Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Létezik jó keresztén? Ha...

Létezik jó keresztén? Ha igen, akkor mik az ismérvei?

Figyelt kérdés
Jehova tanúi válaszából nem kérek, mert én keresztényekre vagyok kíváncsi, nem őrtorony fanokra.
2015. júl. 13. 14:19
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
Aki Biblia nélkül is képes lenne "jó" lenni. De ilyen talán nincs is.
2015. júl. 13. 18:00
 12/17 A kérdező kommentje:

Isten íratta le a szavát, hogy tudjuk, máskülönben jönnének önkényes tanítók, akiket egyáltalán nem hívott el az Úr és nem bízott meg semmiféle prófétálással és lenne akkor katyvasz.

Még Biblia mellett is vannak ilyenek, hát még nélküle...

2015. júl. 13. 18:02
 13/17 yuda ***** válasza:

A kereszténynek fordított kifejezés helyett sokkal inkább visszaadja a a görög nyelvből fordított "cristianos" szó magyar formája, amelynek jelentése "krisztusi".

"Jó" keresztény olyan, mint Krisztus. Ha elolvasod az evangéliumokat, meglátod Jézus hogyan gondolkodott, hogyan működött együtt az Atyával, Szent Szellemmel,....hogyan gondolkodott, beszélt, cselekedett.

Ő a tökéletes minta és a benne levő Szellem.

Szellem nélkül, -mondhatnám úgy is,- újra születés nélkül gyakorlatilag képtelenség nemcsak hogy jó kereszténynek, hanem egyáltalán az isteni elvárások szerinti életre.

Újraszületés lépései pedig ezek a biblia alapján:

- megtérés a holt cselekedetekből

- vízbe (víz alá) merítkezés

- Szentlélekbe merítkezés.

Ezután kap az ember isteni természetet és ruháztatik fel mennyei erővel.

A régi ember meghal, de Jézus Krisztusban feltámad az új és él örökké.

2015. júl. 13. 18:14
 14/17 anonim ***** válasza:
selvian pótolta a mulasztását. köszi. én is leírom, amit igértem: a krisnásoknál a szent szolgálat az, hogy egy műanyag babát, aki krisna, hintáztatnak egy hintában. a krisna babának történő főzés, és ruhakészítés is szent szolgálat. kb ezen a szinten van a nem ihletett kiadványok mellett álló szent szolgálat végzése is.
2015. júl. 13. 18:16
 15/17 selvian ***** válasza:
Igen, bocsánat :)
2015. júl. 13. 18:34
 16/17 anonim ***** válasza:
kívánom neked, ez legyen a legnagyobb bűnöd! (ez jókívánság ám!)
2015. júl. 13. 20:52
 17/17 anonim ***** válasza:

Szia!

Szerintem létezik jó keresztény. Egy jó keresztény szereti Istent, követi Jézust és igyekszik megtartani a parancsolatokat.

Nem vagyok Jehova Tanú, de ne ítéld el őket, mert ők is keresztények és minden erejükkel próbálnak Istennek tetsző életet élni, ami tiszteletreméltó.

2016. ápr. 25. 21:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!