem igaz??? Jehovától kapta az egész kinyilatkoztatást (Jel. 1:1) is és a Mindenhatótól kapott MINDENRE KÉPESSÉGET és HATALMAT, igaz, vagy nem igaz???

Tehát ha "fejre állsz", akkor sem lesz igaz a háromság-mítosz, mondjuk ettől a mesterkélt és kiragadott értelmezéstől amúgy sem lenne az.

2015. júl. 22. 17:15
 17/19 anonim ***** válasza:

köszönöm a válaszokat.

kérlek, mondj egy bibliaverset, ami alátámasztja, hogy

nem lehet születésnapot tartani

az apostolok vezető testületet alkottak

a cigarettázás kiközösítésre okot adó tett

egy férj homoszexuális kapcsolata esetén a feleség elválhat, de nem szabad a házasságra

munkajelentést kell leadni, névvel ellátva

házról házra járni nem házalás (ezt csak a sikerélmény miatt)

a nagy sokaság tagjai nem fogyaszthatnak ez emlékjegyekből.

az emlékjegyek magadhoz vétele nélkül is megmentést fogsz kapni, és a nélkül is az újszövetség részese vagy.

a Jehova név benne van az újszövetségben (kérlek ne az úvfből idézz)

nem számít a kiadó???? valóban???

ihletettség vs nem ihletetsségre gondoltam, csak te nem akartad érteni. de sebaj, veled szívesen beszélgetek, mert látszik, hogy felkészültebb vagy, és van türelmed, önuralmad, és nem vagdalkozol a szentírással.

2015. júl. 22. 17:18
 18/19 anonim ***** válasza:
58%

A kerdezőnek:

Azt nem ertem,hogy enyi őszinte alazatos szivü ember miert is feleltek az álnoksagba burkolt,gőgös,cinikus,neveletlensegből szarmazo,irigyseg arra,hogy jo ismerettel valaszoltak arra a kerdesre amit ugytettel fel mindha valaki vagy szentirasi ismeretben.Jezus az ilyen kerdezőknek nem valaszolt mert azt mondta az ilyeneknek nemadatott meg ,hogy megertsek de eme kicsinyeknek megadatott.Azt a közmondast nemhalotad ki magasra maszik nagyot esik? Jezus azt mondta ki megalazza magat felmagasztaltatik de aki felmagasztalja magat megalasztatik.

2016. jan. 30. 21:34
 19/19 anonim ***** válasza:
21-es: Az oldal bohoca.😈
2016. ápr. 6. 20:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!