Szentmise alatt tiszteletlenség ha nem éneklek, meg csinálom a többiekkel a dolgokat, hanem csak ülök és hallgatom?
Figyelt kérdés
2015. júl. 17. 14:31
1/7 anonim válasza:
nem :D ha régóta játsz azt fogják gondolni csak zavarban vagy, ha csak rövid ideje, akkor azt, hogy nem vagy katolikus, de érdekel :)
2/7 anonim válasza:
Nekem furcsa egy kicsit. Miért nem állsz fel legalább akkor, amikor mindenki feláll?
Az éneklést értem, az én fiaim sem énekelnek, mert hamisan, de annál hallhatóbban tennék azt.
3/7 A kérdező kommentje:
Rosszul fogalmaztam, elnézést :) Felállni felállok amikor kell, csak maga az éneklés az amit nem szoktam.
2015. júl. 17. 16:10
4/7 anonim válasza:
2. vagyok
Ezzel szerintem nincs gond. Nem mindenki tud vagy mer énekelni.
5/7 anonim válasza:
Alapesetben az emberek fele szerintem nem szokott vagy max tátog, mondjuk párévente ha egyszer vagyok ha esküvő van vagy ilyesmi, de eddig mindig ezt vettem észre.
6/7 anonim válasza:
Hát énekelni azért illene, ha esetleg nincs jó hangod, akkor is. Az állandó részeket (Uram irgalmazz, Isten báránya stb.) úgyis tudod fejből, mivel minden misén ugyanaz, a többi énekhez pedig ott az énekeskönyv, s az ének számait általában kiteszik egy táblára, így könnyen megkeresheted őket.
Bár sok helyen nem énekelnek csak az idősek, te mégse kövesd ezt a csúnya, fásult és passzív magatartást, hiszen te fogod magad jobban érezni attól, ha énekelsz. :)
7/7 anonim válasza:
Egyáltalán nem baj,már az is jó dolog,hogy eljársz :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!